Vtech toet toet garage

Vtech toet toet garage De ''Toet toet garage'' van Vtech. In 2011 genomineerd voor speelgoed van het jaar in de categorie 0 - 4 jaar en sindsdien in de winkels amper te krijgen. Wat is er eigenlijk zo speciaal aan deze garage? Vinden de kinderen het echt zo leuk of valt het tegen als hij eenmaal in huis staat? En wat vinden de ouders er van? Is de garage zijn geld dubbel en dwars waard?

De verpakking

De "Toet toet garage" van Vtech ziet er mooi en vrolijk uit en staat in de winkels voor een prijs van rond de 40 euro. Bij aankoop krijg je er gelijk een bijbehorende auto bij. Gelukkig maar, want zonder deze auto heb je er niets aan en een losse auto kost toch weer rond de 8 euro. Wanneer de garage uit de doos komt zit deze grotendeels al in elkaar. De stickers zitten overal al opgeplakt en dus is het alleen een kwestie van enkele onderdelen even vastklikken en binnen 2 minuten kan je kind spelen. Ideaal dus.

Het speelplezier

Er kan heel veel en dat maakt alleen de garage al leuk. Door de wasstraat, langs de benzinepomp, met de lift omhoog en via een draaischijf weer de andere kant op. Een slagboom zodat je even moet stoppen en hup daarna kan je de afrit af naar beneden. Overal zitten knoppen zodat de 'garage' iets zegt als de auto er over heen gaat (en ook de auto met de juiste naam aanspreekt), of er zitten kleine puntjes zodat het geluid van de auto zelf aangaat. Verder zitten er nog diverse knoppen op die over het weer gaan of om het geluid uit te zetten, in de verhaal- of muziekstand te zetten.

De auto's

Bij de garage wordt 1 auto, Tim Takelwagen, meegeleverd, maar er zijn veel meer auto's te verkrijgen in de winkels. Wellicht passen er ook andere auto's in de garage, maar alleen de toet toet auto's reageren natuurlijk op alle geluiden en dat is wel zo leuk. Onder andere verkrijgbaar zijn, Piet Politie, Bram Brandweer, Margot Auto, Ans Ambulance en Benny Bus.

Uitbreidingen

Na het succes van de garage en de auto's zijn er ook uitbreidingen gekomen. Te verkrijgen zijn de "Toet toet auto's brandweerkazerne", "Toet toet auto's rijbaan" en de "Toet toet auto's wegdelen".

Toet toet auto's brandweerkazerne

De brandweerkazerne is een leuke aanvulling. Heeft een hoge afrit/glijbaan waar de auto's op en af kunnen rijden. Verder kan er door de brandweerpoort gereden worden en zijn er veel dingen die geluid maken. Veel meer dan een poort is het dan eigenlijk ook weer niet. Toch is het door de vele mogelijkheden wel erg leuk om mee te spelen. De brandweerkazerne is alleen met wegdelen aan te sluiten op de garage.

Toet toet auto's rijbaan

Deze uitbreiding van wegen is inclusief verkeerslicht en slagboom en wederom veel geluid. Het verkeerslicht kan vertellen dat je bij rood moet stoppen en bij groen door mag. En ook hier worden de diverse auto's weer herkend. De hulpvoertuigen mogen bij het verkeerslicht wel snel doorrijden, want er is altijd wel ergens een noodgeval lijkt het. Nadeel van deze rijbaan is toch wel dat het vooral bestaat uit kromme wegdelen en erg ver kom je er dus niet mee.

Toet toet auto's wegdelen

Dit is een uitbreiding met puur wegdelen, maar wel 4 rechte stukken wat zeer prettig is. En daarnaast nog 4 bochten. Verder maken deze wegdelen geen geluid en zitten er verder geen andere zaken bij. Het gaat hier puur om uitbreiding van de wegen.

Uitbreidingen in 2014

Inmiddels zijn er zoveel uitbreidingen dat het er teveel zijn om ze hier allemaal apart te benoemen. Vtech blijft de toet toet-set uitbreiden met diverse mogelijkheden. Van vliegvelden tot wasstraten tot bouwplaatsen je kan het zo gek niet bedenken. Ook zijn inmiddels de "zoef zoef-diertjes" op de markt. Dit is een aparte lijn, maar ze zijn WEL compatible met de toet toet-baan!!

Conclusie

Ja de garage (met eventuele uitbreidingen) zorgt voor uren speelplezier. De nominatie voor speelgoed van het jaar en daarbij het feit dat het speelgoed in de winkels bijna altijd uitverkocht is is geheel terecht. Als enige nadeel valt wel te noemen dat alle onderdelen geluid maken. Wanneer je de set hebt met alle uitbreidingen en enkele auto's dan is er echt veel geluid. Uiteraard zit er een uit-knop op, maar aangezien dit speelgoed voor kinderen is gemaakt weet menig 2-jarige waarschijnlijk ook al vrij snel hoe het speelgoed weer aan moet. Een echte aanrader dus!
© 2012 - 2024 Avdoren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderliedjes om mee te doenKinderliedjes om mee te doenMet je kinderen liedjes zingen is leuk om te doen. Nog leuker wordt het om de liedjes uit te beelden. Zeker voor de klei…
Kinderboekrecensie: De prinses die droomde van aardbeienrecensieKinderboekrecensie: De prinses die droomde van aardbeienHet boek 'De prinses die droomde van aardbeien' behoort tot de Hoe vertel ik het-reeks en gaat over een scheiding. Dit i…
Speelgoedauto's voor meisjesSpeelgoedauto's voor meisjesWie aan speelgoedauto’s denkt, denkt aan jongens. Toch zijn er verrassend veel meisjes die gek zijn op auto’s. Ze pakken…
Speelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersSpeelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersPeuters spelen heel veel, het is de belangrijkste bezigheid van een peuter. Wat is nu geschikt en veilig speelgoed voor…

Dora spelletjes – Educatieve spelletjes voor kinderenDora spelletjes zijn de favoriete educatieve spelletjes van kleine kinderen. Dora is een heel bekende cartoon op televis…
Wat is beybladen en waar komt het vandaan?Bij de kinderen onder ons is een beyblade wel bekend, maar als leraar of ouder is het soms heel moeilijk om telkens mee…
Bronnen en referenties
  • http://www.vtechnl.com
Avdoren (15 artikelen)
Laatste update: 24-04-2014
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.