Stappen: voor, tijdens en erna

Stappen is gezellig. Je zoekt met een paar vrienden de plaatselijke discotheek of kroeg op en gaat daar lekker dansen. Of aan de bar zitten, net wat je het leukst vindt. Maar wat doe je voor, tijdens en na het stappen? Hier wat tips om er een geweldige avond van te maken en niet de volgende morgen wakker te worden met een kater.

Ervoor

De meeste mensen vinden het leuker om voor het stappen al bij elkaar te zijn. Om ervoor te zorgen dat je lekker in de stemming komt, maar ook zodat je niet in slaap valt aangezien de meeste cafés en discotheken pas vol lopen rond middernacht. Een wijntje, een leuke cocktail of een biertje komt goed van pas.

Hier moet je dus al op gaan letten. Aan de ‘niet te veel drinken, hè?’ regel wordt meestal te weinig aandacht besteed. Niet dat het erg is als je een keer dronken bent onder het stappen. Punt is dat je er leuke jongens of meisjes mee afstoot en daar de next day misschien wel spijt van hebt. Daarbij is het vervelende dat je er wel minder leuke – lees lelijke – jongens of meisjes mee aantrekt die de nacht van hun leven hebben. En als je die op dat moment niet aantrekt (lucky you), doe je wel weer wat anders doms. Goed, naar mijn idee meer nadelen dan voordelen aan dronkenschap. Drink rustig en wanneer je voelt dat het de verkeerde kant op gaat stop dan gewoon. Tenzij je het geweldig vindt om dronken te zijn, dat is ook een mogelijkheid..

Met uitgaan wil je er goed uitzien. Geef wat extra aandacht aan je haar, kleding en make-up.

Meiden

Als je een minder zuivere huid hebt, is een beetje foundation de oplossing en om het wat natuurlijker te maken doe je wat rouge – dus niet te veel, anders barbie-effect! – op je jukbeenderen tot aan de slaap. Wel een zuivere huid? Laat dan de foundation achterwege, rouge kan wel omdat je zo een gezonde blos creëert. Via google kun je gemakkelijk vinden welke kleur oogschaduw het best bij je ogen past. Je kunt kiezen voor opvallend (smokey eyes) of natuurlijk (lichter tintje). Wat parfum kan nooit kwaad, ook al zal die geur snel weer weg zijn daar.

Jongens

Voor jullie is make-up not done. Een goede dag- en nachtcrème kunnen wel voor een mooiere huid zorgen. Daarnaast heb je gezichtscrubs die je huid mooier maken. Je gezicht tweemaal per dag wassen werkt ook goed. Een van de belangrijkste dingen die opvallen is je haar, vraag desnoods de kapper of een goede vriend/vriendin om advies. Daarbij is een goede kledingstijl ook erg aantrekkelijk; blousjes of shirts met v-hals vallen vaak in de smaak met een mooie spijkerbroek en bijpassende riem. Zorg ervoor dat je lekker ruikt.

Tijdens

Nog een laatste blik in de spiegel, checken of alles goed zit en of je alles bij je hebt (ID, geld, mobiel, evt. sigaretten, kauwgom..) and you’re ready to go. Praktisch als je van te voren al hebt afgesproken waar jullie heengaan, anders moet je dat dan nog beslissen. Als je naar een straat of plein gaat waar meerdere uitgaansgelegenheden zijn en je in- en uit kunt lopen, maakt dat natuurlijk niet zo uit en kunnen jullie op het moment zelf bepalen waar jullie naartoe gaan.

Wat verwacht je van de avond?

Die knappe jongen of dat mooie meisje van vorige keer komt deze zaterdag weer. Logisch dat je dan wat verwacht. How to flirt? Beetje triest om daar regels voor te bedenken misschien. Laten we het er op houden dat een lach en stralende ogen wonderen doen. Wees lekker jezelf en maak plezier. Oogcontact is belangrijk, zo kun je zien of hij of zij ook into you is. Wanneer de ander niet terugkijkt of ontwijkend gedrag vertoond, kun je dat eerst nog opvatten als hard-to-get, maar blijf daar niet te lang in geloven.
Geen verwachtingen? Heel goed, zo kan de avond niet op een teleurstelling uitlopen.

Tijdens het uitgaan gaat het erom dat jij en je vrienden je vermaken. Dat kan met gezellig kletsen aan de bar, maar het is ook heel leuk om lekker te dansen. Dat hoeft natuurlijk niet als je (denkt dat je) het niet kunt. Toch is het vaak een afknapper voor meisjes als de jongen alleen maar aan de bar zit of staat toe te kijken; en dat zal andersom vast ook het geval zijn. Dus probeer het te leren. Oefen een paar keer thuis – er zijn filmpjes op youtube voor beginnende dansers, maar het kan ook met een vriend(in) die wel goed kan dansen. Als het dan nog steeds dramatisch is, kun je een paar danslessen nemen. Klinkt misschien overdreven, maar dansen met uitgaan maakt je avond gewoon wat afwisselender!

Erna

Het is een beetje laat geworden, je hebt misschien iets te veel gedronken maar geen zin om de volgende dag te verpesten met brak zijn. Meestal heb je na het stappen zin om even wat te eten. Doe dat en vergeet er geen glas water of melk bij in te schenken. Let erop dat je rustig eet en drinkt. Neem wanneer nodig een aspirine pas de volgende morgen in, want dat kan een slechte combinatie zijn met alcohol. Je zult zien dat je de volgende dag minder last hebt van een brak gevoel. Heb je dat nog wel? Drink dan gewoon wat minder of ga eerder naar huis.
© 2011 - 2022 Liisan93, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voordelig uitgaan: Goedkoop stappenVoordelig uitgaan: Goedkoop stappenVoordelig uitgaan kan op verschillende manieren, en kan je veel geld opleveren. Stappen is voor veel mensen namelijk een…
De eerste keer uitgaanDe eerste keer uitgaanHet is eindelijk zover, je bent oud genoeg om uit te gaan van je ouders. Of je ouders weten er niks van, dat kan natuurl…
Uitgaan in BlanesUitgaan in BlanesBlanes, een zonnige jongerenbestemming in Spanje aan de Costa Brava. Naast de leuke winkeltjes en de mooie omgeving is e…

Spookhuis Borley RectoryBorley Rectory is een Victoriaans herenhuis in Borley, Essex Engeland. In 1863 werd het gebouwd op de grond waar eerder…
Het oplossen van een cryptogramEen cryptogram is voor velen een uitdaging om op te lossen. Dit valt lang niet altijd mee, aangezien er vele soorten cry…
Liisan93 (7 artikelen)
Gepubliceerd: 20-09-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.