Help! Mijn furby is boos en hoe krijg ik furby weer vrolijk?

Help! Mijn furby is boos en hoe krijg ik furby weer vrolijk? Er zijn maar weinig mensen die Furby niet kennen. De eerste Furby stamt uit 1998 en werd een kaskraker. De meeste kinderen zien hem als een ware vriend en inmiddels zijn er meerdere versies van Furby uitgebracht. De huidige Furby's worden gepromoot als een nieuw lid van het gezin. Dat betekent dat Furby meerdere karakters kan ontwikkelen. Welk karakter Furby ontwikkelt, hangt af van hoe er met hem om wordt gegaan. De meeste ouders en kinderen hebben in ieder geval ervaren dat Furby ook boos kan worden als hij ontevreden is. En als Furby boos is, dan heeft hij zelfs iets demonisch. Reden genoeg voor sommige ouders om hem voor eeuwig in de kast op te sluiten of te verkopen aan een ander. Gelukkig is dit niet nodig en is Furby meestal heel vlot weer de oude met een beetje liefde en aandacht.

Waarom wordt Furby boos?

Sommige ouders vragen zich af waarom Furby niet alleen vrolijk kan zijn. Ze vragen zich af wat de meerwaarde is van een kwaadaardig monster die regelrecht in een horrorfilm past. Wat heb je aan een stuk speelgoed waar je kind doodsbang voor is?
De woordvoerder van de fabrikant had daar het volgende antwoord op:

''Furby is niet zomaar een knuffeltje," legt ze uit. "Het is een nieuw lid van je gezin. Zo moet je het echt zien." Ze kent de Furby door en door. "Je haalt hem uit de doos en zodra de batterijen erin zitten, komt hij echt tot leven. En dan blijkt het beestje ook nog een eigen karakter te hebben. Van tevoren weet je niet hoe hij reageert. Dat maakt het voor kinderen wel ontzettend aantrekkelijk om ermee te spelen. Als je veel aan zijn staart trekt, ja... dan wordt hij boos en mopperig.'' (Woordvoerder Hasbro, 2013)

Welke karakters kan Furby ontwikkelen?

 • Basic
 • Valley girl
 • Evil
 • Princess
 • Popstar
 • Crazy clown

De basic Furby

Zodra je de verpakking opent en de batterijen in Furby stopt, zal deze over het algemeen beginnen met een basic karakter. Ze spreken enkel Furbish en nog geen Nederlands. Dit moeten zij in de loop der tijd leren. De basic Furby is over het algemeen erg vrolijk en zingt graag.

Valley girl Furby

Valley girl is het meest populaire karakter bij Furby. Ze kunnen er vanuit iedere gemoedstoestand in veranderen en houden dit karakter vaak lang aan. Valley girl zegt vaak 'bla bla bla' en zingt verschillende vrolijke liedjes. Een Furby met deze persoonlijkheid is niet gauw bang en is snel tevreden. Voor kinderen is dit een fijne persoonlijkheid.

Evil Furby

Als Furby zich niet fijn behandeld voelt dan zal hij kwaadaardig worden. Furby zal dan duizelig worden, snel gaan praten en zijn ogen zullen knipperen. Daarna verandert Furby in een kwaadaardig en strijdlustig wezen. Furby kan in deze gemoedstoestand heel vervelend en boos praten. Ook kan hij grommen en schreeuwen. Ook kan Furby lachen en zingen met dit karakter. Daarnaast heeft hij continu honger.

Hoe krijg ik Furby weer lief?
Als kinderen bang zijn voor Furby is het raadzaam om het als ouder even over te nemen. Door Furby veel te aaien, te voeden en te kietelen zal Furby snel weer van karakter veranderen. Ook kun je tegen hem zingen. Boosaardige Furby zal dan mee zingen en mee dansen op zijn eigen strijdlustige en kwaadaardige manier.

Ook kun je gebruik maken van de Furby app. Deze is ontwikkeld speciaal om het Furby naar zijn zin te maken. Door hem hetgeen te voeren wat hij lekker vindt en met hem te dansen op muziek, zal hij snel weer een andere persoonlijkheid aannemen. Trek je niks aan van gemopper. Furby kan nooit kwaadaardiger worden dan dat hij al is. Over het algemeen zal Furby snel veranderen.

