InfoNu.nl > Hobby en Overige > Diversen > Shopaholic! zegt ja van Sophie Kinsella

Shopaholic! zegt ja van Sophie Kinsella

Shopaholic! zegt ja van Sophie Kinsella Een 'chicklit' is nu helemaal in. Dit is een roman voor dames tussen de 20 en 30 die altijd over vrouwenproblemen handelt. Dit kan over shoppen, mannen en zo meer gaan. Ook 'Shopaholic! zegt ja van Sophie Kinsella handelt over deze onderwerpen. Rebecca Bloomwood woont met haar vriend Luke in New York en is heel erg gelukkig. Ze mag de hele dag door shoppen en ze verdient er nog geld mee ook. Ze mag immers kleren uitzoeken voor haar klanten. Alles gaat het jonge koppel voor de wind tot Luke Becky ten huwelijk vraagt. Zowel moeder als schoonmoeder willen zich met het feest bemoeien en dat leidt tot hectische taferelen.

De schrijfster

Sophie Kinsella werd in 1969 geboren als Madeleine Wickham. Aanvankelijk studeerde ze muziek, maar dat hield ze na een jaar al voor bekeken. Daarna studeerde ze politicologie, filosofie en economie en dat lag haar blijkbaar heel wat beter. Na haar schoolcarrière koos ze voor een job als leraar en financieel journalist. In 1994 schreef ze echter haar eerste roman waardoor ze na verloop van tijd haar job moest opgeven. De eerste jaren bracht ze haar boeken nog uit onder haar eigen naam, later koos ze voor het pseudoniem Sophie Kinsella. Met de Shopaholic-reeks gooide ze hoge ogen in Engeland en ver daarbuiten.

Het verhaal

Rebecca Bloomwood wordt uitgenodigd op het trouwfeest van haar beste vriendin Suze en daar wordt ze zelf ten huwelijk gevraagd door haar vriend Luke. Becky zegt natuurlijk meteen ja, maar weet dan nog niet in welk avontuur ze zich heeft gestort. Het jonge koppel woont al een tijdje in New York, maar hun thuisbasis is Engeland. De mama van Becky gaat er dan ook van uit dat dochterlief in haar geboortedorp wil trouwen. Dit is echter zonder schoonmoeder Elinor gerekend. De moeder van Luke heeft heel wat connecties in de Amerikaanse zakenwereld en wil deze mensen - samen met het bruidspaar - overdonderen. Elinor regelt samen met een huwelijksplanner een groots feest waar zij het middelpunt van wordt in plaats van haar zoon een schoondochter. Becky weet dat ze een van de twee moet teleurstellen, maar ze heeft het o zo moeilijk om te kiezen tussen authenticiteit of luxe.

De personages

  • Rebecca Bloomwood of Becky voor de vrienden is verslaafd aan shoppen. Ze geeft heel veel geld uit aan allerlei snuisterijen en beseft niet altijd goed hoeveel kapitaal ze maandelijks door ramen en deuren gooit. Becky houdt echter onvoorwaardelijk van Luke en wil met hem samen zijn voor de rest van hun leven.
  • Luke werkt heel erg hard en komt na een tijdje zichzelf tegen. Hij heeft in zijn jeugd immers een trauma opgelopen dat nog steeds niet verwerkt is. Zijn moeder Elinor ging ervandoor en liet zijn vader en Luke in de steek. Hij werd later heel erg goed opgevangen door zijn vader en stiefmoeder Annabelle, maar het gemis om zijn moeder heeft een gapende wonde geslagen. Luke ontdekt zelfs dat Elinor hem eigenlijk helemaal niet meer wilde zien want de brieven van zijn vader liet ze steevast onbeantwoord
  • Elinor is een harde zakentante die over lijken gaat. Ze verliet haar gezin om zich in Amerika te vestigen en leidt daar een luxueus, maar eenzaam bestaan. Haar zoon kwam haar in zijn kindertijd eens opzoeken, maar ze deed alsof ze hem niet zag staan. Ze houdt zelf graag de touwtjes strak in handen en probeert dit ook te doen als het over het huwelijk van haar zoon gaat.
  • Suze is de beste vriendin van Rebecca en is getrouwd met Tarquin. Samen hebben ze een zoon, Ernie. Suze weet dat Rebecca soms onverantwoordelijk gedrag vertoont en daarom probeert de rustige Suze haar vriendin altijd op het rechte pad te houden. Ze probeert er Rebecca dan ook er van te overtuigen dat ze één van de twee geplande huwelijken moet afzeggen
  • Robby is de huwelijksplanner die Elinor heeft ingeschakeld. Ze maakt Rebecca al haar dromen waar. Robby zorgt immers niet alleen voor een prachtige huwelijkstaart, sierlijke uitnodigingen en een wereldberoemd strijkorkest. Ze laat zelfs een waar sprookjesbos overvliegen zodat Rebecca in stijl kan trouwen. Wanneer de bruid het feest echter wil afblazen laat Robby zien dat er niet met haar te sollen valt. Het huwelijk kan niet gecanceld worden of het kost Becky en Luke een fortuin.
  • Danny is de beste vriend van Rebecca en hij woont in hetzelfde appartementsgebouw als dat van Becky en Luke. Hij is een modeontwerper, maar komt moeilijk aan de bak. Daarom houdt hij zich bezig met het ontwerpen van kleren voor Becky. Zo draagt ze een creatie van hem op het trouwfeest van Suze en stelt Danny ook voor om een bruidsjurk te ontwerpen. Dit kan Becky niet weigeren, maar ze is er niet gerust op.
  • Michael is de beste vriend van Luke. Luke heeft in hem altijd een steun en toeverlaat gevonden en ze zijn dan ook twee handen op één buik. Op een feestje hebben ze echter een meningsverschil en een tijdje later belandt Michael in het ziekenhuis. Een hartaanval was het verdict. Luke is daar helemaal ondersteboven van en beseft dat hij het heel snel terug goed moet maken.

