Kinderfeestje: bloementhema

Kinderfeestje: bloementhema Ze zijn mooi, kleurrijk en ruiken heerlijk. Ik heb het over bloemen. We zien ze overal. In tuinen en huizen, maar ook als printjes op kleding, schilderijen, servies enz.. Meisjes zijn gek op bloemen, dit is dan ook een uitstekend thema om te gebruiken op een kinderfeestje. Wat zijn leuke ideeën bij dit thema?

Uitnodigingen:

Er zijn diverse uitnodigingen die goed bij het bloementhema passen.

Roos

Gebruik crêpepapier om roosjes van te maken. Knip een stuk af, met een dikte van 2 tot 3 centimeter. Rol het papier uit en vouw het weer bij elkaar. Hierbij houd u de onderkant vast met uw duim en wijsvinger. De bovenkant staat dus open. Gebruik plakband om de onderkant vast te maken. Satéstokjes kunnen als steeltje dienen. Plak de roos aan het satéstokje en wikkel het satéstokje in crêpepapier. Plak of bind uw uitnodiging aan de roos.

Bloemenkaart

Pak een stuk gekleurd knutselpapier. Knip een stuk uit ter grootte van een kaart. Vouw deze dubbel. Kijk op internet voor mooie afbeeldingen van bloemen en print deze uit. Plak ze op de voorkant van de kaart. Aan de binnenkant kunt u de uitnodigingstekst schrijven en eventueel nog wat bloemen plakken. Natuurlijk kunt u ook wat stickers van bloemen gebruiken om op de kaart te plakken.

Zaadjes

Plak aan de uitnodigingskaart een zakje met bloemenzaadjes. Deze kunnen de kinderen dan thuis uitzaaien.

Hawaïkrans

Geef bij het uitdelen van de uitnodigingen een Hawaïkrans cadeau. Deze zijn goedkoop te verkrijgen en passen goed bij het bloementhema.

Activiteiten

Er zijn diverse leuke activiteiten te bedenken die bij het bloementhema passen.

Bloemenkrans

Laat de kinderen roosjes maken van crêpepapier (zoals bij uitnodigingen beschreven). Kijk bij hobbywinkels of op internet eens rond voor kransen van piepschuim. Hier kunnen de papieren roosjes opgeplakt of ingestoken worden. Kies voor verschillende kleuren crêpepapier.

Schminken

Laat de kinderen schminken met als thema bloemen. Dit kan het hele gezicht zijn, maar ook een paar mooie bloemetjes op de wang. Gebruik mooie kleuren en glitters. U kunt dit zelf doen, maar u kunt natuurlijk ook iemand inhuren.

Bloemstukjes

Haal bakjes, oase en decoratiebloemen op een steeltje. Hiervan kunnen de kinderen leuke bloemstukjes maken. U kunt ook andere decoratie toevoegen zoals appels, kersen, bladeren enz...

Schilderij

Laat de kinderen een mooi bloemenschilderij maken die ze na afloop mee naar huis kunnen nemen. Dit kan met verf, wasco, vetkrijt, glitterpennen enz....

Koekjes

Ga koekjes bakken met de kinderen. Haal bakvormpjes in de vorm van bloemen of laat de kinderen zelf bloemen maken van het deeg. Laat de kinderen de koekjes versieren als ze klaar zijn.

Schort

Laat de kinderen zelf schorten maken met het thema bloemen. Dit kan door middel van gebruik van verf, viltstiften, glitterpennen, stempels, sjablonen, enz.. Dit kan leuk in combinatie met koekjes bakken.

Bloementuin

Bezoek, als het weer mee zit, eens een bloementuin. Deze tuinen zijn vaak mooi aangelegd en in de zomer staan alle bloemen in bloei. Mooi en leerzaam!

Bloempotjes

Laat de kinderen bloemen planten in een klein potje. Koop wat goedkope bloemetjes en potjes en laat de kinderen deze planten. Deze kunnen ze na afloop mee naar huis nemen.

Sieraden

Bijna alle meisjes houden van sieraden. Ga ze samen met de kinderen maken. Zorg voor leuke bedeltjes en hangertjes in de vorm van bloemen. Het liefst in verschillende vormen en kleuren, zodat de kinderen niet dezelfde sieraden maken.

Bloemenketting

Ga het weiland in en pluk madeliefjes of een andere bloemsoort. Maak hier leuke kettingen en armbanden van.

Bloemenslinger

Ga een bloemenslinger maken. Print mooie afbeeldingen van bloemen uit en laat deze inkleuren en versieren met bijvoorbeeld glitters. Maak gaatjes in de bloemen rijg er een lint door heen. U kunt de kinderen één grote slinger laten maken of allemaal hun eigen slinger. Een andere manier is papieren bordjes gebruiken. Laat de kinderen hier bloemen op tekenen, maak er gaatjes in en rijg er een lint door heen.

Decoratie

Er zijn diverse manieren om uw huis of locatie passend te versieren:
  • Kunstbloemen. Zet deze in leuke potten of vazen.
  • Slingers in de vorm van bloemen.
  • Ballonnen met afbeeldingen van bloemen.
  • Confetti in de vorm van bloemen.
  • Raamstickers in de vorm van bloemen.
  • Hawaïslingers. Leuk om op te hangen en uit te delen.
  • Bloemetjes met knijpertjes. Deze kunt u aan een laken, touw of lint vast knijpen.
  • Bloemengordijn. Dit is ook makkelijk zelf te maken. Print afbeeldingen van bloemen uit, knip ze uit, maak er er gaatjes in rijg er een lint doorheen. Dit kan zowel verticaal als horizontaal. Maak er een stuk of 6 en maak ze vast aan een lat of stok.
  • Haarschuifjes in de vorm van bloemen. Leuk om bij de kinderen in het haar te doen.
  • Versier het huis of locatie met de papieren roosjes in verschillende kleuren. U kunt ze ophangen, neerleggen, bij planten insteken, aan lakens vastmaken, aan deurposten plakken, stoelen versieren, enz.. U kunt alle kanten op.

Veel succes!

Lees verder

© 2014 - 2024 Lisa1987, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bloemen bezorgenBloemen bezorgenBloemen ontvangen is een van de leukste dingen die een mens kan overkomen. Of juist het laten bezorgen van bloemen bij e…
Originele kinderfeestjesOriginele kinderfeestjesTja, zijn ze nog wel origineel te krijgen, de kinderfeestjes? Er is al zoveel en zoveel bedacht, dat het steeds moeilijk…
Goedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euroGoedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euroAls een kind jarig is dan moet er een feestje gegeven worden. Je zoon of dochter verdient immers een uniek kinderfeestje…
Een goedkoop kinderfeestje organiserenEen goedkoop kinderfeestje organiserenKinderfeestje hoeven niet altijd duur te zijn. U kunt een goedkoop kinderfeest organiseren en het toch erg leuk maken vo…

Eigen boek uitgeven met POD-systeemHeel veel hobbyschrijvers hebben wel eens geprobeerd om via een erkende uitgever een boek uit te geven. Nagenoeg evenvee…
Een schatkist als cadeau makenHeeft u een verjaardag, bruiloft of jubileum en bent u op zoek naar een origineel cadeau? Een schatkist is een leuk cade…
Lisa1987 (29 artikelen)
Laatste update: 19-05-2014
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.