Magic Flow Ring: speelplezier voor jong en oud

Magic Flow Ring: speelplezier voor jong en oud De Magic Flow Ring bestaat uit meerdere ringen die samen één geheel vormen. Hiermee kun je verschillende trucjes doen. Je kunt de ring over je arm laten 'lopen'. Dit kan van de ene arm naar de andere. Je kunt dit ook met nog een persoon doen. Daarnaast kun je de ring laten 'opspringen', zoals bij een springveer. Het is een stuk speelgoed waarmee jong en oud veel plezier kunnen beleven en zelfs hun stress kunnen verlagen.

Inhoud


Magic Flow Ring

De Magic Flow Ring is een speeltje waarmee jong en oud zich urenlang kunnen vermaken. De vloeiende bewegingen langs je arm voelen grappig aan en kunnen zelfs stressverlagend werken. Zoals de naam al een beetje aangeeft, kun je magische (magic) vloeiende bewegingen (flow) met de ring maken. Er zijn verschillende (magische) trucjes die je met de ring kunt doen. In 2018 was de Magic Flow Ring erg populair.

Magic Flow Ring in platte staat / Bron: ©ottergraafjesMagic Flow Ring in platte staat / Bron: ©ottergraafjes
Magic Flow Ring in opengesprongen staat / Bron: ©ottergraafjesMagic Flow Ring in opengesprongen staat / Bron: ©ottergraafjes

Hoe ziet de ring eruit

De ring lijkt op een grote armband bestaande uit meerdere ringen. In totaal bestaat de Magic Flow Ring uit veertien ringen die samen één geheel vormen. De ringen zijn gemaakt van metaal en kunnen hierdoor minder snel verbuigen. Zodra de ring in zijn geheel is 'opengesprongen' (je ziet dan als het ware een bloem), duw je er even op en dan komt hij weer in zijn originele platte staat. Als je de ring een beetje uitrekt lijkt hij wel een beetje op een springveer die je de trap af kunt laten lopen.

Andere benamingen

Omdat de Magic Flow Ring wel een beetje op een springveer lijkt, komt de benaming metalen springveer ook voor als het over de Magic Flow Ring gaat. Maar ook de volgende benamingen worden gebruikt:
 • Magic Flow 3D Rings
 • Magic Rings
 • Magic Metal Rings
 • Flow ring
 • 3D Flow Ring

Welke trucjes kun je doen

Je kunt verschillende trucjes met de ring doen. Een aantal daarvan zijn:
 • Laat de ring van boven naar benden langs je arm lopen en weer terug. Dit doe je door je arm met je hand naar boven of beneden te bewegen.
 • Je kunt de ring ook langs je been laten lopen. Een beetje oefening kan geen kwaad.
 • Het is ook leuk om de ring van je ene arm naar je andere te laten lopen. Dit kun je doen door je handen vast te houden en je armen van boven naar beneden te bewegen. Hetzelfde kun je met twee personen doen. Daarbij kun je zelfs nog een soort dansje opvoeren.
 • Gooi de ring in zijn geheel in de lucht en dan valt de ring open als een bloem. Probeer hem dan op te vangen.
 • Leg de ring op bijvoorbeeld de bank en tik er één keer op. De ring vouwt zich dan open als een bloem.
 • Laat hem over een koord, buis of zelfs hoepel lopen.
 • Gebruik ook een bal als je met de Magic Flow Ring speelt. Probeer de bal in de ring op te sluiten.

Op het internet staan diverse voorbeelden.

Flow over één arm / Bron: ©ottergraafjesFlow over één arm / Bron: ©ottergraafjes
Flow over twee armen / Bron: ©ottergraafjesFlow over twee armen / Bron: ©ottergraafjes
Flow met twee personen / Bron: ©ottergraafjesFlow met twee personen / Bron: ©ottergraafjes

Verschillende soorten kleuren

De ring is in verschillende kleuren te koop. Naast de gladde zilverkleurige uitvoering zijn er ook gladde ringen in blauw, paars en goud. De gladde uitvoering is er ook in multi-color (regenboog uitvoering). Ook zijn er ringen in glitteruitvoering in de kleuren blauw, goud, zilver en paars te koop. Er zijn zelfs ringen die in het donker licht geven of die door uv-licht oplichten. Deze ringen zijn van plastic gemaakt.

