Marvel Comics - Thanos vs. Hulk (2014) - Nummer 1

Marvel Comics - Thanos vs. Hulk (2014) - Nummer 1 Wanneer Dr. Bruce Banner (alias Hulk) ontvoerd wordt, wordt hij in een fictieve Wereld geplaatst die beheerst wordt door de insectenkoning Annihilus. Door het controleren van de Hulk wil Annihilus ervoor zorgen dat hij de superieure leider kan worden van de Negative Zone en de rest van het heelal. Wanneer Thanos hiervan op de hoogte wordt gebracht, wil hij hier een stokje voor steken.

Algemenen informatie

  • Titel: Thanos vs. Hulk - Nummer 1
  • Publicatie datum: 03-12-2014
  • Schrijver: Jim Starlin
  • Tekenaar: Jim Starlin
  • UPC: 75960608189900111
  • Genre: Science Fiction/Fantasy
  • Soort boek: Marvel Comics/Stripboek


Hoofdpersonen

Thanos

Thanos is een Titan (afkomstig van de gelijknamige maan die rond de planeet Saturnus draait) en geobsedeerd door twee dingen: macht en dood. Sinds hij in het bezit is van de Inifnity Handschoen (een wapen met onvergelijkbare krachten) is Thanos het evenbeeld van een God. Zijn obsessie voor de dood is hierdoor alleen maar toegenomen en hij zal er alles aan doen om zijn macht te vergroten.

Hulk

Dr. Bruce Banner (alias Hulk) is een briljante kernfysicus en een groot genie. Wanneer Bruce op een dag aan een nieuw wapen werkte (gammabom met hoge straling) werd hij blootgesteld aan de gammastraling die vrij kwam. Zijn leven was vergoed veranderd en elke keer wanneer Bruce kwaad of geïrriteerd raakt, veranderd hij in de Hulk met bovenmenselijke krachten die zijn weerga niet kent.

Pip de Trol

Pip de Trol was vroeger de prins Gofern van de planeet Laxidazia. Nadat hij was afgezet als prins vluchtte hij van de planeet en continueerde zijn leven in de Melkweg. Pip de Trol is een teleporter. Dit betekent dat hij zich van de ene plaats naar de andere plaats kan verplaatsen zonder te bewegen. Door deze gave wordt hij regelmatig ingehuurd voor klusjes om geld te verdienen.

Tijd en plaats

Tijd

De strip speelt zich af voor de serie "Thanos: The Infinity Revalation" en het speelt zich af tijdens de periode dat Dr. Bruce Banner in dienst is van S.H.I.E.L.D. (een organisatie die strijdt voor vrede).

Plaats:

De serie speelt zich af in het Melkweg stelsel waaronder de Aarde en de Negative Zone (een plaats waar een insectenkoning de baas is).

Samenvatting

Ontvoering van de Hulk

Iron man (Tony Stark) is woest wanneer hij hoort dat het meest gevaarlijke wapen op de planeet Aarde (de Hulk) toestemming heeft gekregen om op vakantie te gaan. Zijn grote zorgen zijn terecht want wanneer Dr. Bruce Banner een tochtje gaat maken op de motor van Captain America, wordt hij ontvoerd door Pip de Trol en geteleporteerd naar een plek ver in het heelal.

Dr. Bruce Banner en de Hulk

Wanneer Pip de Trol met Dr. Bruce Banner aankomt op zijn bestemming draagt hij Dr. Banner over aan zijn opdrachtgevers. Zij hebben bij Banner een apparaat geplaatst op zijn schedel om de Hulk uit te schakelen wanneer hij agressief wordt. Zodra dit gebeurd komen Dr. Bruce Banner en de Hulk in een fictieve omgeving terecht die wordt gecontroleerd door de insectenkoning Annihilus.

Pip's geniepige plan

Nadat Pip zijn beloning heeft gekregen komt hij erachter dat hij zichzelf flink in de nesten heeft gewerkt. Het geld wat hij heeft gekregen kan hij alleen uitgeven op Aarde. Aangezien hij de Hulk ontvoerd heeft kan hij niet naar de Aarde toe om zijn geld uit te geven. Om het probleem op te lossen gaat Pip naar Thanos toe om hem over te halen om Dr. Bruce Banner te bevrijden van Annihilus. Wat Tahnos niet door heeft is dat Pip er met alle eer en de Hulk vandoor wil gaan wanneer hij de Hulk bevrijd heeft. Zo denkt Pip zijn eigen hachje te redden om uiteindelijk terug te kunnen keren naar de Aarde.

Annihilus

Door het ontvoeren van en de controle hebben over de Hulk, wil Annihilus (de insectenkoning van de Negative Zone) de enige leider worden van de Negative Zone. Daarnaast wil hij gaan regeren over de hele Melkweg. Maar Thanos wil daar een stokje voor steken en zorgt ervoor dat hij in de fictieve Wereld van Annihilus binnen kan treden om informatie te ontfutselen van Dr. Bruce Banner en de Hulk.
© 2015 - 2024 Jerommeke31, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekverslag: Morgan Rice 'Slaaf, Krijger, Koningin'Boekverslag: Morgan Rice 'Slaaf, Krijger, Koningin'Slaaf, Krijger, Koningin is het eerste deel van de reeks Over Kronen en Glorie van de Amerikaanse fantasyschrijfster Mor…
De Marvel films van 2015 tot 2019De Marvel films van 2015 tot 2019Marvel Studios boekt grote successen met hun superheldenfilms zoals Iron Man en The Avengers. Daarom ziet het er nog nie…
De rondborstige vrouwen van tekenaar Frank ChoIn Nederland is de Koreaans-Amerikaanse tekenaar Frank Cho vooral bekend van zijn strip Liberty Meadows dat tweewekelijk…

Dagobert Duck door de Amerikaanse tekenaar Carl BarksAl heel snel verscheen de figuur van Dagobert Duck in de gepubliceerde Disney-verhalen van het weekblad Donald Duck. Al…
Marvel Comics - Star Wars - Nummer 2Marvel Comics - Star Wars - Nummer 2Luke Skywalker staat oog in oog met Darth Vader. Luke is nog geen Jedi en weet nog niet zo goed om te gaan met het licht…
Bronnen en referenties
  • Marvel Comics - Thanos vs. Hulk - Nummer 1 Jim Starlin
Jerommeke31 (92 artikelen)
Gepubliceerd: 03-03-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Strips
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.