Speelgoed 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar: jongens en meisjes

Speelgoed 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar: jongens en meisjes Op zoek naar tips voor speelgoed voor kinderen van 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar? Het is geen gemakkelijke opgave om geschikt en leuk speelgoed voor kinderen te kiezen, voor een verjaardag, sinterklaas of kerst. Het aanbod is tegenwoordig zeer groot. Men ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Onderstaande lijst met speelgoed helpt u om geschikte verjaardagsgeschenken te kiezen voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar. Tips en ideeën voor zowel jongens als meisjes van 1, 2 en 3 jaar.

Speelgoed 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar


Speelgoed voor kinderen van 1 jaar

Baby's van deze leeftijd zijn altijd onderweg, de omgeving aan het exploreren. Ze staan op de drempel om volwaardige peuters te worden. Het volgende speelgoed geeft baby's de kans hun energie kwijt te raken en/of een aantal nieuwe vaardigheden aan te leren.

Busy Ball Popper

Dit speelgoed is geschikt vanaf 9 maanden. Dankzij door het kind zelf opgewekte luchtdruk, lopen de kleurige ballen door een doorzichtige buis. Uit de fontein komen de ballen naar buiten en via de glijbaan rollen ze weer in de schaal. Het apparaat geeft geluid en muziek. Ze zijn in verschillende uitvoeringen te koop.

Brio Mijn Eerste Treinbaan

Bijna alle jongetjes vinden een treinbaan fascinerend. Ze kunnen er lange tijd zoet mee zijn. Brio maakt houten kinderspeelgoed van goede kwaliteit. Het speelgoed zorgt niet alleen voor urenlang speelplezier, maar het gaat ook generaties lang mee!

Brio Mijn eerste treinbaan is een 5-delige set, die bestaat uit 8 railsstukken, 2 oprijstukjes,1 locomotief, 3 wagons, 1 zacht stoffen huisje om onderdoor te rijden. De totale spoorlengte is ongeveer 133 cm. Het kind kan een lange treinbaan vol bochten maken om er vervolgens met de locomotief en de 3 wagons overheen te rijden.

Het grote Kimioboek voor de allerkleinsten

Uitgeverij Kimio bestaat twintig jaar en heeft een selectie gemaakt van verhaaltjes, versjes, liedjes en kijkplaten uit de boeken van deze periode en deze in een stevige verzamelbundel van 240 bladzijden uitgegeven. Het gaat over heel veel verschillende onderwerpen uit het dagelijks leven van de peuter (maar ook wat oudere kinderen). Met talloze mogelijkheden voor gebruik; niet alleen voorlezen, maar ook liedjes zingen, kijken, zoeken en nadoen. Heel erg leuk, inspirerend en voor urenlang plezier.

Speelgoed voor jongens en meisjes van 2 jaar

Tweejarigen zitten nooit stil, zijn altijd in beweging en ze leren elke dag weer nieuwe vaardigheden aan. Goed speelgoed voor peuters heeft educatieve waarde, of stimuleert ze in het gebruiken van hun verbeelding, en leren ze nieuwe vaardigheden aan zoals motorische vaardigheden.

LEGO Duplo bouwstenen

Lego Duplo stenen staan garant voor eindeloos bouwplezier! Begin met LEGO Duplo basisstenen, waarmee van alles gebouwd kan worden.

Ses Ik Leer Knippen

Deze goed betaalbare hobbyset van SES set helpt de fijne motoriek van het kind te ontwikkelen. In de doos zitten 16 leuke platen om uit te knippen met de veilige SES schaar.

Fisher-Price Muziektruck

Deze vrachtwagen vol boeiende activiteiten, leuke geluiden en muziek voor de dreumes! Bijgeleverd is een losse auto die achter in de bak past. De vrachtwagen heeft ene stevig en handig handvat. Wanneer de vrachtwagen door het kindje vooruit wordt, gaat de auto schommelen en worden de vele licht- en geluidseffecten geactiveerd. Als de dreumes op de spoiler drukt, rol de auto eruit. Druk op de verlichte uitlaat om leuke liedjes en geluidseffecten te horen. Verder zit er op het dak van de vrachtwagen een grote draaibal.

Speelgoed voor kinderen van 3 jaar

Goed nieuws! Driejarige kleuters zijn vrij gemakkelijk te behagen als het gaat om speelgoed. De leergierige peuter zit boordevol energie. Hij houdt van wilde, enerverende spelletjes waar hij zijn energie in kwijt kan. Peuters beginnen ook het gedrag van anderen na te bootsen, zoals klussen in huis en huishoudelijke bezigheden. Ze doen graag 'doen alsof'-spelletjes, en ze vinden het leuk om zelf dingen te maken en samen te spelen. Gezelschapsspelletjes als memory en kwartet en puzzels doen het daarom altijd goed.

Nijntje Slaaptrainer

Met de Nijntje Slaaptrainer, leert het kindje spelenderwijs wanneer hij uit bed mag komen. Stel zelf de tijd in en wanneer Nijntje haar ogen open en dicht heeft. Wanneer Nijntje haar ogen dicht heeft, dan moet het kindje in bed blijven! En zijn de oogjes open, dan mag hij eruit!

Poppenwagen Quinny

De zeer uitgebreide poppenwagens van Quinny zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De kleine poppenmoeder kan naar hartelust met de pop gaan wandelen in de wandelwagen. De poppenwagens van Quinny zijn voorzien van een stevig metalen frame. Ook zijn ze zeer wendbaar door de zwenkwielen aan de voorzijde. In de zitjes passen poppen tot een lengte van 42 cm, dus ook de populaire Baby Born. Deze poppenwagens staan garant voor urenlang speelplezier!

Winkel- keuken- en dokterspeelgoed

Wat is er leuker voor een kleuter om winkeltje of doktertje te spelen? Of je eigen keuken te hebben, waarin je allerlei maaltijden kunt bereiden en vervolgens anderen kunt laten eten?

Lees verder

© 2011 - 2024 Tartuffel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Little Tikes: soorten speelgoed en verkooppuntenLittle Tikes: soorten speelgoed en verkooppuntenLittle Tikes speelgoed is zeer populair kinderspeelgoed. Het speelgoed kenmerkt zich door de uitgesproken vrolijke kleur…
De speel-o-theek, speelgoed lenen in plaats van kopenHeel veel kinderen hebben veel te veel en te duur speelgoed waar ze uiteindelijk haast niet mee spelen. Het dure speelgo…
Goedkoper speelgoed kopenDoor goed op de prijzen te letten, en door goed te vergelijken, kunt u speelgoed goedkoper kopen. U zou ook kunnen overw…
Hoe kies je goed en veilig speelgoed?Speelgoed moet uiteraard prettig zijn om mee te spelen. De veiligheid van speelgoed is echter minstens even belangrijk e…

Originele Dinky ToysDinky Toys is door meerdere fabrikanten geproduceerd. De miniatuurauto's werden aanvankelijk op de markt gebracht door M…
De badeend in badDe badeend in badEen badeend, wie heeft er niet mee in bad gezeten? Wat zit er achter het bekende gele badeendje? We duiken de badeend ac…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Taniadimas, Pixabay
  • http://babyproducts.about.com/od/giftguide/tp/toysage1.htm
Tartuffel (2.972 artikelen)
Laatste update: 05-04-2023
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.