Donald Duck de karakters

Deze zogehete altijd vrolijke eend weet nu al 56 jaar kinderen te amuseren met zijn weekblad. Niet alleen kinderen, ook menig volwassen man of vrouw leest het blad wel eens. Samen met zijn 3 neefjes kwik, kwek en kwak beleefd hij elke week weer meerdere avonturen.

Donald Duck

Donald woont in duckstad en ziet er ondanks zijn 56 jaar nog fit uit. Hij heeft een klein rood autootje waar hij vaak pech mee heeft. Hij zorgt voor zijn neefjes Kwik, Kwek en kwak. Donald wordt vaak snel boos en is een echte ongeluksvogel. In tegenstelling tot zijn neef Guus Geluk die elke loterij wint die er maar is.

Kwik, Kwek en Kwak

Deze eendjes van een jaar of 12 kunnen af en toe het leven erg lastig maken voor Donald. Helaas bakken ze er ook niet zoveel van op school. Ze zitten bij de jonge woudlopers en daar houden ze zich het liefst de hele dag mee bezig. Hoewel het af en toe ettertjes zijn, helpen ze hun oom vaak genoeg uit de penarie.

Katrien

Deze roddeltante heeft het hart verovert van zowel Donald als Guus Geluk. Ze hecht veel waarde aan wat mensen van haar denken en is dan ook lid van een damesclubje. Ze kan moeilijk kiezen tussen Donald en Guus en profiteerd daar dan ook vaak van, ze geeft ze een opdracht en degene die deze het beste voltooid mag haar mee uit nemen.

Guus Geluk

Deze ongelofelijke mazzelaar hoeft meestal niet eens zijn eigen lootjes te kopen voor de loterij. De winnende loten komen vaak gewoon aanwaaien. Hij heeft nog nooit gewerkt en zelf beweert hij dat hij er allergisch voor is. Hij probeert net als Donald, Katrien's hart te veroveren en gebruikt daarvoor vaak gewonnen of gevonden cadeau's

Oom Dagobert

Deze gierige eend gunt zijn familie zelfs geen cent. Donald moet als baan muntjes poetsen bij hem tegen een vergoeding van ongeveer 20 cent per uur. Hij heeft een geluksdubbeltje, zijn allereerst verdiende muntje, waar hij veel waarde aan hecht. Helaas voor hem probeert een heks ,Zwarte Magica, het muntje van hem te stelen.

Lizzy, Juultje en Babbette

De 3 tegenhangers van Kwik, Kwek en Kwak. Deze meiden verafschuwen de jongens op zekere wijze. Ze doen zelf ook veel aan sport en doen het in tegenstelling tot de jongens erg goed op school. Ze wonen/logeren bij Katrien.

Oma Duck

Deze oude eend is moeder van Donald, Guus en Katrien. Ze woont op een boerderij ergens buiten Duckstad en ze kan overheerlijk koken. Ze heeft een knecht in dienst die haar meer werk kost dan dat hij oplevert. Ze verafschuwt de moderne technologie, zo doet ze alles nog met de hand, zelfs boter karnen. Ze heeft verassend genoeg wel een televisie.

Gijs Gans

Deze dikke gans ligt bijna de hele dag te slapen onder een appelboom op Oma Duck's boerderij. Meestal als hij iets probeert te doen mislukt het ook en kan oma de troep weer op gaan ruimen. Als hij niet aan het slapen is, zit hij vaak te genieten van oma's heerlijke eten.

Willie Wortel

Deze lange vogel vind van alles uit. Je kunt het zo gek niet verzinnen of hij maakt het. Vaak blijkt uiteindelijk dat er ergens een foutje zit en gaat alles mis. Hij heeft een klein knechtje genaamd lampje. Als er weer eens iets fout is gegaan lost lampje het vaak op.

De Zware Jongens

Een drietal schurken die altijd op de loer liggen om het fortuin van Dagobert te stelen. Het lukt ze meestal ook nog maar dan worden ze op het laatste moment toch weer gepakt. Ze hebben niet zoveel intresse in het geluksdubbeltje ze gaan alleen voor het grote geld.

Govert Goudglans

Dit is de tegenhanger van Dagobert. Ze strijden er continu om wie het meeste geld heeft en wie het belangrijkste is. Hij heeft meestal minder geld dan Dagobert. Hij komt niet erg vaak voor in de verhalen. Hij zoekt zijn heil vaak in het buitenland door daar in olie en waardevolle dingen te handelen.

Zwarte Magica

Deze heks word 24 uur per dag in de gaten gehouden door de spionnen van Dagobert. Ze is ze altijd te slim af. Ze aast altijd op het geluksdubbeltje van Dagobert omdat ze hem wil smelten in de Vesuvius vulkaan. Wanneer het haar zal lukken zal ze onsterfelijk worden.
© 2008 - 2024 Etjuh007, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van Donald DuckJe zou het niet zeggen, maar hij is al vijfenzeventig jaar. Althans op papier, want voor de liefhebbers van ís-werelds p…
Donald Duck - Info - Geschiedenis, Stem etcDonald Duck - Info - Geschiedenis, Stem etcDie goede oude snater bestaat nu al 60 jaar in Nederland. In die tussentijd is er veel gebeurd. Hoe is hij als jong eend…
Recensie: De grappigste avonturen van Donald DuckrecensieRecensie: De grappigste avonturen van Donald DuckOp zoek naar de leukste verhalen die zijn uitgebracht van Donald Duck? Dan zit bij deze uitgaven zeker goed! De grappist…
Lizzy, Juultje en Babetje: de nichtjes van de familie DuckLizzy, Juultje en Babetje: de nichtjes van de familie DuckDonald Duck is één van de beroemdste eenden ter wereld. Ook zijn oom Dagobert en zijn vriendin Katrien genieten grote be…

Katzenjammer Kids, een der oudste stripverhalenThe Katzenjammer Kids is een van de oudste strips ter wereld. De strip werd voor het eerste gepubliceerd in de New York…
De waarde van een stripalbumU zou ervan kunnen schrikken wat een zeldzaam stripalbum waard is. We staan even stil bij enkele zaken die de waarde van…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Donald_Duck_(weekblad)
Etjuh007 (7 artikelen)
Laatste update: 17-01-2008
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Strips
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.