Kinderfeest met thema "Finding Nemo"

Kinderfeest met thema "Finding Nemo" Een kinderfeest met als thema Finding Nemo. Dit feest kunt u bij u thuis houden. Zo voorkomt u dat u ergens naar toe moet reizen, de vraag luid al snel hoe vervoer ik al die kinderen. Tevens houdt u de kosten in eigen hand. Een Finding Nemo kinderfeest is altijd leuk. In de zomer kunt u veel waterspelletjes bedenken. Mocht het weer tegen vallen dan kunt u altijd Nemo in andere spelletjes verwerken.

Uitnodigingen

Ieder kind krijgt een Nemo uitnodiging. Op de uitnodiging schrijft u wanneer het feest is en hoe laat de kinderen thuis worden gebracht. Vermeld altijd even uw adres en telefoon, altijd handig want dan bent u te bereiken mocht een kind niet kunnen.

Voorbereidingen Nemo feest

Bij een Nemo feest horen onder andere:
 • Nemo verhaal
 • Nemo scorebordjes
 • Vishengels met Nemo's
 • Nemo spelletjes
 • Nemo drinken
 • Nemo chips
 • Zelf gemaakte aquarium
 • Vishengels met vissen
 • Nemo placemats
 • Duikdiploma

Nemo verhaal

Het kinderfeest begint met een Nemo verhaal wat hieronder beschreven staat.

(Naam van de jarige) het clownvisje
Dit verhaal gaat over (naam van de jarige) het clownvisje, luister maar goed wat hij gaat beleven. Het clownvisje (naam van de jarige) voelde zich helemaal niet blij. Alle vissen konden super goed zwemmen, maar (naam van de jarige) was een beetje bang in het water.Als de vissenschool uit was zwom (naam van de jarige) vrolijk achter al zijn vissenvriendjes aan. Zijn vissenvriendjes konden heel goed zwemmen en duiken. (naam van de jarige) speelde graag met zijn vriendjes, maar kon ze niet goed bijhouden omdat ze heel hard zwommen. Dan was (naam van de jarige) weer helemaal alleen en erg verdrietig. Op een dag ging hij naar zijn vissenmamma en vroeg: “Mamma ik wil ook goed zwemmen en duiken, net als mijn vissenvriendjes (namen van de kinderen die op het feestje komen).” Zijn vissenmamma vertelde hem over een lieve feeënvis die hem kon helpen met zwemmen en duiken. (naam van de jarige) ging naar de lieve fee en vroeg: “Kunt u mij leren zwemmen en duiken?” “Natuurlijk,” zei de lieve fee. “Om te leren zwemmen en duiken moet je 5 opdrachten uitvoeren.” “Als jij samen met je vissenvriendjes (namen van de kinderen die op het feestje komen) deze opdrachten goed doet, zul je aan het einde je duikdiploma halen.” Het clownvisje (naam van de jarige) was reuze blij, want hij wist nu wat hij moest doen om goed te kunnen zwemmen en duiken. Snel ging hij naar zijn vissenvriendjes (namen van de kinderen die op het feestje komen) en vertelde alles wat de lieve feeënvis hem had verteld.

Nemo scorebordjes

De Nemo scorebordjes maakt u op de computer met een tabel. Bijvoorbeeld:

Naam van het kind
Koekhappen
Verkleden
Onderwater snoephappen
Visje prik
Teken een vis

In de twee kolommen die achter de spelletjes staan kunt u de tijd en de behaalde plaats vermelden.

Vishengels met Nemo's

Maak aan de hand van de hoeveelheid kinderen die op het feestje komen vishengels. Vishengel bestaat uit een potlood met daaraan geknoopt een stuk cadeaulint. Het einde van lint knoopt u vast aan een Nemo visje (bij Xenos zijn verschillende dieren verkrijgbaar gevuld met badschuim). Aan de onderkant van ieder visje plakt u een nummer. Dit nummer correspondeert weer met de volgorde van spelletjes doen aan de hand van het scorebordje. Ieder kind mag vissen en zo bepalen welk spelletje er dan gespeeld gaat worden.

