Leuke spellen voor Oudejaarsavond

Leuke spellen voor Oudejaarsavond Oudejaarsavond zit er weer aan te komen. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar hoe en waar ga je deze avond doorbrengen? Als je besluit thuis of bij vrienden of familie thuis Oudejaarsavond te vieren, is het natuurlijk gezellig om met zijn allen iets leuks te gaan doen totdat het 12 uur is. Maar wat gaan jullie dan doen? Dat is altijd lastig om te bepalen, maar een leuk spel valt altijd wel in de smaak. Een gezelschapsspel spelen is voor iedereen leuk. Maar dan heb je nog keuze uit heel veel verschillende spellen. Bedenk wat voor soort spel het gezelschap waarmee jij Oudejaarsavond viert leuk vindt. Op zoek naar ideeën? Die vind je hier!

Interactieve spellen

Ik hou van Holland

Dit spel is gebaseerd op de populaire tv-show “Ik hou van Holland”, dat op RTL 4 uitgezonden wordt. Door middel van het beantwoorden van vragen, zingen en het verzamelen van fiches, strijden de spelers tegen elkaar totdat de Hollandse Aardbol bereikt wordt.

De TV Kantine – het spel

Dit spel is gebaseerd op het tv-programma “De TV Kantine”, waar Carlo Boszhardt en Irene Moors de hoofdrol in spelen. Bij dit spel is het zeker weten lachen geblazen, want iedereen moet zelf iemand gaan persifleren.

Party & Co

Party & Co is een bekend spel dat door veel gezelschappen gespeeld wordt. Win dit spel door opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden.

Wii Party

Heb je een Wii thuis? Dan is Wii Party het ideale spel om op Oudejaarsavond te spelen! Dit spel bestaat uit verschillende minigames, waardoor iedereen tegen elkaar kan strijden.

Denkspellen

Trivial Pursuit

Trivial Pursuit, ook wel “Triviant” is een bekend bordspel. Dit spel kan ook makkelijk door grotere gezelschappen gespeeld worden. Je kunt namelijk ook in duo’s of in grotere teams dit spel spelen.

Wildlife, Jungle life en Sealife

Bij deze spellen moet je gebruik maken van je kennis over dieren uit het wild, uit de jungle of uit de zee. Op de DVD worden de filmpjes en vragen afgespeeld.

Pokeren

Pokeren blijft een spannend spel voor iedereen. Bij dit spel moet je wel veel nadenken. Hoeveel zet je in? Of sla je liever een rondje over? Gebruik je beste “pokerface”, bluf, speel en win!

Kaartspellen

Uno

Uno is een kaartspel dat door iedereen gespeeld kan worden. Het spel is te vergelijken met het bekende kaartspel “Pesten”, maar dan zonder het reguliere kaartspel en met iets andere regels.

Weerwolven van Wakkerdam

Aan het begin van dit spel krijgt iedereen een kaart waarop staat welk karakter jij bent in het spel. Iedereen houdt dit geheim voor de andere spelers. Je kunt een burger, een weerwolf of een burger met speciale eigenschappen zijn. De weerwolven moeten proberen de burgers te doden en de burgers moeten proberen de weerwolven op te sporen, zodat ze niet vermoord worden.

Pim Pam Pet

Dit spel is bij iedereen wel bekend. Pak een kaart, geef een draai aan het wiel en spelen maar!

Phase 10

Dit is een spel waarin elke speler 10 fasen moet doorlopen met behulp van kaarten. Dit spel kan door jong en oud gespeeld worden. Als je eenmaal op gang bent, is de spanning om te snijden!

Muzikale spellen

Het top2000 spel

Dit spel is voor elke muziekliefhebber geschikt. Er komt namelijk 50 jaar aan muziekgeschiedenis voorbij tijdens het spelen van dit spel. Dit spel is opgedeeld in een popquiz en in een kennisquiz.

Top 40 party spel

Beantwoord vragen over Nederlandse artiesten en Nederlandse muziek, treed op als karaokezanger(es) en win dit spel!

Hitzone

Test je muziekkennis en je kennis over de sterren met het Hitzone spel. Bij dit spel strijden de spelers om de “Hitzone Award”.

Zelf een spel organiseren

Heb je geen zin of geld om een spel te kopen? Er zijn ook genoeg spellen om zelf te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het spel “Wie ben ik?” waarvoor je alleen maar papier, pen en plakband nodig hebt. Je kunt ook “Hints” spelen, iets tekenen en het door medespelers laten raden, “Galgje” spelen of zelf een quiz maken.

Voor elk gezelschap is er wel een leuk spel te vinden. Succes met uitkiezen en alvast een gelukkig Nieuwjaar!
© 2011 - 2024 Mirjamsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke spellen om op oudjaarsavond te spelenLeuke spellen om op oudjaarsavond te spelenJe kunt op oudejaarsavond televisie kijken, maar is dat wel echt een leuke activiteit voor de jaarwisseling? Wanneer je…
GezelschapsspellenGezelschapsspellenGezelschapsspellen zijn al eeuwenoud. De geschiedenis gaat tot 3500 jaar voor Christus. Bekende spellen als mens erger j…
Het oudejaarsavond spelTijdens oud en nieuw is het leuk om met de familie of het gezin een spel te spelen. Dit spel is geschikt voor de jaarwis…
Sjoelen - hét gezelschapsspel voor OudejaarsavondSjoelen - hét gezelschapsspel voor OudejaarsavondSteevast op Oudejaarsavond wordt de sjoelbak van het zoldertje gepakt en op de tafel gelegd. Oudejaarsavond is sjoelavon…

Kerstspel - gezelligheid voor het hele gezinKerstspel - gezelligheid voor het hele gezinWie er aan cadeautjes doet met Kerst kan ook eens een andere weg inslaan dan alleen het uitpakken na het Kerstontbijt of…
Tiepelen: wat is tiepelen?Tiepelen is een oude vorm van sport of spelen die in de 20e eeuw in heel Nederland veel werd gespeeld. Tegenwoordig is t…
Mirjamsel (66 artikelen)
Laatste update: 05-07-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.