nieuws uitgelicht

UV-Verf Party - PaintGlow in the Dark feest

UV-Verf Party - PaintGlow in the Dark feest Het is "Vet Chill", het feest waar je jezelf en de anderen kunt beschilderen met lichtgevende verf en waar verfkanonnen uv-verfexplosies laten zien. De uv-verf party of glow in the dark party heeft het Nederlandse uitgaansleven opgeluisterd met een nieuw fenomeen en het lijkt een rage in binnen- en buitenland te worden.

UV-verfparty

Het eerste Nederlandse feestje met glow in the dark verf vindt plaats in de nacht van 31 maart op 1 april 2013. Discotheek De Treemter in het Friese Grou valt de eer te beurt. De gezichten, handen en ook kleding van de disco-bezoekers kunnen worden beschilderd met speciale verf die onder de speciale disco-lampen het feestelijke glow in the dark effect geeft. De verf is in de discotheek zelf aan de bar te koop. Een flesje verf wordt net als het pilsje betaald met een munt.

Schmink

In het begin van de avond wordt de verf opgebracht als schmink. De verf doet het zo leuk onder de uv-lampen, dat men elkaar alras met verf bekogelt, zodat er niemand in de discotheek meer zonder een spatje lichtgevende verf is. Later op de avond, dieper in de nacht, komen de verfkanonnen, die het publiek bestoken. Dan zijn er verfexplosies waar te nemen.

Vet

De discogangers noemen het een "Echt Vet Feest" en de organisatie is meer dan tevreden. Aan de bar is de verf te koop en ook zijn er overalls, voor wie zijn kleren een beetje schoon wil houden. De overalls zijn dunne witte beschermpakken, die net als de busjes verf, één muntje kosten.

PaintGlow

De uv-paintparty verdringt de schuimparty. Twee Leeuwarder ondernemers, Jacob Bijlsma en Erik Ferwerda, regelden alle rechten voor Nederland, België en Duitsland. Onder de naam PaintGlow PaintParty worden in diverse plaatsen in de PaintGlow Tour 2013 in de zomer van 2013 dolle feesten georganiseerd. De tour begint na 31 maart 2013.

Show

Ferwerda is eigenaar van de discotheek in Grou waar het eerste uv-verffeest van Nederland plaatsvond. De show met uv-verfexplosies bestaat uit verschillende onderdelen.
 • Confettikanonnen;
 • CO2 kanonnen;
 • UV bellenblaasmachine;
 • Paintblast kanonnen;
 • Paintbazooka's.

De blacklightkanonnen zorgen voor een kleurrijk schouwspel. De discobezoekers kunnen zelf meedoen door spullen in de Paint & Glow Shop aan te schaffen:
 • Body & face paint;
 • Witte overalls;
 • Glowsticks;
 • Mondkapjes;
 • Shutter-brillen.

UV producten

Behalve de hierboven genoemde producten is er nog veel meer te koop op glow in the dark-gebied. Er zijn diverse webshops met vele artikelen:
 • Make-up;
 • Schmink;
 • Nagellak;
 • Haarspray.

Blacklight

Blacklight of glow in the dark-producten geven licht, maar dat doen ze alleen als er een uv-lamp aanstaat. De uv-lamp wordt blacklight genoemd. UV betekent ultra violet en de lamp wordt blacklight genoemd omdat hij zwart is. Als hij aanstaat geeft de blacklight paarsachtig licht. Glow in the dark-spulletjes en verf lichten dan op.

Glow in the dark

De verf en de spulletjes die licht lijken te geven in het donker zijn behandeld met een speciaal pigment dat licht op kan nemen en het vervolgens weer af kan geven. Goede glow in the dark producten kunnen dit wel tien jaar herhalen. Als er weinig van dat speciale pigment in het product zit, dan is de lichtgevende werking gauw uitgewerkt. Het opladen gebeurt door het product toegang tot het licht te geven, door bijvoorbeeld de gordijnen open te trekken. Het pigment kan ook in verf gemengd worden zodat deze lichtgevend wordt. Het principe van licht absorberen en weer afgeven heet foto-luminescentie. De helderste glow in the dark verf is groenachtig of witachtig van kleur. Door vermenging met andere pigmenten ontstaan andere kleuren, die minder fel zijn dan de groenachtige tint. De visuele effecten die met de verf bereikt worden, blijven boeien. Dat is het beste ingrediënt voor een mooie en vet chille uv-verfparty.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Luminiscentie: fluorescentie versus fosforescentieLuminescentie is het oplichten van een stof door bestraling met energierijk licht of een chemische reactie. We ondersche…
Knutselen voor vaderdagKnutselen voor vaderdagVaderdag komt er weer aan en wat is er leuker dan een zelfgemaakt cadeautje te kunnen geven aan papa.
Knutselen voor moederdagKnutselen voor moederdagMoederdag komt er weer aan en moeders vinden het natuurlijk het leukst als ze iets krijgen wat het kind zelf gemaakt hee…
Pimp je toilet op een eenvoudige manierHet kleinste kamertje is bij veel mensen saai en eenvoudig ingericht. Toch kun je je er helemaal uitleven wat creativite…

Shopaholic! zegt ja van Sophie KinsellaShopaholic! zegt ja van Sophie KinsellaEen 'chicklit' is nu helemaal in. Dit is een roman voor dames tussen de 20 en 30 die altijd over vrouwenproblemen handel…
Leuke quizvragen over sportLeuke quizvragen over sportEen sportquiz opstellen begint meestal bij het afbakenen van een aantal categorieën waaronder je jouw vragen kan onderve…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Paint Glow logo
 • Leeuwarder Courant
 • www.glowspecialist.nl
 • www.willemwever.nl
 • www.paintglow.nl
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 31-12-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.