begin van tik / Bron: ©ottergraafjesbegin van tik / Bron: ©ottergraafjes
hand raakt ring / Bron: ©ottergraafjeshand raakt ring / Bron: ©ottergraafjes
ring vouwt open als een bloem / Bron: ©ottergraafjesring vouwt open als een bloem / Bron: ©ottergraafjes

Waar te koop

De lichtgevende ringen zijn te koop bij Aliexpress. Ook verkopen zij de gladde en glitteruitvoering. Verder is de Magic Flow Ring te koop bij onder andere:
 • Wish
 • Voordeeldrogisterij.nl
 • Grandado
 • Bol.com

Prijzen

De prijzen van de Magic Flow Ring variëren per winkel. Gemiddeld genomen liggen de prijzen bij de aanbieders tussen de € 2,49 en € 9,99 (2020). Dit hangt uiteraard van de uitvoering van de ring af. Dus voor wie op zoek is naar een leuk cadeautje voor een (kinder)feestje, kan de aanschaf van een Magic Flow Ring een overweging zijn.
© 2018 - 2024 Ottergraafjes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sieraden: Aparte ringen trendsEen cocktailring is al jaren een statement sieraad, maar we zien steeds meer andere soorten ringen voorbijkomen. Zoals d…
Tanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteTanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteDankzij Magic White kan je tegenwoordig je tanden bleken (tanden bleachen) in minder dan een half uur tijd en dit zonder…
Runescape level 1-99 Magic GuideRunescape is een spel beheert door Jagex ltd en behoort tot een van de grootste online spellen die er tot nu toe uitgeko…
Flow Magazine: een me-time tijdschriftFlow Magazine: een me-time tijdschriftFlow Magazine. Het tijdschrift Flow werd gelanceerd als het eerste me-time magazine van Nederland. De term Flow staat vo…

Aquabeads: hoe te gebruiken en overzicht uitbreidingenAquabeads: hoe te gebruiken en overzicht uitbreidingenAquabeads maken de ouderwetse strijkkralen overbodig. Met Aquabeads kunnen kinderen met behulp van gekleurde parels op e…
Geomag: figuren en constructies maken naar hartenlustGeomag: figuren en constructies maken naar hartenlustGeomag is speelgoed waarmee allerlei figuren en ingenieuze constructies kunnen worden gemaakt. Het bestaat uit magnetisc…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: ©ottergraafjes
 • https://www.bol.com/nl/p/magic-3d-flow-ring-rainbow-metallic-color/9200000092183672/
 • https://nl.aliexpress.com/item/Magic-Ring-Toroflux-Torofluxus-Flowtoy-Verbazingwekkende-Flow-Ring-Speelgoed-Kinetische-Lente-Speelgoed-Grappige-Outdoor-Game-Intelligente/32856893432.html
 • Afbeelding bron 1: ©ottergraafjes
 • Afbeelding bron 2: ©ottergraafjes
 • Afbeelding bron 3: ©ottergraafjes
 • Afbeelding bron 4: ©ottergraafjes
 • Afbeelding bron 5: ©ottergraafjes
 • Afbeelding bron 6: ©ottergraafjes
 • Afbeelding bron 7: ©ottergraafjes
 • Afbeelding bron 8: ©ottergraafjes
Reactie

Monique, 12-06-2019
Hallo. Onze flow ring is kapot gegaan. Hoe kan ik die weer in elkaar zetten? Hoe moeten de ringen in elkaar gedraaid worden.
Alvast bedankt
Monique Reactie infoteur, 14-06-2019
Beste Monique,

Wat vervelend dat jullie Magic Flow Ring kapot is. Eerlijk gezegd heb ik (na het bekijken van die van onszelf) geen idee hoe die weer gemaakt kan worden. De beste oplossing lijkt mij om contact te zoeken met de winkel waar u hem heeft gekocht.

Met vriendelijke groet,

Infoteur Ottergraafjes

Ottergraafjes (212 artikelen)
Laatste update: 05-07-2020
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.