Kerstmis spelletjes

Heb je zin om de periode rond Kerstmis op een originele manier door te brengen? Ben je op zoek naar leuke spelletjes, maar vind je het moeilijk om nieuwe ideeën te vinden? Probeer dan eens één van de volgende spelletjes die elk Kerstmis als voornaamste thema hebben. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er plezier aan beleven.

Christmas-opoly

Christmas-opoly is een gezelschapsspel dat volgens dezelfde spelregels en principes als de oorspronkelijke Monopoly werkt. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk kerst eigendommen aan te schaffen, de waarde van elk eigendom te verhogen door geschenken te kopen en om ze daarna om te ruilen voor een kerstboom. In Christmas-opoly kan je ook te maken krijgen met een gesprongen zekering, omvergelopen worden door een rendier, ingesneeuwd geraken of drie beurten moeten overslaan.

Het gezelschapsspel is geschikt voor twee tot zes personen vanaf de leeftijd van 8 jaar. De doos bevat ook een handleiding om het spel op een verkorte manier (ongeveer één uur) te spelen.

Christmas Trivia Game

Liefhebbers van Kerstmis zullen dankzij dit spel duizenden fascinerende weetjes over Kerstmis ontdekken. Vijf categorieën testen je kennis over kerstliedjes, kerstfilms, de Noordpool, kersttradities en kerstcadeautjes. Het spel is erg klein zodat het gemakkelijk overal mee naar toe kan genomen worden. Bovendien zijn er geen ingewikkelde spelregels.

The Christmas Game

In dit bordspel moet iedere groep zijn eigen puzzel samenstellen. Om dit te kunnen doen, dienen alle benodigde stukken verzameld te worden. Geven en delen zijn de sleutelwoorden om dit spel te winnen.

To Bethlehem

To Bethlehem is één van de populairste kerst spelletjes ooit gemaakt. Je reist doorheen het bordspel om als eerste in Bethlehem proberen aan te komen. Gemakkelijk is dit niet, want onderweg zijn er heel wat reisonkosten te betalen. Het spel is zo populair omdat er veel fysieke doe-opdrachten en verkleedpartijen aan te pas komen. Neem dat je bijvoorbeeld niet genoeg geld hebt om je reisonkosten te kunnen betalen, dan moet je beginnen bedelen door kerstliederen te zingen. Geliefd bij zowel jong als oud.

Holiday Yahtzee

Holiday Yahtzee wordt op net dezelfde wijze gespeeld als de traditionele Yahtzee, behalve dan dat de cijfers op de dobbelstenen werden vervangen door kerstsymbolen zoals (Holly berries), de Kerstman, een kerstkous etc die elk hun eigen waarde hebben. Ook de shaker en het scoreblad bevat sfeervolle kersttekeningen.

Dit spel kan gespeeld worden vanaf de leeftijd van zes jaar. Het kan gespeeld worden met twee tot vier deelnemers.
© 2010 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Halloween spelletjesWat zijn jouw plannen voor Halloween? Welke spelletjes zal je dit jaar met je kinderen spelen? Wij gingen op zoek naar d…
Wanneer begint de uitverkoop van kerstartikelen?Wanneer begint de uitverkoop van kerstartikelen?Kerstmis gaat gepaard met vele versieringen, kerstartikelen kunnen echter zeer prijzig zijn. Wie verstandig is koopt ker…
Kerstmis vieren naar eigen wensmijn kijk opKerstmis vieren naar eigen wensKerstmis is een feest waar zeer velen naar uitzien omdat het voor hen een feest van romantiek en gezelligheid binnen de…
Kerstmis, de geschiedenisKerstmis, de geschiedenisKerstmis wordt over de gehele wereld gevierd. Van Amerika tot aan ons kleine landje. Maar weet u ook waar Kerstmis eigen…

Superpesten (kaartspel)Superpesten (kaartspel)Superpesten is een leuke variant op het gewone spelletje pesten met kaarten. Er zijn wat meer regels die er voor zorgen…
Backgammon; het spel, het ontstaan en de regelsBackgammon is een wereldwijd bekend en populair bordspel dat gespeeld kan worden door twee spelers en ook veel online ge…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 05-10-2010
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.