Gegevens van het boek

  • Oorspronkelijke titel: Shopaholic Ties The Knot
  • Vertaald uit het Engels
  • Vertaald door: G. Wolfswinkel
  • Uitgegeven in 2003
  • Uitgeverij: The House of Books
  • Omslagontwerp: Marlies Visser
  • Aantal pagina's: 350
  • ISBN10: 9044307584
  • ISBN13: 9789044307580

Bibliografie

Gepubliceerd onder 'Madeleine Wickham

  • 1995: The Tennis Party (Het tennisweekend)
  • 1996: A Desirable Residence
  • 1997: Swimming Pool Sunday (Zwemfeestje)
  • 1998: The Gatecrasher (Zoete Tranen)
  • 1999: The Wedding Girl (Dubbel Feest)
  • 2000: Cocktails for Three (De Cocktailclub)
  • 2001: Sleeping Arrangements (Slapeloze nachten)

Gepubliceerd onder 'Sophie Kinsella'

  • 2000: Shopaholic! (The Secret Dreamworld of a Shopaholic)
  • 2001: Shopaholic! in alle staten (Shopaholic Abroad)
  • 2002: Shopaholic! zegt ja (Shopaholic Ties the Knot)
  • 2003: Hou je mond! (Can You Keep a Secret?)
  • 2004: Shopalicious! (Shopaholic and Sister)
  • 2005: Aanpakken! (The Undomestic Goddess)
  • 2007: Shopaholic & Baby (Shopaholic and Baby)
  • 2008: Ken je me nog? (remember me?)
  • 2009: Confessions of a Shopaholic (The Secret Dreamworld of a Shopaholic & Shopaholic Abroad)
  • 2009: Wat spook jij uit? (Twenties Girl)
  • 2010: Mini-Shopaholic (Mini Shopaholic)
  • 2012: Mag ik je nummer even? (I've Got Your Number)
© 2013 - 2018 Gietje711, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieShopaholic van Sophie KinsellaShopaholic is de Nederlandse (?) titel van het Engelse The Secret Dreamworld of a Shopaholic, geschreven door Sophie Kin…
recensieFilmrecensie: Confessions of a ShopaholicMerkkleding, koopjesjacht, creditcards. Iedereen die regelmatig met zín neus tegen het etalageraam gedrukt staat en vaak…
Boekverslag 'Shopaholic'Boekverslag 'Shopaholic'Heb je het boek 'Shopaholic' gelezen, of wil je het nog lezen voor je engelse lijst, dan is hier een samenvatting. Het i…
Boekverslag ShopaholicBoekverslag ShopaholicHet boek the secret dreamworld of a shopaholic, ook wel de geheime wereld van een shopaholic is een boek geschreven door…
Shopaholic of shoppen haten: waarom mannen shoppen hatenShopaholic of shoppen haten: waarom mannen shoppen hatenVooral vrouwen zijn gek op shoppen. Maar wanneer ben je nu een shopaholic? En waarom vinden veel mannen dat shoppen vers…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.org
  • Het boek 'Shopaholic! zegt ja'

Reageer op het artikel "Shopaholic! zegt ja van Sophie Kinsella"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Gietje711
Gepubliceerd: 13-04-2013
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!