Hoe sta je mooi op de foto

Hoe sta je mooi op de foto Heb jij er ook een hekel aan op de foto te gaan omdat je vindt dat je er nooit mooi opstaat? Er worden altijd veel foto’s gemaakt op gelegenheden zoals feestjes, feestdagen en dagjes uit. Fotogenieke mensen zien er altijd goed uit op de foto. Men zegt dat je fotogeniek bent of niet en dat je hier niet veel aan kan veranderen. Toch is één belangrijke eigenschap van fotogenieke mensen dat ze zich helemaal niet ongemakkelijk lijken te voelen voor de camera. Dat je je niet meer ongemakkelijk voelt voor de camera moet toch wel aan te leren zijn? Met de punten in dit artikel kom je in ieder geval al een heel stuk beter op de foto.

Voorkom een dubbele kin

Kijk als eerste naar de camerapositie, is deze op ooghoogte of zelfs iets hoger dan zit/sta je goed. Mocht de camera lager staan probeer dan iets door je knieën te gaan (als het niet om een full-body foto gaat) of ga op een stoel zitten om onder de lens te komen zodat je iets omhoog kan kijken. Strek tot slot je nek iets uit. Het voelt misschien raar maar je zal zien dan je een mooie lange nek en geen onderkin op de foto krijgt.

Een mooie huid op de foto

Je kan natuurlijk een dikke laag foundation op doen maar met de belichting van de foto kan je ook veel bereiken. Een vlekkeloze huid zonder rimpels kan je krijgen door veel licht. Als de foto binnen wordt gemaakt zorg dan dat je bij een raam staat of dat de flitser wordt gebruikt.
Als je buiten bent is de omgeving belangrijk. Een wit zandstrand en een sneeuwlandschap zijn de perfecte omgeving. De reflecterende eigenschappen van dit soort landschappen helpen imperfecties zoals vlekjes en rimpeltjes te vervagen.

Niet zo geposeerd op de foto

Knoop een gesprekje aan met de fotograaf over een leuk onderwerp. Zo voorkom je dat je alleen maar aan het poseren zit te denken. Aan leuke dingen denken werkt ook goed, probeer je in ieder geval ergens anders op te focussen dan op het maken van de perfecte foto. Je kan ook ergens tegen aan leunen of de persoon naast je omarmen voor de foto (houd hierbij wel je armen laag). Laat je armen nooit gewoon hangen naast je lichaam. Houd een hand in je zij of achter je rug. Je kan ook een glas drinken in je hand vasthouden. Kijk niet recht in de lens want zo voorkom je dat je verschrikt op de foto staat. Kijk net iets boven de lens of kijk voorbij de lens over de schouder van de fotograaf.

Houd je ogen open en sprekend

De beste manier is om je ogen dicht te doen en de fotograaf tot drie te laten. Bij drie open je je ogen en wordt de foto gemaakt. Probeer ook je ogen te laten spreken door te lachen met je ogen. Dit voelt misschien wat raar, maar het resultaat mag er zeker zijn.
Als je buiten bent moet je weten dat je met een felle zon erg kan gaan knijpen met je ogen. Probeer dus te vermijden dat je in de felle zon kijkt.

Oog slanker op de foto

Houd je hoofd iets schuin, zo wordt je gezicht minder vol. Sta zelf iets gedraaid en houd je arm die naar de camera wijst in je zij. Houd je schouders laag en je rug recht.
Let op je benen. De reden waarom al die sterren hetzelfde staan op de foto is omdat deze pose gewoon werkt. Dus sta met één been iets gebogen en je heup iets gehoekt of kruis je benen ter hoogte van je knieën.
Als je op een stoel zit ga dan goed rechtop zitten met je benen over elkaar. Laat je armen rusten op je benen zodat je die lastige zwembandjes niet kan zien op de foto.

Een natuurlijke lach

Een natuurlijke lach op de foto krijgen is best moeilijk. Voorkom “Say Cheeeesse” Hiermee komt de lach heel gemaakt over. Probeer aan iets grappigs te denken. Je kan je lach het beste oefenen voor de spiegel of met je eigen camera zodat je weet hoe jij het beste op de foto overkomt.

ontspan!

De mooiste foto's zijn het makkelijkst te krijgen als je gewoon ontspannen bent. Raak vertrouwd met de camera door thuis de poses te oefenen voor de spiegel. Nog beter is thuis foto's van jezelf te maken via de zelfontspanner. Zo leer je wat je beste poses zijn en wat je beter niet kan doen op de foto. Als je eenmaal weet hoe je moet poseren dan heb je eigenlijk geen reden meer om je ongemakkelijk te voelen voor de camera. En ach, bedenk ook dat het echt niet het einde van de wereld is dat je soms niet helemaal perfect op de foto staat.
© 2012 - 2024 Heedje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’s is zeker mogelijk. Je moet dan wel weten waar je mee bezig bent. Er zijn verschillende maniere…
Tips om er op foto's prachtig uit te zienTips om er op foto's prachtig uit te zienAls je denkt dat alleen diegenen die het uiterlijk of het figuur van een fotomodel hebben er op foto’s mooi uit kunnen z…
Met deze make-up sta ook jij perfect op foto'sMet deze make-up sta ook jij perfect op foto'sHoe is het nu toch mogelijk dat je er redelijk goed tot goed uitziet, en desondanks geregeld onflatteus op foto’s staat?…

Fotografie van camera obscura tot digitale spiegelreflexFotografie van camera obscura tot digitale spiegelreflexFotografie bestaat in een zekere vorm al vanaf 1816 toen de Fransman Joseph Nicéphore Niépce een beeld wist vast te legg…
Alles wat u moet weten over orbs: geesten of lensproblemen?Alles wat u moet weten over orbs: geesten of lensproblemen?De digitale fotografie heeft ons het fotograferen makkelijker gemaakt en ook goedkoper. Geef toe: een foute shot delete…
Heedje (5 artikelen)
Gepubliceerd: 02-11-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Fotografie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.