De Quick Knit Breien zonder naalden

De Quick Knit  Breien zonder naalden Met de Quick Knit kun je breiwerkjes maken zonder het gebruik van breinaalden. Het lijkt een beetje op het punniken van vroeger. De Quick Knit is zowel voor beginners als gevorderden te gebruiken en heeft vele soorten en maten. Steeds meer winkels hebben Quick Knits in verschillende vormen en maten, van rond tot vierkant en klein naar groot.

Hoe werkt de Quick Knit?

De Quick Knit ziet eruit als een gekleurde ring of balk met pinnen erop. Je hecht de gewenste kleur draad aan de buitenste pin en laat de draad binnenlangs gaan naar de pin erboven. Vervolgens maak je om elke pin een lus. Voor de tweede keer maak je om elke pin een lus en haal hierna de onderste lus over de bovenste lus en vervolgens haal je deze weer over de pin. Met de Quick Knit wordt een haaknaald meegeleverd die het makkelijker maakt om de onderste lus over de pin te halen.

Wat kun je ermee maken?

Er zijn verschillende soorten Quick Knits verkrijgbaar en ook in diverse maten. Met de ronde Quick Knit kun je ronde breiwerken maken, bijvoorbeeld een muts of sokken. Deze ronde vorm is er in klein, middel en groot formaat. Er is ook een langwerpige Quick Knit vorm waarmee je kunt "dubbel breien". Ideaal voor het maken van een lekkere warme sjaal.

Materialen en patronen

Je kunt voor je Quick Knit breiwerken allerlei soorten wol gebruiken. Houdt er wel rekening mee dat het gebruik van verschillende soorten wol ook verschillende effecten geeft aan je breiwerk. Ook zal niet elk type wol bij elk soort breiwerk passen. Je kunt patronen maken in je breiwerk door bijvoorbeeld pinnen over te slaan. Begin hier echter pas aan als je de techniek onder de knie hebt. De prijs van de Quick Knit varieert per vorm en kost tussen de 10 en 15 Euro per stuk. Je kunt de Quick Knit onder andere kopen bij winkels als Action, V&D, Zeeman, Wibra, Blokker, etc. De kwaliteit zal uiteraard wel afhangen van de prijs, maar veel verschil zal er niet zijn. Het belangrijkste is het gebruik van de juiste wol(soort).

Links voor de Quick Knit

Hier een paar links die zowel ideeën en patronen bieden die je zou kunnen maken met de Quick Knit:
  • Smallknits: Een Engelstalige website, genaamd Pinterest, die zowel patronen als ideeën als instructies laat zien voor allerlei breiwerkjes.
  • Youtube filmpje: Een Engelstalig YouTube-filmpje dat netjes laat zien hoe je de ronde Quick Knit vorm kunt gebruiken.
  • Loom knitting: De Quick Knit breiringen worden in het Engels "knitting looms" genoemd. Op deze website vind je veel patronen.
© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Benodigdheden en materialen om te breienBenodigdheden en materialen om te breienBreien is een leuke en ontspannende hobby en het levert ook nog eens een tastbaar resultaat op. Leren breien begint met…
Vriendschapsarmbandjes: verschillende patronen en materialenVriendschapsarmbandjes worden vaak cadeau gegeven aan een vriend of vriendin om hun vriendschap te benadrukken. De armba…
Breien: kabels, kant, recht en averechtBreien: kabels, kant, recht en averechtHandwerken is een populaire creatieve bezigheid, vooral voor vrouwen. Er zijn allerlei mogelijkheden om te handwerken. T…
Soorten breinaaldenBreien heeft niet veel meer nodig dan wol en naalden. Ondanks dat deze hobby weinig materiaal behoeft is er wel een over…
Belgische postzegel: de Omgekeerde DenderdermondeBelgische postzegel: de Omgekeerde DenderdermondeDe Omgekeerde Dendermonde is de duurste postzegel van België. De postzegel heeft een waarde van ruim honderdduizend euro…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Counselling, Pixabay
  • http://www.loomahat.com/round-loom/
  • https://www.pinterest.com/explore/small-knitting-projects/
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 06-01-2017
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.