Scrap Project: Album maken van koffiefilters

Scrap Project: Album maken van koffiefilters Dit album is zowel leuk als makkelijk om te maken. De vorm van koffiefilters biedt mogelijkheid om verschillende soorten albums te maken van een en dezelfde filtervorm.

Verschillende variatie mogelijkheden:

 • Korte kant van de koffiefilter wordt geperforeerd en ingebonden en horizontaal gelezen van links naar rechts (standaard variatie)
 • Lange kant (voorkeur is de wat dikkere zijkant) van de koffie filter perforeren
 • De korte kant van de koffie filter perforeren en inbinden, maar wordt verticaal gelezen van boven naar beneden. De filter heeft zo de vorm van bijvoorbeeld een handtas (verbindt de twee uiterste perforatie gaten met een lint en je hebt de riem van je tas), of van een rok (bekleed en decoreer met een rok-patroon)

Benodigde materialen:

 • 5 koffiefilters (of meer naar wens)
 • lint of touw
 • schaar of snijmesje
 • Scrapbook papier en/of cardstock
 • lineaal en potlood
 • perforator of andere gaatjesmaker
 • Lijm of dubbelzijdig plakband (voorkeur)
 • Decoraties naar keuze, zoals bloemen, brads, eyelets, lintjes, etc.

Werkwijze:

Neem 5 koffiefilters en bekleed per koffie filter beide zijden met lijm of dubbelzijdig plakband. Beplak alle zijden vervolgens met scrapbook papier of cardstock. Eventueel kun je al decoraties gaan aanbrengen, maar houd wel rekening met de plaats waar je je perforaties in gaat maken.

Perforeer de filters of ieder apart of allen tezamen, afhankelijk van hoe sterk je perforator/gaatjesmaker is. Maak 2 of 3 gaatjes per filter.

Gebruik lint of touw om door de gaatjes te halen en zo het album te binden. Bind ze niet te strak vast, anders kun je de bladzijden niet meer openen. Je kunt ook kiezen voor boekbindringen. Deze zijn bij elke hobbywinkel verkrijgbaar en komen in verschillende maten. Kies je voor een grotere maat, kun je ook meer filters gebruiken voor je album.
Creer volgens het formaat van het voorbeeld labels / tags die je in de openingen van je filters kunt doen. Natuurlijk kun je ook andere vormen voor de tags gebruiken als ze maar in de filters passen. Een leuk idee is om de Tag iets uit de filter te laten steken, vervolgens een gaatje erin perforeren met een leuk lintje of plaats een leuke brad. Het voordeel van het plaatsen van een lintje aan de tag is dat je het lintje kunt gebruiken om de tag uit je filter te halen.
© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Scrapbook of scrapbooking, hoe leer je scrappen?Scrapbook of scrapbooking, hoe leer je scrappen?Een scrapbook is een boek waarin op een creatieve en decoratieve manier foto’s en informatie wordt geplaatst. Het kan oo…
Scrapbook project: Album maken van papieren zakkenScrapbook project: Album maken van papieren zakkenDit album is in korte tijd te maken en niet moeilijk om in elkaar te zetten. Juist omdat dit boekje redelijk snel en met…
Digitaal scrappenDigitaal scrappenEen digitaal scrapbook op je computer is leuk maar het mooiste blijft natuurlijk een fotoalbum wat je vast kan houden en…
Onmisbare scrapbook producten voor de juiste prijsDenk je erover om kaarten te maken of te gaan scrapbooken, dan zijn er zeker een heleboel mogelijkheden en ook producten…

Waveboarden een populaire trend, maar wat is het eigenlijk?Waveboarden een populaire trend, maar wat is het eigenlijk?Waveboarden is de nieuwste trend en lijkt de trend van 2011 te worden. De eerste zonnige dagen zijn nog maar net aangebr…
Mandenmaker een oud en uitgestorven beroepMandenmaker een oud en uitgestorven beroepEen mandenmaker maakt op kunstzinnige wijze manden door middel van vlechtwerktechniek waarbij hij gebruik maakt van sten…
Bronnen en referenties
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 30-10-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.