Taart decoreren: welke spullen heb je nodig voor de basis?

Taarten decoreren is hot! Het taarten decoreren wordt doorgaans gedaan met fondant of marsepein. Wanneer je gaat beginnen met taart decoratie is het handig om wat basisspullen aan te schaffen, zodat je zonder problemen aan de slag kunt gaan. Welke basisspullen heb je zoal nodig om te beginnen met jouw eerste taart? En waarom zijn deze spullen zo handig?

Taart decoreren

Een taart decoreren kan met marsepein of fondant. Je kunt allerlei leuke figuurtjes boetseren en zo de meest prachtige taarten maken. Je kunt taarten maken met kinderlijke figuren, bloemen of teksten. Tegenwoordig zijn er erg veel mensen die aan taart decoreren doen en het is een echte hype. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar als je net gaat beginnen met het decoreren van taarten, dan komt er wellicht heel veel op je af. Wat mag niet ontbreken als basisset voor het decoreren van taarten? Wat heb je als een beginner echt nodig?

Basisspullen voor het bakken van de taarten

Wanneer je de taarten gaat bakken, zijn er enkele zaken die je zeker nodig hebt. Hieronder vind je wat niet mag ontbreken in je basisset.

Bakblik

Een bakblik kan een formaat hebben naar keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rond bakblik of juist een vierkante. Het is ook mogelijk om meerdere formaten te kopen, maar voor de absolute basis kun je prima met één bakblik beginnen.

Mixer

Een staafmixer is handig om je mengsels goed te mixen. Een mixer is te koop bij winkels als Blokker en het kost tegenwoordig slechts een paar tientjes.

Biscuit mix

Een biscuit mix is handig voor de basis van je taart. Met een biscuit mix kun je verschillende taarten maken, want je kunt de vulling altijd anders maken. Het is dus een echte aanvulling voor het basispakket.

Botercrème mix

De botercrème mix is ook nodig in een basispakket voor het bakken en decoreren van taarten. Botercrème kun je gebruiken als laag over de taart, waar je vervolgens de marsepein of fondant over doet. Met botercrème houd je de taart lekker smeuïg en zorg je tevens voor een lekkere smaak.

Taartzaag

Een taartzaag kun je gebruiken om de taart door te zagen. Je kunt dan de lagen vullen met bijvoorbeeld aardbeienjam of chocolademouse. Je kunt werkelijk alle kanten op. Een taartzaag werkt heel makkelijk en mag niet ontbreken in een basisset.

Marsepein

Om te decoreren heb je natuurlijk marsepein of fondant nodig. De meeste beginners beginnen met marsepein in plaats van fondant. Je kunt kiezen voor blanke marsepein, maar het is ook mogelijk om de marsepein te kopen die al een kleur heeft. Wanneer je blanke marsepein koopt, kun je deze kleuren met eetbare kleurstof. Je kunt deze kopen in setjes met 6 tot 8 kleuren.

Materialen voor het decoreren

Wanneer je taarten gaat decoreren, heb je bepaalde materialen nodig. In een basispakket kunnen deze materialen niet ontbreken.

Roller

Een roller heb je nodig om de marsepein mooi plat te rollen. Hiermee kun je bijvoorbeeld de taart met marsepein bedekken. Ook kun je platte marsepein gebruiken voor letters en andere decoraties op je taart.

Smoother

Met een smoother kun je de marsepein die je over een taart hebt gedrapeerd glad maken. Haal de bobbels en lucht eruit voor een strakke uitstraling.

Modelleermesjes

Met modelleermesjes kun je de marsepein of fondant makkelijker in een goed model maken. Je kunt ze snijden en goed gebruiken voor je decoraties.

Je basisset aanvullen

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Zo heb je uitstekers, waarmee je bijvoorbeeld blaadjes of mooie randen voor om de taart kan maken. Ook kun je glitters gebruiken voor leuke effecten in je taart. Wanneer je eenmaal een basispakket hebt samengesteld en de smaak in het decoreren van taarten te pakken hebt, kun je je basispakket uitbreiden met talloze andere materialen en hulpmiddelen om iets moois van je taart te maken.
© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Taart decoreren: marsepein of fondant?Ga je taarten of cupcakes decoreren? Dan heb je de keuze uit marsepein en fondant. Hiermee kun je mooie kleurrijke lagen…
Taarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten decoreren kan op verschillende manieren; wat is er allemaal mogelijk? Je kunt je taart bijvoorbeeld decoreren me…
Taarten en cupcakes decorerenHet decoreren van taarten is erg leuk en kan tot zeer creatieve en mooie creaties leiden. Maar hoe begint u nou met zoie…
Taart decoreren: wat is het decoreren van taarten?Taart decoreren. Veel mensen houden zich ermee bezig. Ze maken de prachtigste ontwerpen op taarten. Dit doen ze voorname…

Granny squares maken en toepassenGranny squares zijn populairder dan ooit. Het omavierkantje is iets dat je voor een heleboel dingen kunt gebruiken. Denk…
Vingerhoed, leuk om te verzamelen!Iedereen heeft ze weleens zien liggen in een souvenirwinkel: de vingerhoed. In de vorige eeuwen was het een vooral een g…
Bronnen en referenties
  • www.deleukstetaarten.nl/forum/
  • Workshop taarten decoreren Apeldoorn
Reactie

Kisses (infoteur), 04-10-2011 #1
Enorm leuk artikel. Toevallig ben ik op zoek naar marsepein, maar waar kan ik dat los kopen (dus niet in figuren)? Reactie infoteur, 04-10-2011
Heej. Je kunt het kopen in de Xenos. Ook heb je marsepein los bij www.deleukstetaartenshop.nl. Succes!

Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.