Van broodplankje tot spiegel en sieradenrekje

Van broodplankje tot spiegel en sieradenrekje Een leuk idee voor te knutselen voor meisjes is dit broodplankje met spiegeltje dat tevens gebruikt kan worden om sieraden op te hangen, het is makkelijk te maken en vraagt niet veel tijd, de knutseltijd bedraagt ongeveer 1,5 uur.

Maak je eigen sieradenrekje waar je je kettingen en armbanden en zelfs ringen aan kunt hangen

Moet je vaak zoeken waar je sieraden zijn? Dan is dit rekje een goede oplossing, de sieraden kunnen onderaan worden opgehangen aan de houten kralen waar schroeven inzitten en tevens kun je b.v. een zakje klemmen tussen de wasknijper waar je sieraden in kunt doen.

Een broodplankje dat je ook nog om kunt toveren tot spiegel?

Het broodplankje kun je ook nog uitbreiden tot spiegeltje door er een spiegeltegeltje op te plakken,
benieuwd hoe je dit allemaal kunt maken, kijk dan wat je allemaal nodig hebt en volg de beschrijving hoe je alles moet maken.

Wat heb je allemaal nodig?

 • Broodplankje, afmeting ong. 30 bij 20 centimeter
 • Spiegeltegeltje, afmeting 15 bij 15 centimeter
 • Zelfklevende bloemen van foam
 • Brede wasknijper met diertje of bloemetje erop ( wasknijper en houten figuurtjes zijn apart te koop )
 • Houten kralen 3 stuks, doorsnee 20 mm
 • Strikje van lint
 • Stoffen vlindertje
 • Decoratiesteentjes, verschillende vormen
 • Schroeven 3 stuks
 • Plastic bakjes voor water en om verf te mengen
 • Lollystokje of ander stokje
 • Grondverf
 • Grote borstel
 • Middelgrote borstel
 • Keukenpapier
 • Acrylverf rood en wit, of verf in de gewenste kleur
 • Lijmig
 • Lijmkitpistool

Voorbereiding

Met de hulp van je ouders ga je eerst de drie houten kralen vastplakken onderaan het broodplankje, hier kunnen straks de sieraden worden opgehangen, als het broodplankje geen handvat heeft moet er tevens nog een gaatje geboord worden zodat het op kan worden gehangen, bij het plankje op de foto hoeft dit niet, dit kan zo worden opgehangen.
Daarna verf je alles met grondverf met de grote borstel, vergeet niet de zijkanten en de boven/onderkant, doe dit ongeveer 2 dagen van tevoren dan kan alles goed drogen.

Het verven van het broodplankje

Daarna kun je het plankje alleen afwerken, verf het plankje met de middelgrote borstel met acrylverf af met roze, meng hiervoor rode en witte verf met een stokje in een plastic bakje, als je liever een andere kleur wilt gebruiken kan dit natuurlijk ook, tot slot moet je het plankje met de föhn drogen.

Het maken van een brede wasknijper met diertje

Je kunt de wasknijper met een diertje kant en klaar kopen, maar er zijn ook blanke wasknijpers te koop, die
kun je dan zelf verven met acrylverf in de gewenste kleur en dan afwerken met houten diertjes of bloemetjes of andere figuurtjes die apart te koop zijn, vervolgens lijm je deze met lijmkit op de wasknijper.

Het verder afwerken van het broodplankje
Plak allereerst de spiegeltegel in het midden van het plankje met lijmkit, doe op verschillende plaatsen een bolletje lijm en duw het goed vast, daarna kun je plankje versieren met de rest van de materialen, de decoratiesteentjes, de wasknijper, het strikje en de vlinder, deze worden dan vastgeplakt met de lijmkit vervolgens plak je de zelfklevende bloemen op het plankje en een paar ook aan de kant op het spiegeltje.

Hang het broodplankje aan de muur en geef je sieraden een plekje op het plankje.

Lees verder

© 2014 - 2024 Knutselidee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in sieraden en juwelenBeleggen in sieraden en juwelen kan een interessante investering zijn. Met name sieraden van hoge kwaliteit, gemaakt doo…
Sieraden van textielSieraden van textielEr worden steeds meer sieraden van textiel gemaakt. Dat komt omdat het relatief makkelijk is om met het materiaal te wer…
Geld voor je gouden sieradenGeld voor je gouden sieradenGoud is op dit moment een populaire middel om je geld in te beleggen. Andersom is er ook veel vraag naar goud en kun je…
Verkopen van juwelen en sieradenVerkopen van juwelen en sieradenHet kan erg aantrekkelijk zijn om oude sieraden en juwelen te verkopen. Vaak kunt u er nog een goed geldbedrag voor ontv…

Vogelhuisje van terracottaVogelhuisje van terracottaZelf je eigen vogelhuisje maken van een terracotta schaaltje en kom, waar de vogeltjes in kunnen schuilen of eten er gaa…
Paashaas van terracottapotjesPaashaas van terracottapotjesIets leuks voor Pasen maken? Er zijn genoeg dingen te bedenken die met Pasen te maken hebben zoals bijvoorbeeld zelf je…
Knutselidee (11 artikelen)
Gepubliceerd: 05-02-2014
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.