Activiteiten met uw dreumes

Activiteiten met uw dreumes Na het eerste levensjaar is uw kind geen baby meer maar ook nog geen peuter. In het jaar tussen baby en peuter (1 tot 2) is uw kind een dreumes. Met een dreumes kunt u al veel meer activiteiten doen.

Beweeg spel

Ga voor uw kind staan en roep: 'Handen op je hoofd' (u doet dit zelf ook) en u wacht tot uw kind u na doet. Dan roept u:'Handen op je buik' en weer doet u het voor. Dit is een erg leuk spel waarbij kinderen meteen alle lichaamsdelen leren benoemen. Als u kind het spel goed door heeft kunt u ook andere dingen gaan benoemen. Bijvoorbeeld: handen in de lucht, handen opzij, handen op de grond, stap naar achter, stap naar voren, klap in je handen etc.

Dieren nadoen

Kinderen zijn gek op dieren en ze leren dan vaak ook eerst welk geluid een dier maakt en dat pas hoe het dier heet. Een leuk spel is om de geluiden van de dieren te maken maar het is nog leuker om de dieren na te doen.

Enkele voorbeelden hiervan:
  • Kikker: Ga op uw hurken zitten met u handen voor u op de grond en spring omhoog net als een kikker. Vraag u kind dit na te doen.
  • Olifant: Pak met u linkerhand u neus vast en steek u rechterarm door het ruimte die er ontstaan is tussen u arm en u lichaam. u kunt u arm (de slurf van de olifant) heen en weer bewegen als een echte olifant. En u kunt u kind vragen dit na te doen.
  • Giraffe: Steek u arm in de lucht en laat u hand naar voren wijzen. U heeft nu van u hand en u arm een hoek van 90 graden gemaakt. Beweeg u hand heen en weer zodat het lijkt alsof de giraffe met zijn lange nek om zich heen kijkt.

Zo kunt u vast nog een hoop dieren verzinnen die u samen met u kind na kunt doen.

Dansen in de regen

We wonen in Nederland en het regent hier nogal vaak. Dus het is een goed idee om daar af en toe gebruik van te maken om er een leuke activiteit van te maken. Trek uw kind lekkere warme kleren aan die vies mogen worden en oude schoenen of regen laarzen. Ga samen naar buiten en dansen, springen en rennen in de regen. kinderen vinden het heerlijk om vies te worden en omdat ze meestal niet in de plassen mogen stampen met hun goede schoenen is dit een extra leuke activiteit. Doe lekker met uw kind mee en ga samen stampen in de plassen.

Tekenen in de douche

In de meeste speelgoedwinkels kunt u stiften/krijt kopen wat speciaal is te gebruiken onder de douche. Als u net met uw kind buiten in de regen heeft gespeeld is het een leuke activiteit om weer schoon en warm te worden, om samen te douchen en dat uw kind een mooi kunstwerk kan maken in de douche. Na afloop is dit weer goed schoon te maken en heeft uw kind een leuke activiteit gedaan.

Toveren

Leg drie verschillende dingen op tafel. (bijvoorbeeld een lepel, een blok en een appel). Hier legt u een theedoek over heen en vertelt uw kind dat u iets weg gaat toveren. Samen zegt je: 'hokes pokes pilates pas, ik zou willen dat er iets weg was!' U trekt de theedoek weg en in de theedoek 1 van de voorwerpen. Uw kind zal verbaast zijn en denken dat u echt iets weg getoverd hebt. Dan legt u de theedoek en het voorwerp terug op tafel en met dezelfde spreuk kunnen jullie het voorwerp weer terug toveren.

Spelen met kosteloos materiaal

Heeft u bijvoorbeeld een doos van iets wat u heeft gekocht. Laat uw kind hiermee spelen voordat u het weggooit bij het oud papier. Kinderen verzinnen er de leukste dingen mee en het is goed voor hun fantasie!

Lees verder

© 2011 - 2024 Nice, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Naschoolse activiteiten voor het hyperactieve kindADHD staat voor het Engelse attention-deficit-hyperactivity-disorder. De meeste kinderen die hier aan lijden hebben zowe…
Ontwikkelen van zelfvertrouwen bij een kindEen kind ontwikkelt zelfvertrouwen door het ontdekken van de wereld. Dit doet het kind door spelen. Hierdoor leert hij m…
Stimuleren van de taalontwikkeling bij baby en dreumesSpraak- en taalontwikkelingsstoornissen kunnen leiden tot grote, sociale problemen. Sociale problemen kunnen weer invloe…
Theater voor kinderen: dansspelletjesBinnen het theater wordt veel met dans gewerkt. Dansspelletjes zijn een leuke afwisseling als warming-up of als afsluiti…

Raindropchess: schaken met ruimte voor toevalRaindropchess: schaken met ruimte voor toevalSchaakstukken die als regendruppels op het bord terechtkomen. Op zelfgekozen velden, maar wel volgens de spelregels van…
Wie is de Mol spel makenWie is de Mol spel makenWie is de Mol is één van de meest vermakelijke programma’s op de Nederlandse televisie. Vandaar ook dat Wie Is De Mol (W…
Nice (48 artikelen)
Gepubliceerd: 03-03-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.