Albelli: Fotoboek, canvas etc. maken met je eigen foto's

Met Albelli kun je je eigen foto's van je geweldige vakantie, uitstapje naar de dierentuin of verjaardag van je kleine op een heel leuke manier samenbundelen. Helemaal in je eigen stijl. Met een fotoboek heb je het idee dat je een foto-album in je handen hebt en dat is toch een beetje nostalgie. Ook is het prettiger om de foto's in een boekje te bekijken of te laten zien, dan bijvoorbeeld vanaf je telefoon of je laptop. Maar buiten fotoboeken, kun je nog véél meer maken met je eigen foto's!

Albumprinter B.V

Dit is een van de grootste (online) albumprinters van Europa. Het hoofdkantoor van Albumprinter B.V ligt in Amsterdam en zijn in 2003 begonnen met de ontwikkeling van onder andere software en productie van hoogwaardige fotoboeken. Albelli is een onderdeel van Albumprinter B.V. Albelli wordt onder andere gebruikt in Nederland, België, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Er zijn ook andere onderdelen van Albumprinter B.V. In Engeland wordt 'Bonusprint' gebruikt, in Zweden 'Önskefoto' en in Noorwegen 'Allfoto'. In 2009 is de merknaam veranderd in de internationale merknaam Albelli.

Wat kun je maken met Albelli?

Met Albelli heb je vele mogelijkheden om met je eigen foto's te gebruiken iets moois te maken. Vroeger kon je alleen je foto's laten ontwikkelen en in een album plakken. Nu heb je véél meer alternatieven! Wat kun je zoal maken?
 • Fotoboeken
 • Foto op canvas
 • Foto op plexiglas
 • Foto op aluminium
 • Themaboeken
 • Telefoonhoesjes
 • Foto op mok
 • Kalenders
 • Wenskaarten
 • Agenda's

Aan de slag met je Albelli fotoboek

Om je foto's te verwerken in een fotoboek heb je een (gratis!) programma nodig op je pc. Met dit programma kan je helemaal zelf bepalen hoe jouw fotoboek eruit komt te zien. Je hoeft geen deskundige te zijn om dit te kunnen, maar je moet wel even wat handigheid krijgen erin. Het programma is heel gebruiksvriendelijk en je foto's staan vanzelf in beeld.

In drie stappen een fotoboek met het programma

Downloaden

 1. Download het programma (gratis!) op de site van Albelli.
 2. Ga aan de slag en begin met het ontwerpen van je fotoboek. Je kunt zelf bepalen waar je foto's komen te staan en in welke volgorde. Je zelfs eigen teksten toevoegen.
 3. Bestel het fotoboek en je zult het binnen een paar dagen op de mat hebben liggen!

Je hoeft geen internet te hebben om het programma te gebruiken. Alleen voor het downloaden van het programma heb je internet nodig.

Beginscherm van het programma op je pcBeginscherm van het programma op je pc
Je begint dus met het downloaden en installeren van het foto bewerk programma. Zodra het op je pc staat kun je het openen. Als je het geopend hebt krijg je het beginscherm in beeld. Links bovenin zie je 'nieuw product' staan. Klik hierop en kies het artikel wat je wilt maken. We kiezen nu fotoboeken. Als je hierop klikt krijg je weer vier keuzes:
 • Vierkante fotoboeken
 • Liggende fotoboeken
 • Staande fotoboeken
 • Pocketfotoboeken

Er zijn ook nog verschillende maten beschikbaar bij elk soort fotoboek. Je kunt naar jouw smaak de maat uitkiezen, maar ook de kaft. Bij bijvoorbeeld liggende en staande fotoboeken kun je kiezen voor een zachte kaft. We kiezen bij dit voorbeeld even het vierkante fotoboek (deze heeft alleen harde kaften). Je ziet ook meteen de prijzen van de fotoboeken. Er zit wel een standaard en maximaal aantal bladzijden in deze prijs. Wil je meer pagina's, dan kun je voor een klein prijsje wat extra pagina's kopen.
We gaan nu de foto's toevoegen in het album. Je kunt ervoor kiezen dit automatisch te laten doen en dit is heel handig. Ze bijvoorbeeld je foto's van je vakantie in één map op je bureaublad. Je kunt vanaf het programma deze map aanklikken en je foto's komen in beeld.

