Taart decoreren: wat is het decoreren van taarten?

Taart decoreren. Veel mensen houden zich ermee bezig. Ze maken de prachtigste ontwerpen op taarten. Dit doen ze voornamelijk met bijvoorbeeld fondant en marsepein. Ook op televisie zijn er meerdere programma's die zich richten op taartdecoratie. Zou je zelf ook eens een taart willen decoreren? Dan moet je natuurlijk wel weten hoe dit allemaal werkt. Hoe kun jij kijken of het decoreren van taarten iets voor je is?

Wat is taart decoreren?

Taart decoreren is helemaal in. Veel mensen maken prachtige taartontwerpen met fondant of marsepein. Je kunt de ontwerpen vaak wel vergelijken met het boetseren van klei. Je kunt 3D-figuren maken, maar ook kiezen voor een 2D-ontwerp. Bijna alles is mogelijk en dit maakt het juist zo leuk om taarten te decoreren.

Waar haal je de inspiratie vandaan?

Het kan misschien lastig zijn om inspiratie te vinden voor het decoreren van taarten. Je kunt daarom taarten gaan decoreren voor speciale gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, een geboorte of een kinderfeestje. Voor wie wil je de taart maken en wat past bij de persoon? Als je de taart voor jezelf wilt maken, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor iets dat bij jou past.
Het is ook mogelijk om tijdschriften en boeken te bekijken. Er zijn veel boeken te verkrijgen met uitleg over taartdecoratie. Op internet kun je eveneens veel ideeën opdoen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.deleukstetaarten.nl. Er is een fotogalerij en ook in het forum kun je bekijken wat er zoal mogelijk is. Zo kun je leuke ideeën opdoen en er een eigen draai aan maken. Ook op Facebook zijn verschillende pagina's en groepen waar je creaties van anderen kunt bekijken.

Voor de eerste keer een taart decoreren

Het kan misschien lastig zijn om de stap te nemen om voor de eerste keer taarten te decoreren. Je hebt er immers veel spullen voor nodig, dus het is een behoorlijke uitgave. In plaats daarvan kun je ervoor kiezen om eens naar een workshop te gaan. Hier leer je de basis van taartdecoratie en kun je kijken of het iets voor je is. Workshops worden overal in Nederland gegeven en kosten vaak slechts een paar tientjes. Dit is natuurlijk ook heel leuk om bijvoorbeeld te doen met een vriendengroep of tijdens een vrijgezellenfeest. De taart die je hebt gedecoreerd, mag je mee naar huis nemen.

Cupcakes

Behalve taarten decoreren kun je natuurlijk ook cupcakes decoreren. Cupcakes zijn wel een stuk kleiner dan taarten, maar dit kan ook makkelijker zijn. Je kunt hier dus ook goed mee oefenen. Het kan echter ook een uitdaging zijn om van meerdere cupcakes iets leuks te maken.

Waar koop je de spullen voor taartdecoratie?

Spullen voor taartdecoratie kun je kopen in speciale taartwinkels die zijn gespecialiseerd in taartdecoratie. Bij veel bakkerijen kun je ook marsepein kopen. Soms worden er tevens beurzen gehouden, waarbij je spullen voor de taartdecoratie kunt vinden. Online je materialen kopen kan natuurlijk ook. Dit kan bijvoorbeeld aan www.deleukstetaartenshop.nl.

Blijven oefenen

Wees niet te kritisch voor jezelf. Het moet een hobby blijven en doe het vooral omdat je het leuk vindt. Je eerste taart is misschien ook niet goed, maar hoe meer je oefent, hoe beter je uiteindelijk wordt. Je kunt jezelf dan ook blijven uitdagen om de taarten die je maakt strakker te maken.

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Taart decoreren: marsepein of fondant?Ga je taarten of cupcakes decoreren? Dan heb je de keuze uit marsepein en fondant. Hiermee kun je mooie kleurrijke lagen…
Taarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten decoreren kan op verschillende manieren; wat is er allemaal mogelijk? Je kunt je taart bijvoorbeeld decoreren me…
Workshop taarten decorerenOm meer te leren van het decoreren van taarten of cupcakes, kun je ervoor kiezen een workshop te volgen. Dit is een leuk…
Taarten en cupcakes decorerenHet decoreren van taarten is erg leuk en kan tot zeer creatieve en mooie creaties leiden. Maar hoe begint u nou met zoie…

Granny squares maken en toepassenGranny squares zijn populairder dan ooit. Het omavierkantje is iets dat je voor een heleboel dingen kunt gebruiken. Denk…
Vingerhoed, leuk om te verzamelen!Iedereen heeft ze weleens zien liggen in een souvenirwinkel: de vingerhoed. In de vorige eeuwen was het een vooral een g…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.