Fotoboeken van Albelli

Albelli fotoboeken behoren tot de beste en meest verkochte fotoalbums in Nederland. Dankzij de eenvoudige software van Albelli maak je met je digitale foto’s eenvoudig een prachtig fotoalbum. Afmetingen, indeling per pagina, achtergrondkleur en nog veel meer bepaal je helemaal zelf.

Fotoalbums van Albelli

Albelli is een merk van Albumprinter B.V., een van de grootste spelers in Europa op de markt van fotoboeken. Behalve in Nederland is Albumprinter actief in België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Bij Albelli kun je niet alleen voor fotoalbums terecht, maar ook andere fotoproducten zoals canvas doeken, fotokalenders en kalenders.

De verschillende soorten fotoboeken van Albelli

Als je bij Albelli een fotoboek wilt maken, begin je met een bezoek aan de website. Albelli heeft een hele lijn fotoboeken, van een mini fotoboek dat in je broekzak kost tot een fotoboek XL van meer dan € 50. Voor de meeste typen fotoalbums kun je verschillende soorten kaften kiezen: linnen, foto of echt leer. Ook kun je standaard aantal foto’s van het fotoalbum uitbreiden. De meerprijzen voor extra opties variëren per fotoboek.

De fotoboek software van Albelli

Als je een fotoboek bij Albelli wilt maken, is het mogelijk om je fotoboek direct online te maken, zonder eerst de software te downloaden. Heb je een Apple of wil je een ander fotoproduct maken, dan is het noodzakelijk om eerst de fotosoftware te downloaden. Albelli raadt iedereen aan om de software te gebruiken i.p.v. de online versie. De fotoboek software heeft namelijk meer mogelijkheden dan de online versie en werkt sneller. Het installeren van de software van Albelli kost met breedband of kabelverbinding niet meer dan een paar minuten.

Hoe maak je de mooiste fotoboeken

Als je voor het eerst de Albelli fotosoftware start, kies je ‘nieuw product’ en selecteer je vervolgens het fotoproduct van jouw keuze. Afhankelijk van je keuze in dit hoofdmenu kom je in een of meerdere submenu’s waar je telkens een keuze maakt. Als je een fotoalbum hebt gekozen, is er een optie om het boek automatisch te vullen en een optie om dit handmatig te doen. De handmatige keuze kost meer tijd, maar is aan te bevelen omdat je dan meer invloed hebt op indeling en volgorde.

Je komt nu terecht in het daadwerkelijke opmaakgedeelte van Albelli. Per pagina kun je foto’s vanaf je computer of bijvoorbeeld USB-stick slepen. Je kunt per pagina een groot aantal elementen zelf bepalen, zoals:

  • Het aantal foto’s
  • De grootte en indeling (liggend, staand of uitsnede) van de foto’s
  • De achtergrondkleur
  • Eventuele schaduwranden voor een 3D-effect
  • Eventuele kaders om je foto’s heen
  • Tekstkaders in of naast je foto’s

Behalve de tientallen ‘vaste’ indelingen / sjablonen kun je ook handmatig foto’s en tekstvlakken toevoegen, verplaatsen of verwijderen. Je kunt een Albelli fotoboek dus helemaal zelf indelen.

Albelli fotoboeken maken en bestellen

Als je veel digitale foto’s hebt en de indeling van je fotoboek helemaal zelf wilt bepalen, kost het maken van Albelli fotoboeken best veel tijd. Gelukkig kun je je fotoalbum op elk moment opslaan om op een later tijdstip het boek af te maken. Als je eenmaal helemaal klaarbent, worden het hele fotoboek met alle foto’s geüploaded naar Albelli en kan je fotoboek besteld worden. De fotoboeken van Albelli kunnen op elke locatie in Nederland bezorgd worden.

Lees verder

© 2010 - 2024 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Albelli: Fotoboek, canvas etc. maken met je eigen foto'sMet Albelli kun je je eigen foto's van je geweldige vakantie, uitstapje naar de dierentuin of verjaardag van je kleine o…
Fotoboeken vergelijkingFotoboeken vergelijkingWat zijn de belangrijkste verschillen tussen de meest gebruikte sites en bedrijven waar je een fotoboek kunt maken en/of…
Hema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenHema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenEen foto zegt meer dan duizend woorden. Via de HEMA Fotoservice is het mogelijk om fotoherinneringen af te laten drukken…
Een begin maken met Blurb BooksmartEen begin maken met Blurb BooksmartBij het maken van fotoboeken met meer dan circa 100 pagina's loop je bij de meest gebruikte programma's van bijvoorbeeld…

Tips om digitale foto's veilig te bewarenTips om digitale foto's veilig te bewarenHet geheugenkaartje van de digitale camera is net vol op dat unieke moment, een ergernis! Of de digitale camera wordt ge…
Met Photoshop leren werken, tips en tricksMet Photoshop leren werken, tips en tricksPhotoshop is een zeer uitgebreid programma om foto’s te bewerken en om afbeeldingen te creëren. Als Photoshop nieuw voor…
Bronnen en referenties
  • www.albelli.nl
Michielonline (80 artikelen)
Laatste update: 20-09-2010
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Fotografie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.