Kies 'Alle foto's toevoegen'Kies 'Alle foto's toevoegen'
Automatisch vullen
Automatisch vullen is de 'gemakkelijke' manier. Je kunt er ook voor kiezen alles handmatig toe te voegen, maar dit kost wat meer tijd, geduld en ervaring.

Automatisch vullen doe je zo:
 1. Bovenaan in het scherm staan 5 opties. Kies hierbij 'verhaallijn'
 2. Kies de map waar je foto's in staan.
 3. Kies alle foto's toevoegen en kies hoeveel foto's je per pagina wilt.

Zodra je hier op geklikt hebt, zullen alle pagina's vanzelf gevuld worden met jouw foto's. Je kunt ook meteen het voorbeeld zien van je fotoboek. Je kunt nu zelf teksten bijvoegen. Ook heb je de optie om een foto als omslag te gebruiken, maar ook als achtergrond. Je kunt ook gewoon een effen kleur kiezen.

Kies bestellen als je klaar bentKies bestellen als je klaar bent
Ben je helemaal tevreden over je fotoboek, kun je gaan bestellen! Klik op bestellen en kies een naam voor je album. Het album wordt meteen opgeslagen, voor als je het nog een keer wilt na bestellen. Dan hoef je het niet meer helemaal opnieuw te maken.

Je krijgt nu 4 stappen. Bij de eerste stap wordt het product gecontroleerd. Klik links bovenaan op nu verdergaan. Alle foto's worden gecontroleerd en de rest wordt vanzelf gedaan. Controleer altijd eerst zelf je fotoboek of alles klopt. Eenmaal besteld betekent dat er niks meer veranderd kan worden. Betaal en wacht met je voeten in de lucht op je fotoboek!

Maak je foto's weer tastbaar, net als vroeger

Tegenwoordig worden bijna alle foto's gemaakt met een telefoon en als je deze kwijt bent, ben je ook al je foto's kwijt. Het is dus verstandig regelmatig je foto's op je pc of harde schijf te zetten. Maar dit is ook een risico. Als je computer crasht ben je alsnog je foto's kwijt. Daarom is Albelli de oplossing voor dit soort problemen. Je maakt je foto's weer tastbaar, net als vroeger, maar dan met een modern tintje.

Dit was maar een klein voorbeeld van wat je allemaal kunt met dit programma. Wil je wat meer tips en trucjes? Kijk eens op YouTube of op de site van Albelli, hier staan heel veel filmpjes en tips om je fotoboek nóg mooier te maken!

Veel succes!
© 2014 - 2024 Charlyy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fotoboeken van AlbelliAlbelli fotoboeken behoren tot de beste en meest verkochte fotoalbums in Nederland. Dankzij de eenvoudige software van A…
Fotoboeken van KruidvatDe fotoboeken van Kruidvat behoren tot de meest verkochte fotoalbums in Nederland. Op de website van Kruidvat vind je de…
Fotoboeken vergelijkingFotoboeken vergelijkingWat zijn de belangrijkste verschillen tussen de meest gebruikte sites en bedrijven waar je een fotoboek kunt maken en/of…
Hema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenHema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenEen foto zegt meer dan duizend woorden. Via de HEMA Fotoservice is het mogelijk om fotoherinneringen af te laten drukken…

Tips en trucs voor het fotograferen van landschappenTips en trucs voor het fotograferen van landschappenHet maken van indrukwekkende landschapsfoto's is niet alleen voorbehouden aan professionele fotografen. Iedereen kan goe…
Tips voor het fotograferen tijdens een reis of vakantieTips voor het fotograferen tijdens een reis of vakantieHet leuke aan reizen - of dat nu dichtbij huis of ver weg is - zijn de vele ervaringen die je opdoet en de herinneringen…
Bronnen en referenties
 • Afbeelding 1korting.nl
 • http://www.albelli.nl/wie-zijn-wij
 • http://www.albumprinter.org/
 • Eigen ervaring
Charlyy (15 artikelen)
Laatste update: 05-09-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Fotografie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.