Een HEMA fotoalbum maken

Een HEMA fotoalbum maken Met de online fotoalbums van de HEMA kun je heel gemakkelijk via je computer een echt fotoalbum maken en bestellen. Het enige dat je nodig hebt, zijn digitale foto’s, de software van de HEMA en een computer met internetverbinding. Nadat je de gratis software van HEMA fotoalbums op je computer hebt geïnstalleerd, kun je direct aan de slag met het maken van een online fotoalbum. In de fotoalbum-software schuif je de foto’s vanaf je computer in het online fotoalbum. Als je al je foto’s geplaatst hebt, wordt het hele fotoalbum verzonden naar de HEMA. Een paar werkdagen later kun je het boek ophalen en betalen bij een HEMA-vestiging naar keuze. Hieronder lees je meer uitgebreide informatie over de fotoalbums van de HEMA.

HEMA Fotoalbums hoe werkt het?

Om via je computer een fotoboek te maken en te bestellen bij de HEMA volg je onderstaand stappenplan:

stap 1: digitale foto’s maken en selecteren

Het indelen van een HEMA fotoboek gaat het makkelijkst en snelst als je alle foto’s in één folder zet. Dit is niet noodzakelijk, want je kunt tijdens het maken van het HEMA fotoboek foto’s vanuit alle mappen op je computer of vanaf een CD, DVD of USB-stick uploaden.

Stap 2: downloaden van de gratis HEMA fotoalbum-software

Op de website van HEMA klik je op het onderdeel foto. Hier vind je een link om de meest recente versie van HEMA’s gratis fotoalbum-software te downloaden. Ook als je al een (oudere) versie van deze software op je computer hebt staan, is het aan te raden om de nieuwste versie te installeren.
Nadat de software is geïnstalleerd, start je het programma.

Stap 3: kies het gewenste type fotoalbum

Bepaal eerst welk type album je wilt gaan maken. Je kunt kiezen uit verschillende formaten, verschillend aantal pagina’s en verschillende soorten kaften. Vrijwel alle typen albums kunnen – tegen een meerprijs – uitgebreid worden met extra pagina’s. Het aantal pagina’s dat je nodig hebt, hangt behalve het aantal foto’s af van de indeling. Je kunt per pagina kiezen of je 1, 2, 3, 4 of meer foto’s wilt plaatsen.

Stap 4: begin met indelen

Het fotoalbum-programma van HEMA doet denken aan Windows Explorer/Verkenner. Aan de linkerkant zie je de mappen en foto’s op jouw computer, aan de rechterkant staat het (nog lege) fotoalbum. Met je muis kun je nu foto’s van jouw computer naar het album gaan slepen. Per pagina heb je een aantal opties:
 • Het aantal foto’s
 • De indeling van de foto(’s)
 • De achtergrondkleur van de pagina
 • Het gebruik van kaders en sjablonen

De achtergrondkleur kun je ook instellen voor alle pagina’s van het fotoboek. Als je niet tevreden bent over de paginavolgorde of je wilt later pagina’s verwisselen of invoegen, kan dat heel eenvoudig.

Stap 5: het fotoboek opslaan en uploaden naar de HEMA

Als je klaar bent met het fotoboek – je kunt het overigens tussendoor opslaan, dus je hoeft het niet in een keer af te maken – dan sla je het bestand op en ga je het hele fotoalbum verzenden. Dit zal redelijk wat tijd in beslag nemen, omdat al je foto’s geüpload moeten worden naar de server van de HEMA.

Als het uploaden voltooid is, vul je bestel- en betaalgegevens in. Je kunt het fotoboek laten bezorgen in een HEMA-winkel naar keuze en betalen als je het boek komt halen. De andere mogelijkheid is om het boek te laten thuisbezorgen. Je betaalt dan vooraf via creditcard, iDEAL of overschrijving.

