Het Bakugan spel: hoe werkt het?

Bakugan is een immens populair spel in Amerika, Canada en Japan en verovert Europa, en dus ook Nederland, met rasse schreden. Tijd om het Bakugan spel, de tegenhanger van de pokémon kaarten, eens onder de loep te nemen: wat is Bakugan en hoe werkt dit spel? Lees verder over de wereld van Bakugan en het spel met de magnetische kaarten en knikkers..

De tekenfilmserie Bakugan

Het spel volgt het verhaal van de tekenfilmserie, die tegelijk met de spellen is uitgebracht:

Op een dag vallen er allemaal geheimzinnige kaarten uit de lucht, die door honderden jonge kinderen worden opgepakt. De jonge kinderen verzinnen dan een spel met deze kaarten: genaamd Bakugan. Maar wat ze toen nog niet wisten, dat er meer was dan alleen het spel met deze mysterieuze kaarten. Bakugan komt uit een andere wereld, die bekend staat als Vestroia, waar de kwade Naga probeert de wereld te veroveren. Dit kan alleen door de kern van de oneindigheid te vinden..De jonge kinderen moeten samenwerken met de Bakugan om deze bedreiging tegen te houden. Het lijkt erg veel op het pokémon verhaal, alleen zit het in een ander jasje. Het grote verschil met het Pokémon kaartenspel is wel dat je met het Bakugan spel naast kaarten ook de magnetische ballen hebt, en het daarom meer tot de verbeelding van kinderen spreekt.

Het Bakugan spel. Waar bestaat het uit?

Het Bakugan spel bestaat uit magnetische speelkaarten en magnetische knikkers. De knikkers zijn kleine uitklapbare monstertjes met een magneetje. Het spel bestaat uit de volgende onderdelen:
 • Speelbord: dit speelbord is te verkrijgen onder de naam Bakugan Arena, waar je de speelkaarten omgekeerd op neerlegt, volgens legpatronen die op het bord staan afgedrukt. Het speelbord maakt het spel completer, maar is niet nodig om het spel te kunnen spelen. Je kunt de kaarten ook op een tafel neerleggen.
 • De speelkaarten: er zijn verschillende soorten speelkaarten, standaardkaarten, karakterkaarten, commandokaarten en vermogenskaarten. De kaarten bepalen later de puntenwaardering en dus uiteindelijk wie de winnaar wordt.
 • Bakugan knikkers: er zijn verschillende soorten monsters, die in combinatie met kaarten sterk of minder sterk zijn.
 • Hand Launcher: dit is een soort pistooltje, waar je de Bakugan knikker in doet en waarmee je nog sneller en nauwkeuriger de Bakugan kunt afschieten. Dit onderdeel is niet echt nodig, het is een handige accesoire.
 • Voor het assortiment van Bakugan speelgoed en de adviesprijzen, verwijs ik u naar: Bakugan speelgoed: het assortiment

Het Bakugan spel. Hoe werkt het?

 • Elke speler plaatst één van de Poort-kaarten met de bedrukte zijde naar beneden op de tafel, recht tegenover de tegenstander, zodat de kaarten elkaar aan de bovenzijde raken.
 • Omstebeurt rollen de spelers hun Bakugan over het speelbord en proberen hun monstertje uit te laten klappen op een omgekeerde Poort-kaart.
 • Als dan vervolgens twee Bakugan ballen op een en dezelfde kaart rollen en uitklappen, gaat het gevecht beginnen..
 • Het spel gaat dan over naar het kaartgedeelte: aan de hand van de verschillende getallen die op de kaarten staan wordt bepaald wie er wint.
 • Elke Bakugan heeft een bepaald aantal aanvalspunten en er wordt een bonus uitgedeeld op basis van het type waartoe een Bakugan hoort.
 • Er kunnen tot slot drie extra kaarten worden ingezet, die de aanvalskracht verhogen. Dit zijn de vermogenskaarten.
 • Degene die de hoogste aanvalskracht heeft wint het spel en krijgt als winnaar een spelkaart.

Een Bakugan gevecht winnen

 • Verwijder de twee Bakugan van de Poortkaart en lees van elke Bakugan de G-Power af.
 • Poort Attribute-bonus: elke Bakugan mag de Poort-Attribute-bonus toevoegen.
 • Zoek simpelweg de kleur van een Bakugan bij de kleur van de Poort-kaart en tel het getal bij de G-power van de Bakugan op.
 • De Bakugan die nu de hoogste G-power heeft, wint.
 • Bij gelijkspel wint de Bakugan die het eerst op de Poort-kaart stond.
 • De Poort-kaart gaat nu naar de winnaar.

