Kinderfeestje: sprookje

Kinderfeestje: sprookje Kinderen zien hun verjaardag als het hoogtepunt van het jaar. Een magisch mooie dag waarin zij in het middelpunt van de belangstelling staan. Het is leuk om de dag extra feestelijk te maken door een leuk feest te organiseren. Een feestje met sprookjesthema misschien?

Waar moet u rekening mee houden bij het organiseren van een kinderfeestje?

Er zijn een aantal dingen waarmee u rekening moet houden wilt u een kinderfeest goed kunnen organiseren. Allereerst zult u een aantal keuzes moeten maken:
  • Hoeveel kinderen mag mijn kind uitnodigen?
  • Hoe oud zijn de kinderen die komen?
  • Zit er een maaltijd inbegrepen bij het feest?
  • Breng ik de kinderen zelf weer thuis?

Wanneer u deze vragen heeft kunnen beantwoorden, kunt u aan de slag met de voorbereidingen voor het een onvergetelijk sprookjes feest!

Sprookjesfeest ideeën

Koekenmannetje

Het koekenmannetje is een mannetje van koek en dat maakt het figuurtje uitermate geschikt om een deel te zijn van een sprookjes feest. Het is leuk om van te voren koekenmannetjes te maken uit koekdeeg. Deze kunt u de kinderen laten versieren en laten opeten aan het begin van het feest, wanneer ook de cadeautjes aan de jarige gegeven worden. Kinderen vinden het hartstikke leuk om zelf hun koek te versieren, vooral wanneer slagroom tot de keuzemogelijkheden behoort. Wanneer u het koek versieren niet ziet zitten, kan het koekenmannetje ook heel goed gebruikt worden als avondeten. Deze keer zal hij niet van koek gemaakt zijn, maar van pannenkoekendeeg. Wat is er nou leuker dan een pannenkoek in de vorm van het koekenmannetje?

Sprookjesspeurtocht

Speurtochten zijn altijd een goede zet. Voor zowel kind als ouder. De kinderen vinden het reuze spannend om dingen te zoeken in het bos, de ouder vindt het erg fijn dat de kinderen in de frisse buitenlucht zijn. Lees de kinderen voordat de speurtocht begint een brief lezen waarop aanwijzingen staan die aangeven wat ze moeten zoeken en hoe. Tijdens een sprookjesspeurtocht is het leuk om de kinderen bekende sprookjesobjecten te laten zoeken. Voorbeelden hiervan zijn de giftige appel die voorkomt in Sneeuwwitje, het glazen muiltje van Assepoester en de zevenmijlslaarzen van klein Duimpje. Verder is het leuk om gebruik te maken van de steentjesmethode die klein Duimpje gebruikt in het naar hem genoemde sprookje. De schat kan alles zijn: een video die de kinderen kunnen kijken bij thuiskomst, de ingrediënten en de bakvorm van een pannekoekenmannetje, wat je maar verzinnen kunt.

Film kijken

Film kijken is iets dat door de kinderen leuk gevonden wordt en voor u handig is wanneer u bedacht hebt de kinderen bij u te laten eten. In de tjid dat de kinderen naar de film kijken, kunt u in alle rust het avondeten voorbereiden. Er zijn ontzettend veel sprookjes verfilmd, al deze opties zijn uitermate geschikt voor een sprookjesfeest. Zeker wanneer de kinderen al de hele tijd actief buiten geweest zijn.

Spelletjes

Wanneer u op het feestje een spel wilt doen waarbij verschillende teams nodig zijn, kunt u deze teams op verschillende manieren samenstellen. Een leuke manier om dit te doen is om het een spel te maken. Regel een sjoelbak en plak boven elk poortje een sprookjesfiguur. Laat elk kind enkele stenen sjoelen totdat er een steen raak is, alle mensen die hun steen in sneeuwwitje hebben gesjoeld zijn samen een team etc. Wanneer een team ‘vol’is, sluit je het poortje uit. Als de teams klaar zijn kunt u een soort van mini competitie organiseren. De teams moeten verschillende spelletjes doen en krijgen afhankelijk van hun prestatie als team een aantal goudklompjes ( geverfde kiezelsteentjes bijvoorbeeld). De groep met de meeste steentjes wint. Zorg altijd dat iedereen een prijsje krijgt, zorg dat het verschil zit in iets onbenulligs als kleur. Wanneer de prijs een zakje snoep is, zou u de kleur van de prijzen van de winnaars goud kunnen maken en de rest doorzichtig bijvoorbeeld.

Voorbeelden van spellen die goed gedaan worden als competitie zijn bijvoorbeeld oud Hollandse spelen.U kunt heel gemakkelijk oud Hollandse spelen in een sprookjes jasje gieten. Zo is het heel leuk om ezeltjeprik te doen, met Pinokkio in plaats van een ezel. Noem het dan Neusje Prik of iets dergelijks, en laat de kinderen geblinddoekt de neus van Pinokkio op de goede plaats prikken.

Parcourtjes zijn altijd een groot succes. Laat de kinderen verkleed een niet te moeilijk parcours af leggen in estafette vorm. Ook leuk zijn dingen als snoepduiken en balspelen.
© 2010 - 2024 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderfeestje thema: Sprookjesfeest!Kinderfeestje thema: Sprookjesfeest!Een leuke manier om je kinderfeestje extra bijzonder te maken is om er een thema aan te verbinden. Naast echte jongens-…
Het organiseren van een kinderfeestHet organiseren van een kinderfeestBijna iedere oudere kent het probleem wel. Uw kind is jarig en u mag een verjaardagsfeestje organiseren. Veel ouders wet…
Kinderfeestjes en laag budgetKinderfeestjes en laag budgetDoor de financiële crisis komen er steeds meer gezinnen in de problemen. Vaak merken ouders met kinderen dat er niet ste…
Een goedkoop kinderfeestje organiserenEen goedkoop kinderfeestje organiserenKinderfeestje hoeven niet altijd duur te zijn. U kunt een goedkoop kinderfeest organiseren en het toch erg leuk maken vo…

De mooiste prentenboeken voor baby's en kleine kinderen'Rupsje Nooitgenoeg', 'Kikker is Verliefd' en 'Gonnie en haar vriendjes'. Zomaar een aantal titels van boeken die geschi…
Sneeuwpop maken, hoe doe je dat?Sneeuwpop maken, hoe doe je dat?In Nederland ligt niet vaak sneeuw, maar als er sneeuw ligt kun je van die gelegenheid gebruik maken om je eigen sneeuwp…
Bronnen en referenties
Niamh (113 artikelen)
Gepubliceerd: 12-01-2010
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.