Marsepein figuurtjes maken: smurfen

Marsepein figuurtjes maken: smurfen Maak smurfen van marsepein, bijvoorbeeld voor op een taart of een cupcake. Deze zullen zeker in de smaak vallen op bijvoorbeeld een verjaardag. Wanneer je weet hoe je een smurf kunt maken, kun je er natuurlijk ook meerdere maken, zoals grote smurf, smurfin of lolsmurf. Ideaal voor een verjaardagstaart of gewoon een speciale gelegenheid.

Cupcakes en taarten decoreren

Je kunt een taart of cupcakes in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf wat te maken. Dit kan met marsepein of fondant en je kunt er werkelijk alles mee maken wat je maar kunt bedenken. Het is leuk om te maken of om weg te geven.

Smurfen van marsepein

Je kunt smurfen maken van marsepein of fondant. Deze smurfen zijn de basis voor een leuke, vrolijke taart of voor gezellige cupcakes. Ze zijn bijvoorbeeld leuk voor een traktatie op school, een verjaardag of om zomaar te maken. Daarbij zijn de smurfen helemaal niet zo moeilijk om te maken en kun je ze ook nog eens aanpassen, zodat je zelfs een heel smurfendorp van marsepein kunt maken, als je dat zou willen.

Wat heb je nodig?

Om de smurfen te maken heb je de volgende spullen nodig.

  • Witte marsepein
  • Blauwe marsepein
  • Eventueel andere kleuren marsepein
  • Stift met eetbare zwarte inkt (of zwarte marsepein)
  • Deegroller
  • Mesje
  • Water
  • Poedersuiker

Behalve marsepein kun je er ook voor kiezen om fondant te gebruiken. Dit werkt hetzelfde als marsepein.

Smurfen van marsepein maken

Hieronder zie je precies hoe je smurfen van marsepein kunt maken. Er wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Met de foto’s die erbij horen wordt het extra duidelijk om de figuurtjes zelf te maken.



Smurf maken
Met blauwe marsepein maak je een bol voor het hoofd. Daarna maak je met een klein beetje blauw de neus. De neus van een smurf is een beetje langwerpig, maar een bolletje kan ook. Vervolgens maak je de oren. Dit doe je door twee bolletjes marsepein plat te drukken en een beetje naar elkaar te vouwen. Deze plak je op het hoofd met wat water. Met een stift met eetbare inkt kun je de ogen en de mond tekenen. Dit kan eventueel ook met zwarte marsepein worden gemaakt. Nu maak je met witte marsepein de muts van de smurf. Doe dit door een bol witte marsepein te rollen en te vormen in een ovaalvorm. De bovenkant buig je om, naar voren. Aan de onderkant maak je een inham, zodat het hoofd van de smurf erin past. Je plakt alles nu aan elkaar, met wat water. Je kunt er ook een cocktailprikker insteken, zodat de smurf niet uit elkaar valt. Met blauwe marsepein maak je nu het lichaam en de armen van de smurf. De armen kun je langs het lichaam laten hangen, maar ook in een bepaalde houding zetten, afhankelijk van wat je wilt.


Smurf afmaken
Met witte marsepein maak je een een broekje voor de smurf. Rol wat marsepein plat en vouw dit om onderkant van de romp. Het overbodige snijd je weg. Daarna maak je twee benen met voeten eraan. Maak een soort 'rups' van marsepein en vouw het onderste om voor de voeten. Plak de benen aan de romp. Vergeet het staartje niet! Smurfen hebben een klein, rond staartje dat uit hun broekje steekt. Dit kun je maken met een bolletje blauwe marsepein en plak je met wat water aan de achterkant van de smurf.Plak nu de twee gedeeltes aan elkaar. Voor extra stevigheid kun je er een cocktailprikker indoen. Hierdoor zal de smurf niet uit elkaar vallen. Je kunt de smurfen laten zitten, staan of liggen. Ook kun je nog extra accessoires maken voor de smurfen.


Handige tips

  • Gebruik een cocktailprikker om de figuurtjes op de taart of cupcake te zetten
  • Met poedersuiker is je marsepein minder plakkerig
  • Met water kun je de verschillende stukjes goed aan elkaar plakken.

Allerlei soorten smurfen van marsepein

Wees creatief. Met deze basis kun je erg veel verschillende smurfen maken. Gebruik rode marsepein voor grote smurf, maak een jurkje voor smurfin en een mooie bos geel haar of kies voor een cadeautje voor de lolsmurf. Brilsmurf draagt natuurlijk een bril. Je kunt enorm veel kanten op en hierdoor voor leuke afwisseling zorgen.

Voorbeeld

Op deze foto kun je verschillende smurfen zien, om je een idee te geven van de vele mogelijkheden. Klik op de foto om hem groter te kunnen zien.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De smurfen, stripboekenDe smurfen, stripboekenWie kent ze niet? De blauwe smurfen die allerlei avonturen beleven in hun verborgen dorpje. De smurfen bestaan sinds 195…
Alles over de SmurfenAlles over de SmurfenDe Smurfen, die kleine blauwe wezentjes bestaan al heel wat jaren. Het begon allemaal met stripfiguren, maar nu is er ze…
Diverse tikspelletjes voor kinderenDiverse tikspelletjes voor kinderenKinderen zijn gek op 'tikkertje'. Het wordt nog steeds veel gespeeld op het schoolplein, op straat en in de gymzaal. Een…
Soorten marsepeinMarsepein is voor jong en oud een prachtig product om mee te werken. Je kan er van alles mee maken, zoals leuke Sinterkl…

Schildertechniek: aquarelAquarelleren is een goedkope maar uitdagende manier van schilderen. De verf lijkt soms zijn eigen gang te gaan. In dit a…
Je eigen zeep traktatie makenAls je een zoon of dochter op de basisschool hebt, zul je weten hoe lastig het is om een geschikte traktatie te verzinne…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 08-07-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.