Kinderfeest met thema "piraten"

Een kinderfeest geven met als thema "piraten" valt altijd in de smaak. Met onder andere een piratenschatkist, piratendrinken, piratenmutsen en ooglapjes en natuurlijk piratenspelletjes. Voor een geslaagd kinderfeest hoeft u niet meer de deur uit. U kunt dit feest heel goed thuis vieren. De kinderen hebben een zeer geslaagde middag en u houd de kosten in de hand.

Uitnodigingen

Een piratenfeest kan alleen beginnen als er uitnodigingen zijn verstuurd. De uitnodigingen kunt u sturen met bijvoorbeeld flessenpost of in de vorm van een schatkaart. Vraag in de uitnodiging of de kinderen verkleed willen komen als piraat.

Voorbereidingen piratenfeest

Bij een piratenfeest horen onder andere:
 • grote piratenschatkist
 • piratendrinken
 • piratenplacemats
 • piratenmutsen
 • piratenooglapjes
 • piratenchips
 • kleine piratenschatkistjes
 • ballonnen
 • piratenspelletjes

Piratendrinken en piratenchips
Voor het piratendrinken kunt u bijvoorbeeld kleine pakjes Yogi drink halen. Print vervolgens een piratenplaatje uit en plak dit op de pakjes drinken. Dit zelfde doet u ook met kleine zakjes chips. Zo wordt een gewoon pakje drinken en een gewoon zakje chips ineens piratendrinken en piratenchips.

Piratenmutsen en piratenooglapjes

U kunt ervoor kiezen om de piratenmutsen en piratenooglapjes zelf te maken. Mocht u hiervoor kiezen dan kunt u in de stoffenwinkel vragen om rode rekbare stof voor de piratenmuts en zwarte niet rekbare stof voor het ooglapje. Vergeet niet dat er ook elastic bij het ooglapje hoort. Er is ook een mogelijkheid om deze artikelen kant en klaar te kopen of bestellen bijvoorbeeld in een feestwinkel. Via Internet kunt u ook nog aan tweedehands artikelen komen.

Piratenplacemats en piratendiploma

Voor de piratenplacemats print u een piratenkleurplaat op stevig papier. Het piratendiploma is in allelei soorten en maten op Internet te vinden. U kunt dan zelf bijvoorbeeld de naam van de piraat, de datum en het piratennest in kunt vullen.

Ballonnen

Voordat u de ballonnen op gaat blazen of oppompen print u, aan de hand van de hoeveelheid spelletjes, nummers uit.
In iedere ballon plaatst u een nummer waarna u de ballonnen op kan blazen of oppompen. De ballonnen hangt u in een tros bijvoorbeeld aan de deurkruk of lamp.

Piratenspelletjes

 1. Voor iedere piraat is een ballon die hij of zijn stuk mag prikken. Het nummer valt eruit en het spel kan beginnen.
 2. Van te voren vult u de grote piratenschatkist met de piratenmutsen en piratenooglapjes. De schatkist wordt verstopt en het zoeken kan beginnen. U kunt aanwijzingen geven door warm of koud te roepen.
 3. De piratenpuzzel kunt u maken van een schatkaart. Deze knipt u in stukjes en puzzelen maar.
 4. De schatkist wordt nog een keer gevuld maar dit keer met de piratenchips. Opnieuw kunnen de kinderen gaan zoeken.
 5. Als laatste spel kunt u ongeveer een half uur voor het eten de piratenplacemats doen. Laat de kinderen hun placemat zelf inkleuren. Zo voorkomt u dat het onrustig blijft (terwijl u staat te koken) en de kinderen zitten direct aan tafel.

Einde van het piratenfeest

Aan het einde van het piratenfeest krijgen de piraten hun piratendiploma uitgereikd. De placemats en piratenmuts met het ooglapje mogen ze mee naar huis nemen. Snoepjes kunt u nog leuk verpakken in een klein piratenschatkistje.
© 2008 - 2024 Nannie78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Orginele kaarten en cadeautjes versturen per postOrginele kaarten en cadeautjes versturen per postKaartjes en cadeautjes versturen of ontvangen per post is altijd leuk. Alleen is het iedere keer weer een uitdaging om h…
Bijzondere flessenpost: soms romantisch, soms ontroerendBijzondere flessenpost: soms romantisch, soms ontroerendFlessenpost is een eeuwen oude manier waarop zeestromingen werden onderzocht, maar het is ook een vorm van communiceren.…
Kinderfeestje: piratenthemaKinderfeestje: piratenthemaEen stoer thema voor stoere jongens! Als er iets is wat jongens vaak leuk vinden zijn het piraten. Vooral het avontuurli…

De kunst van de kalligrafieDe kunst van de kalligrafieKalligrafie of schoonschrijven is een ontspannende activiteit waarbij uw creativiteit gestimuleerd wordt. Met de handen…
Wandversiering, stickers op de muurVoor behang en wit geverfde muren zijn er nu alternatieven: Wandversieringen. Wandversieringen zijn de trend, die men ni…
Nannie78 (33 artikelen)
Laatste update: 04-04-2008
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.