Wordfeud winnen doe je zo!

Wordfeud winnen doe je zo! Speel je Wordfeud al? Dan weet je dat dit enorm verslavend is. Wil je winnen? Dan is het handig om alle trucs te kennen én toe te passen.

Hoe spreek je Wordfeud uit?

Wordfeud betekent in het Engels 'woordenstrijd'. Veel mensen zeggen 'wordfeut' als ze Wordfeud uitspreken, maar de juiste uitspraak is 'wordfjued'.

Breid je woordenschat uit

Het uitbreiden van je woordenschat helpt je niet alleen in het dagelijks leven, in Wordfeud kan het je veel punten opleveren. Letters waar je niets mee dacht te kunnen, zijn opeens veel punten waard. Het is handig om woordenlijsten te bekijken met bijvoorbeeld twee- of drieletterwoorden. Leer deze uit je hoofd en je hebt opeens veel meer woorden waar je zo op kunt komen.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Oefening baart kunst, en dat geldt ook voor Wordfeud. Niet alleen onthoud je steeds meer woorden, je gaat ook slimmer denken en ontdekt hoe je je letters beter kunt inzetten. Straks win jij elk potje Wordfeud!

Speel Wordfeud slim

Geen idee wat je moet leggen? Ga je liever voor dat ene lange woord in plaats van een tweeletterwoord? Fout gedacht, want het is juist heel slim om te kiezen voor de meest effectieve en puntenscorende woorden - en dat zijn zeker niet altijd de langste woorden die je met je letters kunt maken.

Speel dubbel

Ligt er een E vrij, maar ook een A? Wie weet kun je de N zo leggen dat je zowel 'NA' als 'EN' kunt spellen. Leer zo te denken dat je veel combinatiewoorden kunt maken. Deze leveren vaak de meeste punten op.

Speel op DL, DW, TL en TW

  • DL (groen vakje) - dubbele letterwaarde
  • DW (oranje vakje) - dubbele woordwaarde
  • TL (blauw vakje) - drie keer letterwaarde
  • TW (rood vakje) - drie keer woordwaarde

Hoe meer je op deze vakjes krijgt, hoe hoger je score. Gooi een woord eens om zodat de letters met de meeste punten op DL of TL komen. Kijk voor je je woord legt of je met je letters een DL, DW, TL of TW kunt bereiken.

Bij twijfel: speel!

Geen idee of je woord wel klopt? Speel het gewoon! Je krijgt dan vanzelf te horen of je woord is toegestaan of niet. Wie niet waagt, die niet wint...

Wat als je er niet uit komt bij Wordfeud?

Goed, het is niet netjes, maar soms wil je gewoon even wat hulp. Je kunt dan naar verschillende websites waar je je letters invoert die je op je digitale bordje hebt staan. Vervolgens laat de website je zien welke woorden je daar allemaal mee kunt maken.

Dit is natuurlijk alleen te gebruiken in noodgevallen! Anders kun je net zo goed de computer voor je laten spelen... en dat bederft toch het plezier.

Een handige website om letters in te voeren is wordfeudwoorden.nl.

Wisselen

Sommige websites zeggen dat je nooit stenen moet ruilen. Toch kan het zijn dat je een beurt helemaal niets kunt leggen. Als je voor staat, kun je af en toe best een keer ruilen. Sta je al achter, bedenk dan dat je door te ruilen wel een beurt (en dus punten!) verspilt. Kijk dus goed of je niet alsnog wat kunt leggen, bijvoorbeeld een twee- of drieletterwoord.

Bordje leeg?

Als je de kans hebt om je complete bordje leeg te spelen, dan moet je die niet laten schieten. Heb je daarvoor één andere letter nodig? Je kunt een keer het risico nemen. Wissel tot je al je stenen op je bord in één keer kunt spelen. Dit levert je maar liefst veertig bonuspunten op.

Check je woorden!

Op taaltik.nl/wordfeud kun je controleren of jouw woord voorkomt in de lijst met goedgekeurde woorden van Wordfeud. Staat een woord er niet in, dan volgt altijd uitleg over waarom het woord er niet in staat.

Bijvoorbeeld bij iq en ha:
IQ
Dit is een woord dat (deels) letter voor letter wordt uitgesproken en dus niet meedoet volgens de regels van de Nederlandse Scrabblebond

Ha (ha)
uitroep, geen woord

Lees verder

© 2014 - 2024 Maresa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De beste "Wordfeud Helpers"Een toepassing op de mobiele telefoon die niet meer weg te denken is, is Wordfeud. Scrabble op je mobiel is helemaal in.…
Wordfeud: Scrabble spelen op je smartphone of tablet!Wordfeud: Scrabble spelen op je smartphone of tablet!Ken je het spelletje Scrabble nog van het bordspel waar je uren met vrienden of familie kon spelen? Tegenwoordig is er e…
Verschillende varianten van ScrabbleScrabble is altijd al een populair bordspel geweest. Vooral bij de wat oudere is dit woordspel vaak geliefd. In 2010 wer…
Wordfeud; online scrabble op je telefoon!Wordfeud; online scrabble op je telefoon!Wordfeud, een online variant op het oude bekende bordspel Scrabble. Het spel is gratis verkrijgbaar in de app store en a…

SpreekwoordenspelSpreekwoordenspelHeb je zin om met opa en/of oma en de kinderen een gezelschapsspel te spelen? Om op een ongedwongen manier gezellig met…
Hoe speel je het kaartspel Trombon?In Roemenië wordt dit kaartspel in kroegen gespeeld. Het doel is zo snel mogelijk je kaarten kwijt te raken. Om dit te d…
Reactie

Kemna, 25-09-2016
Mag je een Wordfeud helper erbij gebruiken? Of is dit verboden? Reactie infoteur, 27-09-2016
Dag Kemna,
Volgens mij word je niet van Wordfeud uitgesloten als je een helper gebruikt. Het is aan jezelf te bepalen of je dit doet of niet.

Maresa (130 artikelen)
Gepubliceerd: 03-10-2014
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.