Nemo spelletjes

Aan de hand van het verhaal worden er spelletjes gedaan waardoor het diploma verdient wordt.
 1. Koekhappen: Altijd weer leuk om te doen en om te zien. Bind ontbijtkoek aan cadeaulint. Het cadeaulint kunt u bijvoorbeeld bevestigen aan de slingers die in de kamer hangen.
 2. Verkleden: Haal 2 sets handschoenen, dassen en mutsen. Zet twee kinderen naast elkaar. Wie het eerst zijn handschoenen das en muts op heeft is de winnaar.
 3. Onderwater snoephappen: Vul een teiltje met water en leg daar een snoepje in. Duiken maar.
 4. Visje prik: Print 2 keer het zelfde plaatje uit van Nemo. Een is om op te hangen aan bijvoorbeeld de deur, de ander om de verschillende stukjes die geprikt gaan worden uit te knippen. Dit spel heeft het zelfde doel als ezeltje prik alleen dan met Nemo. Blinddoek het kind, draai het kind een paar keer rond en maar afwachten of Nemo zijn staart weer op de juiste plek krijgt.
 5. Teken een vis: Blinddoek 2 of meer kinderen. Geef ze een tekenvelletje en een grijs potlood. Laat ze nu geblinddoekt een vis tekenen met allerlei details. De resultaten zijn echt kunstwerken te noemen.

Nemo drinken en Nemo chips

Print plaatjes van Nemo en zijn vrienden uit. Deze plaatjes plakt u op plastic bekers. Voor de kleine zakjes chips doet u het zelfde. Zo heeft u in een handomdraai ineens Nemo chips en Nemo bekers. De bekers zijn direct herkenbaar voor de kinderen, dus nooit meer de vraag: "Welke beker is van mij?"

Nemo placemats en duikdiploma

Voor de Nemo placemats print u een plaatje van Nemo en zijn vrienden uit op dik A-4 papier. Het duikdiploma kunt u zelf maken op de computer. Met blauw inkt duikdiploma, daaronder Duiker en de naam van het kind. Daar weer onder datum en dan de datum van het feest. Het diploma kunt u afmaken door er plaatjes van Nemo bij te voegen.

Duikdiploma

Aan het einde van het feest krijgen alle kinderen hun duikdiploma en wordt er nog een keer in het aquarium gevist voor een zakje snoep.
© 2008 - 2024 Nannie78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderfeest met thema "piraten"Een kinderfeest geven met als thema "piraten" valt altijd in de smaak. Met onder andere een piratenschatkist, piratendri…
Het organiseren van een kinderfeestjeHet organiseren van een kinderfeestjeHet organiseren van een kinderfeestje of partijtje kan een lastige zaak zijn. Het vergt vaak veel denk en regelwerk. All…
NEMO Science Museum AmsterdamNEMO Science Museum AmsterdamIn Amsterdam ligt vlakbij het station een groot groen gebouw, dat vaak vergeleken wordt met een schip. Dit is het bekend…
Het organiseren van een kinderfeestHet organiseren van een kinderfeestBijna iedere oudere kent het probleem wel. Uw kind is jarig en u mag een verjaardagsfeestje organiseren. Veel ouders wet…

Zelf een origineel evenement of feest organiserenZelf een origineel evenement of feest organiserenOf het nu een buurtfeest, verjaardag, huwelijk of grootschalig zakelijk congres is. Een evenement of feest heeft iederee…
Sieraden voor de vrouwSieraden voor de vrouwAls we de geschiedenis in duiken komen we al ver voor Christus sieraden tegen. Sieraden hebben altijd een verfraaiende f…
Nannie78 (33 artikelen)
Laatste update: 12-07-2008
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.