Foto/film uitrusting veilig vervoeren

Foto/film uitrusting veilig vervoeren Heeft u fotogafie of filmen als hobby dan zult u er gauw achter komen dat u al na korte tijd al over een flinke hoeveelheid spullen zult beschikken. Denk hierbij aan verschillende lenzen, kleurenfilters en statief, foto rolletjes/videobanden of bij digitale fotografie accu's of batterijen, geheugenkaarten enz. Dit alles moet u meesjouwen, daarbij is het van groot belang dat het niet beschadigd, want uw uitrusting is kostbaar en u schiet er niets mee op als het niet meer bruikbaar zou zijn. Uw foto uitrusting of film uitrusting kunt kunt op veel verschillende manieren bij u dragen, er is keuze genoeg en een ieder kan kiezen wat hij/zij het prettigst vind om de uitrusting in op te bergen, rekening houdend met weersomstandigheden waarin u zich bevind en/of plaats of plek waar u uw uitrusting wilt gebruiken. Als als u een grote reis gaat maken zult u uw foto/filmuitrusitng op en andere manier bij u dragen of vervoeren dan dat u een dagje gaat wandelen in de vrije natuur.

Soorten tassen

Harde koffers

Ideaal voor vervoer van uw uitrusting per vliegtuig is een harde koffer(hard case), deze koffers zijn water- en luchtdicht
en zijn goed bestand tegen een wat ruwere behandeling op transportbanden, wel zijn ze vaak zwaar en niet zo goed handelbaar, sommige harde koffers zijn voorzien van wieltjes voor meer gemak.

Tassen/dagrugzakjes

Als u één camera of een kleine hoeveelheid apparatuur meeneemt is een tas aan een riem of een klein rugzakje een eenvoudige en een comfortabele manier om uw spullen veilig en toegankelijk mee te nemen.

Rugzakken

Dit zijn om te zien gewone rugzakken voor de buitensportactiviteiten maar het grote verschil zit in de grote hoeveelheid vakjes binnenin, voor uw uitrusting. Dit is een ideale oplossing voor een buitenfotograaf die het avontuur op zoekt en veel reist, er kunnen veel spullen worden meegenomen voor wat langere perioden. Er is veel keus in prijs en kwaliteit.

Schoudertassen

Wanneer u niet te veel spullen meeneemt en niet echt verre reizen maakt kan een schoudertas ideaal zijn. Deze schoudertassen zijn er in vele verschillende afmetingen, er is ruimte voor een camera, lenzen en accu's of batterijen, zeker belangrijk voor digitale fotografie. de zijzakken bieden ook nog plaats aan kleinere zaken.

Heuptassen

Deze tassen zijn niet zo groot maar wel makkelijk als u een dagje uit gaat of korte reis maakt, altijd camera bij de hand en u merkt er weinig van dat u heel de dag uw camera bij u hebt.

Belangrijk

Formaat

Als u een koffer of tas gaat kopen moet u er zeker van zijn dat deze groot genoeg is om alle spullen te kunnen bergen die u denkt nodig te hebben, hierbij rekening houdend met nog te kopen apparatuur voor uw foto/film uitrusting, als u vaak of regelmatig een statief gebruikt kies dan voor een tas of koffer waar dit dan ook inpast.

Demping

Dat een tas of koffer erg praktisch is wil nog niet garanderen dat de apparatuur ook goed beschermd is, belangrijk is dat de tas of koffer ook alle schokken en stoten opvangt ter bescherming van uw breekbare spullen en kostbare uitrusting.

Gewicht

Belangrijk is ook het gewicht van de tas of koffer met al uw spullen er in, en de manier waarop u hem kan dragen, schouderriem of op uw rug dit is zeker van belang als u graag beelden vast legt in de natuur of van landschappen.

Toegankelijkheid

Let bij uw keuze op dat u ook uw spullen makkelijk kunt vinden, niets is zo erg als u langere tijd in uw tas of koffer moet zoeken terwijl het mooie moment om iets vast te leggen aan uw ogen voorbij schiet.

Weersbestendigheid

Maakt u veel opnamen in de buitenlucht is het raadzaam een tas of koffer te kopen die goed weersbestendig is, er zijn tassen en koffers die waterdicht zijn maar er bestaan ook waterdichte hoezen die u er omheen kunt doen.

Comfort

De tas of koffer moet vooral gemakkelijk in gebruik zijn en aan al uw persoonlijke wensen voldoen, let op de verstelbaarheid van riemen of rugbanden en test deze ook in de zaak waar u koopt, neem ruim de tijd ervoor want het zal uw plezier in uw hobby zeker ten goede komen.
© 2009 - 2024 Ckonemann, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een cursus digitale fotografieEen cursus digitale fotografieTegenwoordig is er in nagenoeg ieder huishouden wel een digitale fotocamera aanwezig. Met een digitale camera is het gem…
De zoektocht naar een nieuwe digitale cameraDe zoektocht naar een nieuwe digitale cameraJe staat op het punt om een nieuwe digitale camera aan te schaffen. Tot voor kort had je altijd een compact camera. Een…
Het verschil tussen goedkope en dure camera’sHet verschil tussen goedkope en dure camera’sVraag je je ook wel eens af waarom de ene camera voor 700 euro te koop is en de andere voor nog geen 100 euro? Maakt het…
Alles over HDR FotografieHDR fotografie is een bijzondere vorm van fotografie. HDR is het samenvoegen van meerdere foto's, waardoor een speciaal…

Mooie artistieke foto's door een logische creatieve aanpakMooie artistieke foto's door een logische creatieve aanpakFotograferen doen we bijna allemaal. Vooral als het gaat om vakanties, familiegebeurtenissen, kinderen enz. Fotografie i…
Digitale fotografie voor- en nadelenDigitale fotografie voor- en nadelenHet principe van digitale fotografie is eigenlijk hetzelfde als van de traditionele fotografie. Er is een lens nodig waa…
Ckonemann (58 artikelen)
Gepubliceerd: 02-01-2009
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Fotografie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.