Knuffels haken, breien en naaien voor de Toy Society

Knuffels haken, breien en naaien voor de Toy Society Handwerken is weer helemaal hip! Schaamden velen zich enkele jaren geleden, wanneer zij moesten lopen in zelfgemaakte kleding, nu is zelfgemaakte mode en assecoires -zoals gehaakte tassen- helemaal trendy. Ook het zelf maken van knuffels is helemaal hot! Een leuke organisatie, om je eigengemaakte knuffel een goed tehuis te geven, is de Toy Society. Dit wereldwijde project, onstaan in Australie, draait om het droppen van eigengemaakte knuffels. Zo wordt de liefde verspreid door de straten.

Toy Society

De toy society is een project dat ontstaan is in Australie. Het project is in Juni 2008 ontstaan door het uitwerken van een idee door de lokale kunstenares Bianca. Deze kunstenares, die vooral knuffels en speelgoed maakte, begon haar kunstobjecten achter te laten in de straten van Australie. Door de kunstobjecten belangeloos te schenken aan de eerlijke vinder, wilde zij proberen de liefde te verspreiden in de straten van Australie.

Wat in 2008 begon als een klein project groeide uit tot een wereldwijd succes. Ondertussen verspreidt de liefde zich nu niet alleen meer door de straten van Australië. Van Europa tot Amerika en van Australie tot Azie wordt er nu aan het project meegedaan. Sinds het oprichten van de Toy Society in 2008 zijn er al ruim 2.000 bij de Toy Society geregistreerde handgemaakte knuffels gedropt. Toch zijn er al veel meer knuffels gedropt. Vele landen hebben een eigen stichting of site opgericht. In Nederland is dit de Ami toy drop hyves.

Bij alle gedropte knuffels wordt een briefje toegevoegd met wat extra informatie over het project en de boodschap dat deze knuffel voor de eerlijke vinder is. Wel wordt gevraagd of deze een mailtje wil sturen naar de desbetreffende site om zo de maker te laten weten dat zijn of haar knuffel een warm thuis gevonden heeft.

The Christmas drop

Extra bijzonder is de jaarlijkse Christmas drop. Voor deze Christmas drop worden handgemaake knuffels gemaakt. Knuffels die liefdevol gemaakt zijn en passend zijn bij het kerstthema en deze knuffels worden allemaal gedropt in de dagen rondom kerst. In 2010 vonden er maar liefst 200 christmas drops plaats. Natuurlijk zullen tientallen fanatieke handwerksters proberen om in 2011 dit record te evenaren en het liefst ook nog eens te verbeteren.

Wanneer ook jij een steentje bij wil dragen, kun je op de volgende sites een paar leuke gratis haakpatroontjes voor de kerst vinden:

Gratis haakpatroontje kerst:

Haakpatroon rudolph te vinden op: www.yana.knits.com

Mijn ervaring met de Toy Society

Sinds twee jaar drop ik zelfgemaakte en vooral gehaakte knuffels door geheel Nederland en zelf soms daarbuiten. Meestal drop ik mijn knuffels bij ziekenhuizen en vestigingen van het Ronald Mac Donalds familiehuis. Ongeveer van de helft van de gedropte knuffels ontvang ik een reactie. Deze zijn vaak hartverwarmend en regelmatig voorzien van een foto. Een reactie krijgen op het droppen van je knuffel is echt zo waardevol. Ik loop dan ook de hele dag met een glimlach op mijn gezicht.

Zelf knuffels haken, breien en naaien

De knuffels die gedropt worden mogen met allerlei technieken gemaakt worden. Denk aan haken, breien en naaien. Leuke inspiratie voor het zelf maken van knuffels is o.a te verkrijgen in de volgende boeken.

Boekjes met haakpatronen voor knuffels

Kleine Knuffels Haken - Christel Krukkert
Dierenvriendjes Haken - Christel Krukkert
Gehaakte Beestenboel - Christel Krukkert

Lees verder

© 2011 - 2020 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Breien en haken voor het goede doelBreien en haken voor het goede doelHaken en breien is weer helemaal hip. Zelfs een bekende Nederlander als Karin Bloemen, beschouwd het haken van kleurrijk…
Hip haken met Hoooked zpagettiBreien en haken kan allang weer. Woon- en lifestylebladen staan vol met zelfgemaakte accessoires en ook het huidige mode…
Haken, de moderne trend en zijn geschiedenisHaken, de moderne trend en zijn geschiedenisHaken is een eeuwenoude bezigheid die zijn oorsprong kent rond 1800. Toch werd de handwerktechniek lang als oubollig gez…
Het nieuwe haken: AmigurumiJe hoort en ziet het tegenwoordig steeds vaker: Amigurumi. Een nieuwe hype die is overgekomen uit Japan. Het haken van l…

Ontwerp je eigen All stars met acrylstiftenAll stars, deze vrolijke schoenen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het nadeel is alleen dat iedereen dez…
Geschenkmand maken voor een kitten, puppy of knaagdierGeschenkmand maken voor een kitten, puppy of knaagdierZoekt u een origineel cadeau voor iemand die een puppy, kitten of een leuk knaagdier heeft aangeschaft? Met een geschenk…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Rosanegra 1, Pixabay
  • www.thetoysociety.blogspot.com

Reageer op het artikel "Knuffels haken, breien en naaien voor de Toy Society"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Gepubliceerd: 31-07-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Special: Handwerken
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!