LEGO Ninjago: ninja-speelgoed van kleine tot grote sets

Warning: Undefined array key 5 in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/config.inc.php on line 360
Inhoud
- LEGO en het thema ninja's
- LEGO Ninjago-speelgoed
- Het in elkaar zetten
- Prijs van LEGO Ninjago
- Nieuw in augustus 2016
LEGO en het thema ninja's
Naast onder andere brandweer, ridders, superhelden, robots en astronauten vormen ninja's een thema dat bij kinderen erg tot de verbeelding spreekt. De ninja kennen we als Japanse krijger met een groot eergevoel en een grote vastberadenheid om zijn taak te voltooien, waarbij gebruik gemaakt wordt van een breed arsenaal aan wapens waaronder het samoeraizwaard, de nunchaku en de werpster.LEGO speelde hier al in 1998 op in door het lanceren van een ninja-lijn. De Deense fabrikant van kunststof blokjes en figuurtjes kent diverse lijnen rondom thema's waarbij het mogelijk is veel verschillende LEGO-sets met elkaar te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een groot LEGO-pakket bestaande uit een grote plaat of groot gebouw dat het centrum vormt van je verzameling. Vervolgens kan dit worden aangevuld met kleinere pakketten met bijvoorbeeld een bijgebouw, voertuig of meerdere figuurtjes en attributen.
De door LEGO in 1998 gelanceerde oorspronkelijke ninja-lijn was geen lang leven beschoren. Na het uitbrengen van enkele sets werd de lijn al gestopt en vervangen door de Knights Castle-lijn. Het thema ninja's werd echter in 2011 weer nieuw leven ingeblazen door de release van de animatieserie Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu, die draait om de avonturen van de zes ninja's Kai, Cole, Jay, Zane, Lloyd en Nya. Deze serie is aangekocht door Netflix en ook met Nederlandse ondertiteling verkrijgbaar op DVD.
LEGO Ninjago-speelgoed
Alhoewel de franchise van LEGO inmiddels al onder andere een pretpark, videogames en diverse animatiereeksen beslaat, draait het natuurlijk vooral om speelgoed voor kinderen. De release van de reeks Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu is dan ook opgevolgd door een nieuwe reeks van bijbehorende speelblokjes-sets. Anders dan in de oorspronkelijke ninja-reeks wordt bij Ninjago gebruik gemaakt van modernere voertuigen en attributen waardoor er minder een link is met de feodale Japanse setting waarin veel ninja-verhalen zich normaal vaak afspelen.Tussen 2011 en 2016 zijn in de Ninjago-reeks tientallen LEGO-sets uitgebracht, waarbij de grootste set uit 1.963 onderdelen bestaat en de kleinste uit 19 onderdelen. Het speelgoed is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar (er zijn ook enkele junior-edities voor jongere kinderen). Een van de populairste sets uit de reeks - de Ninjago Vuurtempel - werd in 2012 in de Verenigde Staten gekozen tot speelgoed van het jaar in zijn categorie bij de 12th Annual Toy of the Year Awards. Grote sets (450 onderdelen en meer) uit de Ninjago-reeks zijn onder andere:
- Ninjago Tempel (1.963 onderdelen)
- Ninjago Laatste Vlucht van de Destiny's Bounty (1.253 onderdelen)
- Ninjago Samurai X Grottenchaos (1.253 onderdelen)
- Ninjago De Slag om Ninjago City (1.223 onderdelen)
- Ninjago Ultra Stealth Raider (1.093 onderdelen)
- Ninjago De Stad Stiix (1.069 onderdelen)
- Ninjago Belegering van de Vuurtoren (767 onderdelen)
- Ninjago Ninja DB X (756 onderdelen)
- Ninjago Misfortune's Keep (754 onderdelen)
- Ninjago Titanium Mecha Duel (754 onderdelen)
- Ninjago Luchtschip der Ongeluk (720 onderdelen)
- Ninjago Nindroid Mecha-draak (691 onderdelen)
- Ninjago De Draak van Meester Wu (575 onderdelen)
- Ninjago De Groene NRG Draak (567 onderdelen)
- Ninjago Tempel van het Licht (565 onderdelen)
- Ninjago Aanval van de Morro (658 onderdelen)
- Ninjago Ronin's R.E.X. (547 onderdelen)
- Ninjago Slangenpoort (529 onderdelen)
- Ninjago Spinner Duistere Fort Garmadon (518 onderdelen)
- Ninjago Battle Arena (463 onderdelen)
- Ninjago Tiger Widow Eiland (450 onderdelen)