Wat gebeurt er nadat een speler een Bakugan heeft gerold?

 • Wanneer de Bakugan niet opengaat, gaat deze terug naar de eigenaar. Het is nu de beurt aan de tegenstander.
 • Wanneer de Bakugan op een Poort-kaart opent en er geen andere Bakugan op die kaart staat, is het de beurt aan de andere speler.
 • Wanneer de Bakugan op een Poort-kaart opent en de andere speler een Bakugan op die poort heeft, volgt er een gevecht.

De moeilijkheidsgraad van het Bakugan spel

Het lijkt allemaal moeilijk, vooral het puntensysteem is in het begin best lastig, maar het blijkt, dat zodra het spel gespeeld wordt, het allemaal voor zich spreekt. Het Bakugan spel is vanaf zes jaar te spelen; deze kleintjes hebben nog wel wat leeshulp nodig.

Samenvattend

Het Bakugan spel kan de uitdaging aan met de al jaren goedlopende Pokémonkaarten, vooral omdat het Bakugan spel een combinatie is van tastbare magnetisch uitklapbare knikkers en speelkaarten. Het spel wordt vervolgens ondersteund door de tekenfilmserie en laat jou een eigen personage maken dat allerlei spannende Bakugan avonturen meemaakt. Naast het Bakugan spel en de tekenfilmserie zijn er verschillende Bakugan games uitgebracht voor de Nintende DS, Playstation en Wii.
© 2009 - 2020 Nautisc1, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bakugan speelgoed: het assortimentBakugan speelgoed verovert met rasse schreden de Nederlandse speelgoedmarkt. De oorsprong van Bakugan ligt in Canada en…
Wat is het leukste en beste speelgoed voor elke leeftijd?Het is niet altijd gemakkelijk om speelgoed te kiezen dat leuk, populair, veilig en liefst ook verantwoord is. Hetzelfde…
999 Games: LAMA (kaartspel)999 Games: LAMA (kaartspel)LAMA van 999 Games, uitgebracht in 2019, is een spel met zowel tactiek als een geluksfactor. Het kan gespeeld worden met…
999 Games: Take 5 (kaartspel)999 Games: Take 5 (kaartspel)Take 5 van 999 Games is zowel een interactie- als tactisch kaartspel. Het kan gespeeld worden met twee tot tien spelers.…

Zhu Zhu pets Hamsters, speelgoedhamsterZhu Zhu pets Hamsters, speelgoedhamsterZhu Zhu pets speelgoedhamsters zijn in 2009 al een grote rage in Amerika geworden. Het is een soort 'denkend' speelgoed.…
C1000 Gogo actie + spellenSinds 14 september 2009 staat de C1000 in het teken van de Gogo's. Gogo's zijn kleine poppetjes met ieder zijn eigen kar…
Bronnen en referenties
 • Intertoys speelgoedgids 2009

Reageer op het artikel "Het Bakugan spel: hoe werkt het?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Luke, 22-05-2011 12:47 #3
Verwijder de twee Bakugan van de Poortkaart en lees van elke Bakugan de G-Power af.
Poort Attribute-bonus: elke Bakugan mag de Poort-Attribute-bonus toevoegen.
Zoek simpelweg de kleur van een Bakugan bij de kleur van de Poort-kaart en tel het getal bij de G-power van de Bakugan op.
De Bakugan die nu de hoogste G-power heeft, wint.
Bij gelijkspel wint de Bakugan die het eerst op de Poort-kaart stond.
De Poort-kaart gaat nu naar de winnaar.

Luke, 22-05-2011 12:45 #2
Je kunt ook een double gevecht doen bijvoorbeeld je doet met 2 spelers spelen dan heeft iedere speler 2 bakugans nodig

Daan Strik, 20-01-2010 14:38 #1
Ik heb een bakugan spel en weet niet hoe ik het moet spelen en hoeveel kaarten heb ik nodig, en hoe heten de kaarten. Ik zou graag willen dat eiand dit mij uit kan leggen. Ook de uitleg van internet snap ik niet. Groetjes Daan

Infoteur: Nautisc1
Laatste update: 24-01-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 3
Schrijf mee!