Kinderspelletjes voor verjaardag of andere feesten

Geen ervaring met het geven van verjaardag feestjes? Hier vind je allerlei leuke spelletjes die je kan doen op kinderfeestjes. Het varieert van spellen waar je vies word maar waar je volledig schoon blijft.

Kranten spelletjes

Het enigste wat je nodig hebt is een grote doos vol met kranten en een leuk prijsje voor de winnaar(s).

Konijn scheuren

Ieder kind krijgt 1 pagina van een krant en moet hier het mooiste konijn uit scheuren. Het is moeilijk om een figuur uit een krant te scheuren dus alle kinderen zullen heel ijverig bezig zijn om een mooi konijn uit te scheuren. Na het scheuren laat je alle kinderen zelf kiezen door de konijnen in de lucht te houden welke het mooiste is, je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te doen.

Slinger scheuren

Slinger scheuren spreekt voor zich wie van een krantenpagina de langste slinger kan scheuren wint een prijsje bijvoorbeeld 1 zakje chips.

Kranten ballen gevecht

Als afsluiter van een hele goede avond zou je met alle overige kranten een kranten ballen gevecht kunnen doen. Het is een soort kussen gevecht maar dan met kranten die overal om de oren vliegen niemand gaat af bij dit spel het is gewoon kranten rond gooien.

Spelletjes waar je vies word

Om te beginnen zorg dat je een zeil hebt en dat iedereen schone kleren bij heeft en iets van een tuinslang bij de hand om iedereen schoon te spuiten.

Pannekoeken twister

Spreid een flink zeil over de grond en leg hier een twister velt van pannekoeken op uit beleg de pannekoeken met bijvoorbeeld vla, poedersuiker, stroop, jam, etc. Nu kan het spel beginnen je kunt de orginele draaier van twister gebruiken maar je kunt ook langs de kant staan en opnoemen waar de kinderen hun voeten en handen moeten plaatsen.
Let op! Elke ronde zullen de pannekoeken moeten worden vervangen uit ervaring is gebleken dat ze vaak niet langer mee gaan.

Vla rugby

Voor de wat oudere kinderen zou je het spel vla rugby kunnen spelen. Als eerste spreid je het zeil uit en zet je een pak vla in het midden van het zeil aan beide kanten van het zeil plaats je een emmer waar het pak vla in moet draai het pak vla natuurlijk wel open voor gebruik. De vla zal overal heen vliegen dus doe dit spel buiten.

Eier meppen

Voor dit spel heb je een panty nodig ieder kind krijgt een panty over zijn hoofd met een ei daar onder je gaat met iedereen op de knieen op een gespreid zeil en iedereen moet elkaar ei zin kapot te maken dit kan met de blote hand maar ook een opgerolde krant.

Zoek spelletjes

Voor zoekspelletjes heb je niet veel nodig voor een van de spelletjes heb je een lintje nodig.

Zwijn zoeken

1 kind krijgt een een lintje en gaat zich zo snel mogelijk verstoppen daarna gaan alle andere kinderen zoeken en wie die gene dan vind krijgt het lintje en word dan het zwijn. Iederenen moet dan op dat kind gaan jagen enz.

Moord spel

Iedereen krijgt een kaartje met een naam van iemand anders er op dit word dan de persoon die je moet gaan vermoorden. Als jij samen met die persoon in een ruimte bent dan moet je het code woord zeggen bijvoorbeeld "Valflip" en dan is die persoon vermoord en moet zijn of haar kaartje(s) afstaan. De speler die dan de kaartjes in bezit heeft moet de persoon vermoorden die dan op het kaartje staat van de gene waarvan je de kaartjes kreeg.
Zorg wel dat het een cirkel is dat je uiteindelijk bij je zelf uit komt om te vermoorden want dan heb je gewonnen. Dit spel kan je tussen alle spelletjes door doen.

Overige spelletjes

  • Limbo dansen
  • Verstoppertje
  • Tikkertje
© 2010 - 2020 Pab24, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
10 goedkope ideeën voor een kinderfeestje!Het kan soms heel lastig zijn het geschikte idee te vinden voor een kinderfeestje voor uw kind. Het ene is te duur, het…
Kinderfeestjes, binnen en buitenshuisEr is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien......Het is toch een feest als je kindje jarig is. Een spannende dag…
Kinderfeestje: spellencircuit met prijzenWat is er leuker dan jarig zijn? Voor een kind vrij weinig. Want maar op een dag sta je als kind als enige in het middel…
Kinderfeestje: sprookjeKinderfeestje: sprookjeKinderen zien hun verjaardag als het hoogtepunt van het jaar. Een magisch mooie dag waarin zij in het middelpunt van de…

Monopoly: gezelschapspel van Hasbro, 80 jaar speelplezierMonopoly: gezelschapspel van Hasbro, 80 jaar speelplezierHeb je een ideetje nodig voor Sinterklaas, een verjaardag, een lentefeest, een communie of zomaar een cadeautje? Waarom…
Superpesten (kaartspel)Superpesten (kaartspel)Superpesten is een leuke variant op het gewone spelletje pesten met kaarten. Er zijn wat meer regels die er voor zorgen…

Reageer op het artikel "Kinderspelletjes voor verjaardag of andere feesten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Pab24
Gepubliceerd: 14-10-2010
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Schrijf mee!