Gemakkelijk zelf een visgraatvlecht maken

Gemakkelijk zelf een visgraatvlecht maken Ziet u tegenwoordig veel mensen lopen met een zogenaamde visgraat vlecht, maar weet u niet hoe u deze zelf kunt maken? Een visgraat vlecht ziet er ingewikkeld uit, maar dit valt erg mee. Het geeft een leuk effect, wat een beetje lijkt op een visgraat, vandaar dan ook de naam van deze vlecht. Het is misschien nog wel makkelijker te maken dan een normale vlecht.

De visgraat vlecht

De visgraat vlecht is tegenwoordig erg populair. U kunt ze vinden in modebladen, maar ook gewoon op straat. Of u nou stijl, krullend, of haar met slag heeft, een visgraat vlecht ziet er bij ieder haartype erg leuk uit!

Op het eerste gezicht ziet deze vlecht er erg moeilijk uit om te maken. Maar het tegendeel hiervan is waar! Deze vlecht is erg simpel, en het is makkelijk aan te leren hoe u dit bij uzelf, of bij iemand anders kunt maken. De techniek heeft u zo onder de knie.

U kunt de vlecht ook in verschillende stijlen vlechten. Een visgraat vlecht waarbij grote plukken haar gebruikt zijn zal meer lijken op een normale vlecht, met drie strengen haar. Meestal worden de visgraat vlechten met de dunste plukken het mooiste. Deze kosten wel wat meer tijd om te maken, maar dan heeft u ook wat!

Wat heeft u nodig?

Voor deze vlecht is het enige wat u nodig heeft een elastiekje en een kam en/of borstel om het haar uit te kammen. Eventueel kunt u nog speltjes, bloemetje, veertjes of andere versiersels gebruiken om de vlecht helemaal af te maken. Ook bijvoorbeeld een haarbandje kan een erg leuk effect geven.

Stap 1

Het eerste wat u doet is het haar goed uitkammen. Doe dit met een borstel of een kam, en zorg dat er geen klitten meer in het haar zitten zodat u gemakkelijk de plukken kunt pakken. Vervolgens verdeelt u het haar in twee gelijke helften. Doe dit zoals op de foto te zien is.

Stap 2

Nu kunt u beginnen met het vlechten. Pak de rechter helft van het haar en pak van die helft het meest rechter plukje. Hoe groot dit plukje is kunt u zelf bepalen. Met kleine plukjes zal het vlechten wat langer duren, en er wat fijner uitzien dan wanneer u telkens met grote plukken haar gaat werken. Breng dit plukje naar de linker helft van het haar, zoals op de meest linkse foto te zien is. Vervolgens doet u precies hetzelfde met de linker kant van het haar. Pak het meest linker plukje en breng deze naar de rechter helft van het haar. Zo krijgt u wat op de tweede foto is te zien. Blijf deze stappen telkens herhalen. Na een paar plukjes zult u de structuur van de vlecht al gaan zien.


Stap 3

Bent u tevreden over de vlecht, en bent u bijna bij het einde van het haar bent gekomen? Dan is de vlecht af. Doe er een elastiekje in, en klaar! U kunt de vlecht nog een beetje uit elkaar trekken, voor een wat losser effect. Zo krijgt u een beetje een nonchalante vlecht.

Lees verder

© 2013 - 2024 Tara96, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zomer haarmode: sexy vlechtenZomer haarmode: sexy vlechtenMet de zomer in aankomst trekken alle vrouwen hun mooiste kleding uit de kast. Ook het haar heeft aandacht nodig. Een mo…
Een aantal tijdloze technieken om je haar te vlechtenEen aantal tijdloze technieken om je haar te vlechtenLang haar is leuk en helemaal in, maar je wilt het niet altijd zomaar los laten hangen. Soms wil je gewoon even wat ande…
En mooie hengstenvlecht makenGa je op wedstrijd maar zijn de manen van je paard te lang om er mooie knotten van te maken? Maak dan een mooie hengsten…
Schoonheid: Feestelijk opgestoken haarSchoonheid: Feestelijk opgestoken haarVoor de een is slechts goede verzorging feestelijk haar, maar de ander wil iets speciaals doen middels het bijvoorbeeld…

Iedereen uitgever?Schrijven is zalig! En natuurlijk word je graag gelezen. Liefst door zoveel mogelijk mensen die ook nog eens enthousiast…
Hoe komt het dat een favoriete parfum ineens anders ruikt?Een parfum uitkiezen kan heel lastig zijn, omdat niet iedere parfum lekker is op elke huid. Ook kan het voorkomen dat ie…
Tara96 (44 artikelen)
Laatste update: 08-03-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.