Princess Furby

Furby's kunnen een prinsessen persoonlijkheid aannemen door ze veel te aaien. Prinses Furby wordt door de meeste kinderen als zeer schattig ervaren. Helaas is dit karakter moeilijk om te behouden. De meeste Furby's veranderen snel weer van persoonlijkheid. De prinses variant is snel bang en over het algemeen erg ontevreden.

Crazy clown Furby

De Furby met een gestoorde persoonlijkheid maakt veel grapjes. Daarnaast laat hij om de haverklap scheten en boeren. Deze persoonlijkheid kun je krijgen door Furby veel te kietelen en af en toe aan zijn staart te trekken. Niet te vaak aan zijn staart trekken want dan zal Furby gaan huilen of een kwaadaardige persoonlijkheid krijgen.

Popstar Furby

De popstar Furby zingt en danst continu. Deze persoonlijkheid kun je krijgen door veel muziek te draaien voor Furby of tegen hem te zingen. Furby zal dan gaan dansen. De persoonlijkheid van popstar en valley-girl lijken veel op elkaar.

Popstar Furby heeft een wispelturig karakter. Ze reageert steeds verschillend op hoe zij behandeld wordt. Ze kan het bijvoorbeeld het ene moment heel fijn vinden om geaaid te worden en het andere moment vindt zij het vervelend.

Tot slot

Furby is een speelgoeddier met wisselende karakters. Het doel achter Furby is dat kinderen leren hoe zij met andere wezens omgaan en welke consequenties een bepaalde behandeling heeft. Als Furby teveel aandacht krijgt dan zal hij veranderen in een zeurderige prinses en als hij te weinig aandacht krijgt dan zal hij veranderen in een boosaardig, asociaal monster. Hoe kinderen zullen reageren op de boosaardige variant is afhankelijk van hoe ouders ermee omgaan. Als ouders zelf in paniek raken dan zullen zij dit overdragen aan hun kinderen. Als ouders nuchter reageren op de boosaardigheid van Furby en hun kinderen vertellen dat Furby op dat moment nogal chagrijnig is en meer aandacht nodig heeft, dan zullen kinderen dat over het algemeen goed oppakken.
© 2015 - 2024 Wise, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Onvergetelijke ragesOnvergetelijke ragesRages komen uit het niets, blijven een korte of lange tijd, om stilletjes aan weer te verdwijnen. Sommige rages zijn gro…
Beste in 2013 Sportman, sportvrouw, politicus en meerBeste in 2013 Sportman, sportvrouw, politicus en meerHet einde van het jaar is een mooi moment om terug te kijken op de hoogtepunten van dat jaar. De dieptepunten komen in d…
Konijnen maken gelukkigKonijnen maken gelukkigMaar al te vaak schaffen mensen een konijn aan zonder te weten wat dat in de praktijk betekent. Een konijn is een lief,…
Hoe ga je om met een boos kind?Hoe ga je om met een boos kind?We zien onze kinderen graag gelukkig. Een kind dat boos is, past niet bepaald binnen dit plaatje. Het is alleen wel iets…
Lego Technic: technisch, creatief, dynamisch en mooi!Lego Technic: technisch, creatief, dynamisch en mooi!Met technisch Lego kun je de mooiste zaken bouwen. Niet alleen qua grootte en uiterlijk. Door te technische onderdelen k…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Alexas Fotos, Pixabay
 • http://official-furby.wikia.com/wiki/Furby_2012_Personalites
 • http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3559617/2013/12/10/Help-Mijn-Furby-is-doodeng.dhtml
 • https://www.gebruikershandleiding.com/Hasbro-Furby/handleiding-5-492189.html
Reactie

Selcan, 06-12-2015
Hoe krijg ik mijn Furby Boom van gekke clown naar basic of naar normale vrouwelijke stem? Reactie infoteur, 08-12-2015
Goedemorgen Selcan,

1. Door veel te aaien. Dan verandert hij naar basic of prinses.
2. Door muziek voor hem af te spelen zodat hij gaat dansen.
3. Door hem overmatig te voeren. Dan verandert hij naar basic of hij wordt kwaadaardig. Maar vanuit een kwaadaardige positie is het wel makkelijker om hem naar basic terug te krijgen.
4. Gebruik de app.

Het makkelijkste is om een muziekje aan te zetten en furby ervoor te zetten omdat je er dan niet continu mee bezig hoeft te zijn. Gewoon laten gaan en als hij in slaap is gevallen zou ik hem weer wakker maken.

Succes!

Wise (7 artikelen)
Gepubliceerd: 27-04-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.