Speelgoed voor in de auto: baby, dreumes, peuter en kleuter

Speelgoed voor in de auto: baby, dreumes, peuter en kleuter Tips speelgoed voor in de auto voor baby, dreumes, peuter en kleuter. Koffers gepakt en de auto ingeladen: lekker op vakantie! Met achterin een dreumes, peuter of kleuter. Je moet uren rijden naar je vakantiebestemming. Voor een klein kind is dat een hele opgave. Regelmatig tussenstops maken of 's nachts rijden zodat 'de kleine' slaapt, is verstandig. Hoe voorkom je dat je kleuter of peuter zich stierlijk gaat vervelen op weg naar je vakantiebestemming? Je kunt je kind vermaken met verhaaltjes en liedjes, maar wat kun je nog meer doen? Welk speelgoed kun je het beste meenemen in de auto?

Speelgoed voor in de auto: tips en adviezen


Speelgoedzak autostoel

Er zijn allerlei speelgoedzakken met opbergvakken die je aan de autostoel hangt en waarin speelgoed, knuffels en prentenboeken in gedaan kunnen worden Reuze handig voor onderweg en bovendien beschermt de zak de achterkant van de voorstoelen tegen vuile kinderschoenen. Een goede speelgoedzak is afwasbaar, opvouwbaar en eenvoudig aan bestuurders- of passagiersstoel te bevestigen.

Je kunt ook Playgro Loopy Links aan de autostoel bevestigen. Dit zijn handige ringen waar een ketting van gevormd kan worden. Deze ringen kun je aan de autostoel of wandelwagen vastmaken. Aan de ketting kan een speeltje van Playgro of een buggyboekje gehangen worden. Je kindje zal zich vermaken met de speeltjes aan de ketting en met het ritselende geluid die de ringen maken als ze tegen elkaar aankomen.

Magneetbord met stiften

Met een magneetbord met stiften kan je kindje ook lang zoet zijn. Je kind kan er allerlei leuke en speelse magneten opplakken en met de stiften kan hij zijn creativiteit uitleven door ermee op het bord te tekenen. Zorg voor voldoende magneten, zodat er geen 'man overboord' is als er eens een keer een magneet op de grond valt.

Luisterboeken voor in de auto

Luisterboeken zijn er voor kinderen vanaf 2 jaar. Vaak wordt een verhaaltje afgewisseld met een leuk kinderliedje die je samen mee kunt zingen. Een voorbeeld is 'Nijntje de musical' met daarop alle liedjes uit de eerste musical van Nijntje. Het zijn vrolijke, alledaagse, maar ook heel bijzondere avonturen voor Nijntje Pluis. Of een luisterboek over Dikkie Dik, de lieve rooie kat die van alles beleeft.

Peutercomputer

Allerlei soorten

Er zijn allerlei soorten peutercomputers. Je kunt een peutercomputer op schoot zetten en het kindje kan alle knopjes indrukken en op ontdekkingsreis gaan. De meeste kinderen zijn qua ontwikkeling vanaf een jaar of drie klaar om de wondere wereld van leercomputers, zoals ze ook wel worden genoemd, te ontdekken. Zorg ervoor dat je je kind een leercomputer geeft die past bij zijn leeftijd en ontwikkeling. Voor de allerkleinsten zijn er eenvoudige leercomputers met insteekkaarten. Als je een peutercomputer aanschaft die aansluit bij zijn ontwikkelingsniveau, kan je kindje naar hartenlust op onderzoek uitgaan, zonder dat hij gefrustreerd raakt omdat de leercomputer te moeilijk is. Een goede peutercomputer biedt volop afleiding door z'n knipperende lampjes, verschillende geluiden, felle kleuren en volop actie.

VTech

VTech heeft een tablet voor baby's op de markt gebracht! Je kleintje maakt kennis met dieren, kleuren, letters en muziek. Rol de bal en kijk naar de mooie lichtpatronen. Door het handige formaat van de tablet, kun je hem overal mee naar toe nemen. Er staan 10 vrolijke melodietjes en 3 gezongen liedjes op.

Activiteitenbord

Hang een activity-bord of activiteitenbord aan het hoofdeind van de stoel voor je, zet die stoel ver naar achteren en je kindje kan naar hartenlust met het activiteitenbord spelen.

Monitoren in de hoofdsteunen

Je kunt tegenwoordig relatief goedkoop hoogwaardige monitoren laten bevestigen in de originele hoofdsteunen van je auto. Hierop kun je bijvoorbeeld je iPod, digitale camera of spelcomputer aansluiten. Het systeem kan uitgebreid worden met een Digitenne ontvanger of DVD speler. Je kunt dan leuke kinder-DVD's draaien. Je kunt overigens ook een iPad hoofdsteunhouder aanschaffen. Op je iPad kun je ook filmpjes of liedjes afspelen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Tartuffel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Little Tikes: soorten speelgoed en verkooppuntenLittle Tikes: soorten speelgoed en verkooppuntenLittle Tikes speelgoed is zeer populair kinderspeelgoed. Het speelgoed kenmerkt zich door de uitgesproken vrolijke kleur…
Speelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersSpeelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersPeuters spelen heel veel, het is de belangrijkste bezigheid van een peuter. Wat is nu geschikt en veilig speelgoed voor…
Goedkoper speelgoed kopenDoor goed op de prijzen te letten, en door goed te vergelijken, kunt u speelgoed goedkoper kopen. U zou ook kunnen overw…
Hoe kies je goed en veilig speelgoed?Speelgoed moet uiteraard prettig zijn om mee te spelen. De veiligheid van speelgoed is echter minstens even belangrijk e…

De Wubble Bubble Ball: bel die niet knaptDe Wubble Bubble Ball is een opblaasbare bal die er bijna net zo uitziet als een zeepbel. Het is net zo elastisch en bew…
Help! Mijn furby is boos en hoe krijg ik furby weer vrolijk?Help! Mijn furby is boos en hoe krijg ik furby weer vrolijk?Er zijn maar weinig mensen die Furby niet kennen. De eerste Furby stamt uit 1998 en werd een kaskraker. De meeste kinder…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: RobinTheHooded, Pixabay
  • http://www.vtechnl.com/vtech-leercomputers
  • http://www.babycenter.com/0_the-ultimate-road-trip-activity-bag_1453142.bc
Tartuffel (2.972 artikelen)
Laatste update: 06-05-2023
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.