Sluban LEGO speelgoed: bouwstenen, thema's jongens/meisjes

Sluban LEGO speelgoed: bouwstenen, thema's jongens/meisjes Sluban review! Sluban LEGO speelgoed, niet alleen leger spullen voor jongens, maar ook thema's voor meisjes! LEGO heeft niet langer het monopolie op de befaamde blokjes. Er zijn concurrenten opgestaan, waaronder Sluban. Sluban heeft veel leuke series. Ze hebben zelfs een heuse serie voor meisjes: Girl’s Dream. Sluban heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Sluban is weliswaar een leuk en betaalbaar alternatief voor LEGO, toch staan in kwalitatief opzicht de bouwstenen uit Denemarken nog steeds aan de top. LEGO blijft naar mijn mening met kop en schouders boven haar concurrenten uitsteken.

Sluban LEGO speelgoed


De reus LEGO

LEGO - afgeleid van de Deense woorden 'LEg GOdt' (speel goed) - is een Deense speelgoedfabrikant die over de hele wereld bekend is geworden met gekleurde kunststofblokjes, waarmee de wereld in het klein kan worden gebouwd. Deze blokjes kent iedereen en worden verkocht onder de naam 'LEGO'. LEGO heeft niet langer het monopolie op de befaamde blokjes; haar octrooien op het bekende legoblokje zijn verlopen. Er hebben zich nieuwe partijen aangediend die blokjes produceren die naadloos op de bouwsteentjes van de bedenker Christiansen (1891 - 1958) passen, maar aanzienlijk goedkoper zijn. Eén daarvan is Sluban. Vooralsnog heeft LEGO niets te vrezen. De fabrikant is veruit de grootste speelgoedfabrikant van Europa. Het legoblokje is razend populair.

Sluban: een betaalbaar alternatief

Sluban is een leuk en betaalbaar alternatief voor LEGO. Zeker voor mensen met een smalle beurs is Sluban een goede keuze. Het zou mij niets verbazen als Sluban marktleider wordt op het gebied van neplego. Producent van Sluban is het Chinese familiebedrijf Youyi Toys, die sinds 2004 de neplego produceert. Net als LEGO en Mega Brands (ook een fabrikant van neplego), maakt Youyi Toys de bouwsteentjes van het materiaal acrylonitril butadieen styreen (ABS).

Kwaliteit

Sluban is kwalitatief gezien geen echte LEGO, die wat mij betreft nog steeds met kop en schouders boven haar concurrenten uitsteekt. LEGO is toch net iets sterker, de bijgeleverde stickertjes plakken beter en de beschrijvingen zijn duidelijker. Op diverse sites en fora valt te beluisteren dat consumenten Sluban van mindere kwaliteit vinden dan LEGO, maar van inferieure kwaliteit is het zeker niet. Gebruikers zijn over het algemeen tevreden tot zeer tevreden over de Chinese blokjes. De blokjes passen perfect op de LEGO blokjes en ze zijn dan ook goed door elkaar te gebruiken.

Assortiment

Niet alleen de kwaliteit van Sluban is voldoende, ook het assortiment is reden om positief te zijn over deze variant op LEGO. Voor jongens zijn de legermodellen heel aantrekkelijk en onder meisjes zijn de sets van Girl’s Dream enorm populair. Deze sprookjesachtige serie met veel paars en roze, biedt veel keuze: van een 'prinsessenrijtuig' tot een 'romantisch huis'. Sluban maakt veel jongens blij met een zeer uitgebreid assortiment van de landmacht en de luchtmacht. De landmachtset bestaat uit onder meer uit een hoofdkwartier, een klein afweergeschut, een amfibietank een stoere apachehelikopter. Alle sets zijn uitgevoerd in de donkergroene kleur van het leger. Het thema 'luchtmacht' van Sluban bestaat uit een gevarieerd assortiment met onder andere een luchtafweergeschut, vliegveld en een F-15 straaljager. Deze sets zijn uitgevoerd in lichtgrijze en donkergrijze kleurtinten. Het vliegveld met verkeerstoren is inclusief een tankwagen, een F-15 straaljager en zeven poppetjes.

Beschrijving

De steentjes van het bouwpakket zijn bij aankoop verpakt in verschillende zakjes in een stevig kartonnen doosje. Op de verpakking staat onder meer uit hoeveel bouwstukjes de bouwdoos bestaat. De bijgeleverde bouwbeschrijving is duidelijk, waardoor het bouwen geen problemen hoeft op te leveren. Op de doos staat weliswaar aangegeven dat de bouwstenen geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar, maar de ervaring leert dat kinderen tot een jaar of negen er vaak toch nog wel wat hulp bij nodig hebben.

Conclusie

Aanrader

Als je niet meteen een hele bom duiten wilt of kunt uitgeven aan speelgoed en je toch iets leuks wilt kopen, dan is Sluban een aanrader. Niet alleen de prijs is verrassend laag, het past ook nog eens op de gewone legoblokjes. Sluban en LEGO kunnen door elkaar heen gebruikt worden. Dat is natuurlijk een groot voordeel. De meeste kinderen hebben immers vaak al iets van LEGO in huis.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Door de prijsstelling zijn zeer veel dozen een leuk verjaardagscadeautje. Voor € 1,59 heb je al een Sluban antitank kanon met poppetje. En voor meisjes hoef je ook niet diep in de buidel te tasten. Voor € 1,69 heb je al 'de kleine prinsessenkamer' met prinsesje en toebehoren. Voor weinig geld kun je iets leuks kopen. Afgezet tegen de prijs is Sluban een prima product. De bouwpakketten van Sluban zijn al in verschillende (speelgoed)winkels te koop, ook op internet.

Lees verder

© 2011 - 2024 Tartuffel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lego, maar dan goedkoperLego, het bekendste bouwsteentje en kinderspeelgoed ter wereld, krijgt (eindelijk) legale concurrentie. Sinds september…
De LEGO film is een groot succesDe LEGO film is een groot succes‘The Lego Movie’, een film gebaseerd op het LEGO speelgoed was een groot succes. De recensies waren lovend en een vervol…
LEGO Juniors: voor kinderen vanaf 4 jaarLEGO Juniors: voor kinderen vanaf 4 jaarIs jouw kind gek op het bouwen met DUPLO? Dan is de kans groot dat je hem of haar ook blij kunt maken met LEGO. Maar de…
Lego Digital Designer: Lego op je computer!Lego Digital Designer: Lego op je computer!Wie heeft er niet als kind met Lego gespeeld? Lego, gekleurde blokjes die je op alle mogelijke manieren kon combineren t…

Speelgoed 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar: jongens en meisjesSpeelgoed 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar: jongens en meisjesOp zoek naar tips voor speelgoed voor kinderen van 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar? Het is geen gemakkelijke opgave om geschikt…
De badeend in badDe badeend in badEen badeend, wie heeft er niet mee in bad gezeten? Wat zit er achter het bekende gele badeendje? We duiken de badeend ac…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Clovis Cheminot, Pixabay
  • http://www.refdag.nl/achtergrond/consument/de_opmars_van_sluban_1_368481
  • http://www.sluban-bouwstenen.nl/Meer-info-over-Sluban
  • http://www.kinder-droom.nl/sluban/
  • http://www.itips.nl/index.php/kooptips/2169-sluban-een-goedkoop-lego-alternatief
Tartuffel (2.972 artikelen)
Laatste update: 25-04-2023
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.