Pasen: eieren verven

Eieren verven
- Eieren leegblazen voordat je gaat verven
- Eieren koken voordat je gaat verven
- Natuurlijke stoffen als basiskleur
- Verven/kleuren
- Eieren versieren
- Tot slot
Eieren leegblazen voordat je gaat verven
Koop een doosje eieren in de supermarkt. De eieren kun je vervolgens prikken met een eierprikker aan de onderkant, en aan de bovenkant met een naald doorprikken. Zo heb je een klein gaatje aan de onderkant en een iets groter gaatje aan de bovenkant. Dan pak je een schaaltje en leg je dat onder je hoofd. Aan de kant van het ei waar het kleinste gaatje zit ga je blazen. Ook dit doe je heel erg voorzichtig. Let wel op, dit is best vermoeiend. Zodra je het ei hebt leeggeblazen, spoel je het door met lauw water. Doe dit meerdere malen tot het ei goed schoon is. Door het laatste beetje water zou je wat azijn kunnen doen.Eieren koken voordat je gaat verven
Om niet al te moeilijk te doen kan je de eieren ook koken tot ze hard genoeg zijn. Zo hoef je ze niet leeg te blazen. Voor zacht gekookte eieren: 3-4 minuten koken, voor halfhard gekookte eieren: 4-5 minuten koken en voor hard gekookte eieren: 6-8 minuten koken. Om de eieren te verven moet je de eieren 15 minuten laten koken. Om de eieren alvast een basiskleurtje te geven zou je ze kunnen koken met verschillende natuurlijke kleurstoffen (zie alinea: Natuurlijke kleurstoffen als basiskleur). Let wel op, hoe meer eieren je kookt, hoe meer natuurlijke kleurstoffen je mee moet koken.Natuurlijke stoffen als basiskleur
- Rode bieten (licht rood)
- Sinaasappelschil (licht oranje)
- Spinazieblad (licht groen)
- Bosbessen (blauw)
- Koffie (bruin tintje)
- Uienschillen (beige)
Als je een donkerder effect wilt hebben gooi je een theelepeltje azijn in het kokende water