recensie

Waarnemingen in Het Voorland

Waarnemingen in Het Voorland Waarnemingen in Het Voorland, geschreven door El Lenssen, biedt de sleutels tot transformatie. Het Voorland van je ouders en voorouders herbergt het goud uit jouw oorsprong, maar ook je valkuilen en hindernissen. Als je naar Het Voorland op zoek gaat kun je transformeren, kun je hindernissen loslaten en gezonder, vitaler en gelukkiger worden.
El LenssenEl Lenssen

Over El Lenssen

Sinds het jaar 2000 heeft El Lenssen (1961) een bloeiende praktijk voor spiritueel werk, Het Tempeltje in Rosmalen. Al duizenden readings werden gegeven aan mensen binnen en buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het jaar 1999 was een magisch omslagpunt in haar leven en sinds dat moment ontvangt ze helderziende informatie en inzichten. El Lenssen ontwikkelde eigen strategieën, werkwijzen en waarnemingsvormen, die voor haar cliënten zeer effectief bleken te zijn. In lezingen en verhalen vertelt ze hierover. In 2014 kwam het tot een boek, waarin ze een tipje van de sluier oplicht: Waarnemingen in Het Voorland, gids naar onze ouders en voorouders.

Invloeden van vorige generaties

Iedereen wordt in zijn leven beïnvloed door anderen, door milieu en omstandigheden. Ook de opvoedingssituatie is een belangrijke factor, waardoor mensen gevormd worden. Bepaalde kenmerken worden vaak onbewust doorgegeven. De manier waarop een ouder zijn kind het leven voorleeft kan bepalend zijn voor de wijze waarop dat kind op zijn beurt zijn nakomelingen opvoedt. Dat kunnen goede dingen zijn, maar soms zijn het zaken die op een gegeven moment belemmerend werken.

Waarnemingen in Het VoorlandWaarnemingen in Het Voorland

Waarnemingen in Het Voorland

In Waarnemingen in Het Voorland laat de schrijfster zien welke levensbepalende omstandigheden haar op haar spoor hebben gezet, wat de ontstaansgeschiedenis is van haar praktijk. In die praktijk worden mensen op vele manieren geholpen. Het lezen van informatie uit Het Voorland is daar maar een klein onderdeeltje van. In het boek gaat El Lenssen in op diverse facetten van het werk, maar vooral over het vrijmaken van informatie uit Het Voorland, informatie van ouders, grootouders en zelfs van generaties daarvoor.

Taalgebruik

Het taalgebruik van Waarnemingen in Het Voorland is uiterst toegankelijk. Het is een gewoon, niet te zwaar taalgebruik zonder dat het te eenvoudig of simplistisch is. Dat maakt het boek goed leesbaar voor iedereen.

Afbeeldingen

In Waarnemingen in Het Voorland is een flink aantal schilderijen opgenomen van Hans van Gemert. Deze schilderijen geven de tekst een extra dimensie. Ze geven, volgens de schrijfster, een extra verdieping aan. In verband met de vele kleurrijke schilderijen is het boek dan ook in full-color uitgevoerd, op een mooi wit papier.

Perspectief

Het boek is geschreven vanuit de ogen van de schrijfster. Ze vertelt hoe het werk in haar praktijk m.b.t. het Voorland (de informatie van ouders en voorouders) verloopt en geeft daar enkele praktijkvoorbeelden bij. De persoonlijke stijl en het heldere woord- en taalgebruik maakt het boek voor iedereen zeer toegankelijk.

Uit de praktijk

In het boek is een aantal praktijkvoorbeelden opgenomen. Uiteraard zijn namen en situaties gewijzigd om de privacy van cliënten te waarborgen. De verhalen zijn verhelderend en prettig om te lezen. Enkele verhalen zijn in te tekst gebruikt, om te illustreren wat de schrijfster ziet en kan afleiden.
 • Een kleine woesteling
 • Eerst wagen, dan winnen.

Eén hoofdstuk is geheel aan verhalen gewijd.
 • Van een opa die sigaren rookte
 • Benen als betonpaaltjes
 • Jason kan niet slapen
 • Mijn kind: wat een kans!
 • Sophietje mag wel dansen, maar alleen als mama het zegt

Uitgave

 • Titel: Waarnemingen in Het Voorland
 • Uitgave: November 2014
 • Uitgeverij: Het Tempeltje
 • ISB-nummer: 978-90-822589-0-5
 • Aantal pagina’s: 143

Engelse versie

In november 2015 verscheen de Engelse vertaling van Waarnemingen in Het Voorland, met als Engelse titel: Journey into The Foreland.
 • Titel: Journey into The Foreland
 • Uitgave: november 2015
 • Uitgeverij: Het Tempeltje
 • ISB-nummer: 978-90-822589-1-2
 • Aantal pagina's: 144

Het boek wordt via de eigen site, via bol.com, in de praktijk 'Het Tempeltje' of bij lezingen verkocht. Meer informatie is te vinden op Het Tempeltje
© 2014 - 2024 Hansvg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie PremonitionrecensieFilmrecensie PremonitionEen uit 2007 afkomstige thriller van de hand van regisseur Mennan Yapo, een Duitser van Turkse afkomst, met in de hoofdr…
Zwarte ouders krijgen blank kind: hoe kan dat?Zwarte ouders krijgen blank kind: hoe kan dat?Twee zwarte ouders die een blank kind krijgen, kan dat? Dit is mogelijk, al is het extreem zeldzaam. Wanneer beide donke…
Waren mijn voorouders arm?Vooral in de 19e eeuw werd er veel armoede geleden in Nederland. Wil je weten of jouw voorouders ook arm waren? Dan zijn…
Boekrecensie: Eenvoudig spiritueelrecensieBoekrecensie: Eenvoudig spiritueelBoeken met een spirituele insteek gaan als warme broodjes over de toonbank, maar de kwaliteit laat nogal eens te wensen…

recensieRecensie: So Good They Can't Ignore You'So Good They Can't Ignore You' behandelt de vraag of het volgen van onze passie inderdaad leidt tot onze droombaan. Het…
Boekrecensie Hoe Denkers DenkenrecensieBoekrecensie Hoe Denkers DenkenDe vraag over wat filosofie inhoudt en hoe een filosoof nu precies te werk gaat is niet makkelijk te beantwoorden. Om te…
Bronnen en referenties
 • Waarnemingen in Het Voorland, 2014, El Lenssen. ISBN 978-90-822589-0-5
Hansvg (513 artikelen)
Laatste update: 29-06-2020
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.