De Cricut Cake - voor alle taart en cupcake decoraties

De Cricut Cake - voor alle taart en cupcake decoraties Voor de scrapbook fans en de hobbyisten is er de Cricut printer/snijder die moeiteloos allerlei figuren uit papier en karton snijdt tot in de fijnste details toe. Nu is er de Cricut Cake verschenen voor alle taart en cupcake decoraties. Verschillende figuren kunnen uit allerlei bakmaterialen gesneden worden. Het decoreren van taarten, cupcakes, koekjes en wat niet meer is de trend van dit moment. Voor deze mensen is er nu een speciale machine ontworpen: de Cricut Cake! De Cricut Cake is een speciaal voor eetbaar materiaal ontworpen digitale snijmachine, waarmee je eindeloos veel figuren, letters en decoraties in elk formaat uit Frosting sheets, marsepein, fondant, etc. kunt snijden.

Onderdelen van de Cricut Cake

De volgende onderdelen worden bij de Cricut Cake standaard meegeleverd:
 • Snijmat van 30,5 by 30,5 cm
 • Snijmes met meshouder
 • Adapter
 • USB kabel
 • Handleiding
 • Exclusieve Cardridge "Cake Basics"
 • Beschermkapjes voor de cartridges en het toetsenbord
 • Instructies en gereedschap voor het onderhoud van de machine

Tip: schaf ook de Cricut Cake Toolkit aan om goed met je materialen te kunnen werken!

Werkwijze van de Cricut Cake

Rol de frostingsheets, marsepein, fondant, gumpaste of eet-papier uit en plaats deze op de snijmat die in de Cricut wordt geplaatst. De figuren die uitgesneden kunnen worden staan op de "cartridges" die in de Cricut Cake worden ingevoerd. Bij elke cartridge hoort een speciaal toetsenbord, dat op een aantal blanco toetsen kan worden geplaatst, om vervolgens de figuren die je wilt uitsnijden te selecteren. De instellingen, inclusief de geselecteerde figuren, worden duidelijk op het beeldscherm weergegeven. Door aan het wiel ("size") aan de rechterkant van de machine te draaien, kan het gewenste formaat worden ingesteld. Het is mogelijk om meerdere figuren in 1 snij-opdracht te laten uitsnijden.

Decoraties snijden uit Frosting Sheets

Frosting sheets zijn speciaal voor de Cricut Cake ontworpen en zijn vellen fondant van 30 x 30 cm.
 1. Smeer de snijmat vooraf in met een laagje eetbare lijm ("petal glue") of crisco (plantaardig vet). Leg daarna de Frosting Sheet op de snijmat en wrijf de sheet stevig aan, bijvoorbeeld met de "smoother" uit de Cricut Cake Toolkit.
 2. Selecteer vervolgens op de Cricut Cake het figuur dat je uit de Frosting Sheet wil snijden. Stel daarbij het gewenste formaat en aantal in.
 3. Plaats daarna de snijmat met de Frosting Sheet in de Cricut Cake door deze horizontaal voor de invoersleuf te houden en op de toets "load mat" te drukken, de snijmat wordt dan automatisch ingeladen.
 4. De snij-opdracht kan worden geactiveerd, door op de toets "cut" te drukken. Nadat de snij-opdracht is uitgevoerd, kan het figuur voorzichtig van de mat gehaald worden.

Decoraties snijden uit marsepein en fondant

Het voordeel van marsepein/fondant ten opzichte van frosting sheets is dat je niet gebruikt materiaal na het snijden weer opnieuw kan gebruiken. Het nadeel ten opzichte van Frosting Sheets is dat je voor het snijden het materiaal eerst moet kneden, uitrollen, bijsnijden en moet uitharden, een langere voorbereidingstijd dus.
 1. Het uitgerolde stuk marsepein/fondant moet ongeveer 2 mm dun zijn. Het beste is om het materiaal rechtstreeks op de snijmat uit te rollen zodat het materiaal goed vast komt te zitten.
 2. Snijdt het deel dat over de snijmat valt me een kunststof snijmesje af en houdt ook een smal strookje aan de linker en rechterkant van de mat vrij.
 3. Laat het marsepein/fondant of gumpaste even uitharden op de snijmat alvorens de mat in de machine in te voeren.

Volg verder dan de instructies zoals boven bij de Frosting Sheets aangegeven zijn.
© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Frosting receptAls je cupcakes of cake pops gaat maken of een taart gaat vullen, heb je vaak een frosting, of anders genoemd: botercrèm…
De Cricut ImagineDe Cricut Imagine is een digitale print-en snijmachine. Je kunt hiermee snel en simpel zelf gestylde die-cuts en 3D embe…
Cake pops makenTegenwoordig is creatief bakken erg populair. Cupcakes en taarten zijn toch wel het populairste om te bakken, te beklede…
Hoe maak je fondant of glazuur voor op een taart?Wat is nu leuker dan een mooie persoonlijke taart te bakken voor iemand die jarig is, gaat trouwen, een diploma heeft ge…

Ikebana: Japanse bloemschikkunst met een spiritueel tintjeIkebana: Japanse bloemschikkunst met een spiritueel tintjeIkebana. Een creatieve Japanse bloemschikkunst met een duidelijk spiritueel tintje. Beoefenaars zijn zowel blij met de k…
Vliegtuigspotten, is het waanzin of is het waanzinnig leuk?Vliegtuigspotten, is het waanzin of is het waanzinnig leuk?Vliegtuigspotten is het bekijken en fotograferen van vliegtuigen tijdens de start of landing. Zo kunt u ook treinenspott…
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 04-11-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.