999 Games: Party Animals (reactiespel)

999 Games: Party Animals (reactiespel) Party Animals van 999 Games is zowel een party- als reactiespel. Het kan gespeeld worden met 3 tot 5 spelers. Het spel duurt ongeveer 45 minuten en is te spelen vanaf 10 jaar. Het is een hilarisch kaartspel, waarbij de spelers goed moeten onthouden wie welk dier voorstelt. Echter verandert de identiteit van de spelers voortdurend. De spelers moeten na het omdraaien van een kaart, zo snel mogelijk het juiste dierengeluid maken of handeling uitvoeren. De speler die dit correct doet, mag zijn aflegstapel aan de tegenstander geven. De speler die aan het einde van het spel de minste strafpunten heeft, is de winnaar.

Inhoud

Het spel bevat het volgende speelmateriaal:
  • 112 Speelkaarten
  • De spelregels

Spelverloop

Voordat het spel van start gaat, draaien de spelers allemaal een kaart van de dichte stapel om. Het dier dat een speler trekt, bepaalt het persoonlijke dierengeluid. Als een speler een hond trekt, is zijn dierengeluid dus geblaf. Er mogen geen dubbele geluiden zijn, er worden net zolang kaarten getrokken totdat iedereen een eigen dierengeluid heeft.

Vervolgens worden alle kaarten verzameld en nogmaals geschud. De kaarten worden over de spelers verdeeld. De spelers leggen de kaarten gesloten voor zich neer, waarna ze om en om één kaart van hun stapel open voor zich neerleggen. Op deze manier ontstaan er voor de spelers eigen aflegstapels, waarop de kaarten worden neergelegd. Dit blijft zo doorgaan totdat de ronde is geëindigd.

Terwijl de spelers om beurten kaarten afleggen, kan het voorkomen dat er 2 gelijke dierenkaarten bovenop de aflegstapels liggen. Wanneer dit gebeurt maken alleen de spelers met dezelfde dierenkaart, zo snel mogelijk elkanders dierengeluid. Wie dit als eerste correct uitvoert, mag zijn aflegstapel aan de andere speler geven. De 'verliezende' speler voegt deze aflegstapel aan zijn eigen aflegstapel toe en plaatst ze samen onder zijn stapel met gesloten kaarten.

Naast de basisregels en kaarten komen er ook enkele bijzondere kaarten in het spel voor, waarbij andere regels gelden. Zo zijn er ook kaarten, waarbij spelers elkaars handen moeten schudden, handen op tafel moeten leggen en het persoonlijke dierengeluid van een speler veranderd.

Het spel bestaat uit 3 ronde's, een ronde is afgelopen wanneer alle speelkaarten zijn gebruikt. Aan het einde van een ronde worden de kaarten die een speler nog bezit als strafpunten gerekend. De speler die aan het einde van 3 ronde's de minste strafpunten heeft, is de winnaar.

Doelgroep

Party Animals is speelbaar vanaf circa 10 jaar en kan worden gespeeld met 3 tot 5 spelers. Het spel duurt ongeveer 45 minuten. Het voordeel van dit kaartspel is dat het weinig tijd kost om het klaar te zetten in vergelijking tot bijvoorbeeld een bordspel. De kaarten hoeven enkel te worden geschud en als de spelregels duidelijk zijn, kan het spel beginnen.

Het spel is aan te raden voor feestjes en spelletjesavonden, omdat het makkelijk mee te nemen is en snel klaar is gezet. Hiernaast kan het spel ook erg hilarisch zijn, er kunnen blaffende slangen en miauwende leeuwen in het spel voorkomen... Bij de bijzondere kaarten zullen de spelers snel moeten nadenken welke actie bijhorend is en vervolgens bijvoorbeeld zo snel mogelijk iemand zoeken waarmee de handen geschud kunnen worden.

Het spel is niet geschikt voor mensen die een rustig of tactisch spelletje willen spelen. Bij het spelen van dit spel zullen alle spelers geconcentreerd naar de kaarten kijken en zo snel mogelijk de bijhorende actie uitvoeren. Het spel kan hierdoor chaotisch zijn, meerdere mensen zullen door elkaar heen roepen, blaffen of miauwen. Het is hierom niet aan te bevelen voor mensen die niet van reactiespellen houden en rustig over acties en tactiek willen nadenken.

Spelvarianten

Er zijn geen spelvarianten naar aanleiding van 'Party Animals' ontworpen. Er zijn dus geen uitbreidingen of vergelijkende opzichzelfstaande spellen beschikbaar.

Andere spellen

Naast het spel 'Party Animals' heeft 999 games nog veel meer spellen uitgebracht. Een paar voorbeelden van andere reactiespellen van deze uitgever:
© 2020 - 2024 Iwri, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
999 Games: Speed Cups en de uitbreidingen (reactiespel)999 Games: Speed Cups en de uitbreidingen (reactiespel)Speed Cups van 999 games is een reactie en behendigheidsspel uitgegeven in 2013. Met 5 verschillende gekleurde bekers mo…
Hits jaren 90: 1996Wie kent nou niet het dansje dat bij de macarena hoort? En dat was slechts één van de vele hits die gescoord werd in 199…
999 games: Halli Galli en de uitbreidingen (reactiespel)999 games: Halli Galli en de uitbreidingen (reactiespel)Halli Galli van 999 games is een razendsnel reactiespel. Het kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers. Het spel duurt ong…
999 Games: Set en de spelvarianten (reactiespel)999 Games: Set en de spelvarianten (reactiespel)Set van 999 games is zowel een interactie- als reactiespel. Het kan gespeeld worden met 1 tot 8 spelers. De speelduur is…

999 Games: Gingerbread House (legspel)999 Games: Gingerbread House (legspel)Gingerbread House van 999 Games is een bordspel dat met 2 tot 4 mensen gespeeld kan worden. Het spel duurt ongeveer een…
999 Games: Saboteur en de uitbreidingen (kaartspel)999 Games: Saboteur en de uitbreidingen (kaartspel)Saboteur van 999 games is een kaartspel uitgebracht in 2007, er zijn 2 spelvarianten naar aanleiding van dit spel uitgeb…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 999 Games,
  • https://www.999games.nl/party-animals.html
Iwri (24 artikelen)
Laatste update: 29-04-2020
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.