De vulpen is weer modieus

De vulpen is weer modieus Is de vulpen een tijdje een oubollig schrijfmiddel geweest, inmiddels wordt de vulpen weer overal verkocht en zoekt men zelfs het uiterste op als het gaan om design en schrijfcomfort. Er zijn verschillende grote merken met prachtig vormgegeven vulpennen, hieronder 2 grote merken als het gaat om luxe vulpennen en waar enkele lijnen uit het assortiment kort beschreven zijn.

De Visconti vulpen

Het merk Visconti bestaat nog niet zo lang, oprichter Dante Del Vecchio begon in 1988, maar heeft inmiddels wel een schare trouwe verzamelaars opgebouwd. De design pennen zijn verrassend en schrijven perfect, ze worden met de hand gemaakt in Florence, Italië.
Visconti is uniek in zijn vulsysteem, het heeft een dubbel reservoir.

Enkele voorbeelden

Opera is een lijn met een uiterst uitgebalanceerde vulpen. Het is uiteraard handgemaakt en er wordt een zachte acrylsoort gebruikt. Deze is door Visconti ontworpen. De pen is hoekig en op de dop van de vulpen kan een sterrenbeeld of de initialen opgezet worden. Het is een magneetachtig systeem wat gewisseld kan worden. Alle modellen hebben een gevlamd motief in het acryl verwerkt.

Van Gogh is een van de nieuwere lijnen, materiaal is doorzichtig acryl met veel natuurlijke materialen. De lijn wordt gekenmerkt door de uiteenlopende kleuren met vlammend rood, uiterst zacht pastel en fel groen en het model is sierlijk en rond.

Art is chique, ze zijn bewerkt met zilver en afgewerkt met platinum. De link naar de kunst komt in de verschillende ontwerpen helemaal terug. Er zijn 3 lijnen, t.w.
  • Art Ellenic, een Dorische zuil uit de Griekse oudheid
  • Art Renaissance, het Europese verleden
  • Art Nouveau, vernieuwingen van begin 1900

De Waterman vulpen

Waterman is een merk wat al heel oud is en vindt zijn oorsprong eind 19e eeuw. Dit Franse merk behoort al jaren tot de marktleiders. Het is een sterk uitgebalanceerde vulpen die licht of zwaar van gewicht, altijd vloeiend en uiterst comfortabel schrijft. Ze gebruiken verschillende materialen en hebben een gestroomlijnd uiterlijk.

Enkele voorbeelden

Carene is het voorbeeld van de Waterman vulpen met zo ongeveer het meest gestroomlijnde uiterlijk. Het materiaal is in laque met zilveren afwerking en verschillende kleuren zoals hardrood, middenblauw of zwart. Speciale uitvoeringen zijn er bijvoorbeeld in zilver.

Harmonie is een vulpen die er iets krachtiger uitziet met een klassiek design. Ook deze is er in verschillende kleuren, maar de kasjmier beige en ijsblauwe uitvoering zijn erg opmerkelijk qua kleur.

Serenite is er in 2 kleuren, t.w. grijs en blauw. Het is absoluut een apart design en gaat voorbij aan de “standaarden” voor de vulpen. Deze lijn heeft tevens een hout-lijn. De gebogen hout met zilver vormgegeven vulpen is een gelimiteerde editie en een must voor de verzamelaar.

Algemeen

Een vulpen niet door een ander laten gebruiken mag niet. Dit is een fabeltje. Inmiddels zijn de pennen van een dusdanige kwaliteit dat het niet meer uitmaakt. Wat wel een rol speelt is het feit dat iemand die nauwelijks of nooit met een vulpen schrijft, dit ook vaak niet kan. De punt van de vulpen wordt schuif of zelfs op z’n kop gebruikt om mee te schrijven. Om die reden is het wellicht zinvol de vulpen niet uit te lenen, temeer de duurdere pennen een (wit)gouden punt hebben en vervanging kostbaar is.
Als je goed met de vulpen schrijft is de krachtsinspanning van je hand minimaal en dat schrijft wel zo prettig. Ben je besmet met het schrijven met de vulpen, dan kom je er meestal niet meer af.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De vulpen, hoe populair is hij nog?De vulpen, hoe populair is hij nog?De vulpen is een pen met vloeibare inkt. Een belangrijk verschil met de balpen is dat de vulpen rechtstreeks te vullen i…
Balpen, schrijfmateriaalBalpen, schrijfmateriaalEen balpen een is vorm van tekengerei. Een balletje dat langs de inkt gaat die in de pen zit zorgt ervoor dat ermee kan…
Goed advies en de beste tips bij het kopen van een vulpenGoed advies en de beste tips bij het kopen van een vulpenDe wereld van de vulpen kan in eerste instantie behoorlijk overweldigen, zo niet intimideren. Voor een leek is het volst…
Waarom schrijven goed isWaarom schrijven goed isSchrijven is een basisbeginsel van communicatie. We beginnen immers eerst allemaal met spreken en luisteren. Daarna gaan…

Kinderfeestje met thema: Overleven op een onbewoond eilandIs je kind in de zomer jarig? En houd je ervan om met de kinderen naar buiten te trekken? Met niet al te hoge kosten? Ga…
Hoe maak je een paling schoonPaling is een lastige vis om schoon te maken. Dit komt vooral doordat palingen ontzettend glibberig zijn. Maar ook doord…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 02-11-2008
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.