HEMA fotoalbum maken: tips en trucs

Hieronder lees je enkele tips die het maken en bestellen van HEMA fotoalbums makkelijker maken:
 • Sla tijdens het maken van je fotoalbum het product regelmatig op.
 • Zet alle foto’s die je wilt gebruiken vooraf in één map, dat scheelt een hoop zoeken.
 • Gebruik zo groot mogelijke foto’s. Hoe groter de foto (bestandsgrootte) hoe beter je de foto kunt inzoomen, bewerken en uitrekken. Als foto’s van een te lage kwaliteit zijn, wordt dat in de software aangegeven.
 • Wees zuinig met het bewerken. In de software zitten mogelijkheden om foto’s te bewerken (contrast, kleur, sepia, inzoomen e.d.). Voor het mooiste resultaat kun je het bewerken van foto’s beter vooraf in een professioneel bewerkingsprogramma uitvoeren.
 • Geef je op voor de HEMA nieuwsbrief en/of houd speciale acties in de gaten. Een aantal maal per jaar zijn de fotoboeken van de HEMA afgeprijsd, waardoor je veel geld kunt besparen.
 • Op de fotowebsite van de HEMA vind je een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen.

Lees verder

© 2009 - 2024 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenHema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenEen foto zegt meer dan duizend woorden. Via de HEMA Fotoservice is het mogelijk om fotoherinneringen af te laten drukken…
HEMA webshop: informatie en beoordelingDe HEMA webshop is een online winkel met een groot en divers aanbod. Wat heeft de HEMA webshop u te bieden? Hoe ziet het…
Hema Verzekeringen: soorten verzekeringen, contact, inloggenHema Verzekeringen: soorten verzekeringen, contact, inloggenDe verzekeringen van Hema zijn voordelig ten opzicht van grotere verzekeraars. Het is mogelijk om je voor bijna alles te…
Digitaal scrappenDigitaal scrappenEen digitaal scrapbook op je computer is leuk maar het mooiste blijft natuurlijk een fotoalbum wat je vast kan houden en…

Sneeuw en ijs fotograferen: niet altijd vanzelfsprekendSneeuw en ijs fotograferen: niet altijd vanzelfsprekendSoms in eigen land, maar zeker voor mensen die op wintersport gaan. Mooie sneeuwlandschappen, neerdwarrelende sneeuw, zo…
Een digitale camera kiezen en kopenEen digitale camera kiezen en kopenWanneer je een digitale camera wilt kopen, dan is er een aantal belangrijke aspecten dat een rol speelt bij de keuze en…
Bronnen en referenties
 • www.hema.nl
Reacties

Margreet, 12-11-2013
Help, ik ben na het gebruikelijke updaten van de Hema fotoalbum software ineens al mijn (eerder gemaakte) fotoalbums kwijt. Ook het laatste album, waar ik al vele uren aan gewerkt had en wat ik nog niet besteld heb is weg. Wat is dit, ik begrijp er niets van. Ik maak al jaren fotoalbums bij de Hema en heb nog nooit problemen gehad. Hoe vind ik mijn fotoalbums terug? Reactie infoteur, 13-11-2013
Wellicht biedt de Servicedesk uitkomst: http://fotoalbum.hema.nl/servicedesk
Je kunt daar o.a. de handleiding van de nieuwste software downloaden of je vraag aan Hema stellen.

Tjessy, 18-01-2012
Ik heb al 2 keer een nieuw fotoboek gemaakt al bij albelli en bij HEMA dus. Maar nu ik hem af hem kan stap 2 van de 4 en stap 3 van de 4 niet. dus ik kan hem niet bestellen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Tjessy Reactie infoteur, 01-06-2012
Beste Tjessy,
Ik raad je aan hiervoor contact op te nemen met de klantenservice van de Hema.
http://www.hema.nl/klantenservice/klantenservice.aspx

Succes!

Wvdinteren, 03-09-2010
Hoe moet ik de software downloaden? Reactie infoteur, 03-09-2010
Goedemiddag,

Op http://www.albumprintservice.nl/ vindt u alle informatie over de HEMA fotoboeken.

Michielonline (80 artikelen)
Laatste update: 14-04-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Fotografie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.