Sieraden voor de vrouw

Sieraden voor de vrouw Als we de geschiedenis in duiken komen we al ver voor Christus sieraden tegen. Sieraden hebben altijd een verfraaiende functie gehad en daarnaast straalde het ook nog een rijkdom en macht uit. Als we ons naar het nu verplaatsen is het verfraaiende aspect nog het belangrijkste wat is overgebleven. Toch worden sieraden ook met enige regelmaat verkeerd toegepast en ontsierd het juist of valt een op zich mooi sieraad in het niet. Waar moeten we op letten als we sieraden dragen. Let bij het bepalen van je totale outfit altijd op de kleding (kleuren, opdruk etc.), schoenen en eventueel de handtas. Iets mag de blikvanger van dat moment zijn, maar niet alles en zeker niet door elkaar.

Little black dress

De little black dress die niet mag ontbreken in het kledingassortiment. Bij een dergelijk eenvoudig zwart jurkje mag je best een blikvanger dragen. Dit kan bijvoorbeeld een paar aparte schoenen zijn. In dit geval is het niet aan te raden grote opvallende sieraden te dragen. Een paar mooie kleinere oorbellen en een mooie ring die de oorbellen niet overstemt is dan toereikend.

Wordt er bij deze jurk een paar eenvoudige zwarte pumps gedragen dan kan een mooie grote armband met bijvoorbeeld duidelijk herkenbare stenen (bijvoorbeeld van kristal) en bijpassende oorbellen de blikvanger zijn.

Zakelijk pak

Kijk bij een zakelijk pak altijd uit over de overkill. Teveel sieraden en helemaal als ze nog geluid maken ook, is over het algemeen echt te veel. Bij een zakelijk pak zijn oorbellen, kleine(re) hangers of stekers eventueel een bijpassende armband en horloge genoeg. Niet te veel ringen en vraagt de kleding om een mooie ketting bedenk dan of de armband weggelaten kan worden.

Bij een zakelijk pak staat een mooie broche op een van de revers van het colbert ook prima, maar laat dan de ketting weg.

Trendy setje

Een trendy setje maakt het moeilijker om zo te bepalen in wat voor mate er sieraden bij staan en zo ja, welke. Een drukke print geeft bijvoorbeeld al niet veel ruimte evenals een naam of afbeelding in epauletten of steentjes op een shirt.
Een trendy setje in een of twee kleuren, ook al is het een felle kleur, kan wel aanleiding zijn een mooie opvallende armband of riem te dragen. Aan de hand met de opvallende armband geen grote opvallende ring dragen. Dit zal onnodig afleiden.
Met de horloges van deze tijd kan dit ook de blikvanger voor de dag zijn. In dat geval de mooie opvallende armband weglaten.

Strandkleding

De meeste strandkleding kent of felle kleuren of drukke prints en kleurt mooi bij de brandende zon, maar daar passen geen grote opvallende sieraden bij. Echter, een subtiele korte ketting om de hals of armbandje kan prima staan. Voor degene die een enkelbandje draagt kan dit ook prima bij strandkleding.

Materialen

Goud of zilver is heel persoonlijk, maar sieraden met mooie stenen passen zowel bij goud als zilver. De grote stenen in een sieraad van bijvoorbeeld Otazu of Swarovski zijn van een goede kwaliteit en zijn prima blikvangers. Bovendien is bij het verwerken van stenen in een sieraad de garantie ook belangrijk. Een steen kan ondanks de zorg die er aan besteed wordt, toch losraken. Een dergelijk sieraad zou dan nooit meer gedragen kunnen worden. Bij de betere merken is dit goed geregeld.
De juwelier heeft ook edelstenen in schitterende kleuren verwerkt in sieraden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het mooie blauw/blauwgroen Turkoois of de lila-achtige
Amethist of diepzwarte Onyx.

De stenen zijn vaak in verschillende kleuren te krijgen en bekijk goed de kledingkast en de voorkeur voor de kleur van de kleding die je graag aanschaft. Pas hierbij het te kopen sieraad (met de stenen) op aan. Het is leuker een dergelijk, veelal duur, sieraad vaker te kunnen dragen.

Sieraden van titanium zie je steeds meer verschijnen en ook hier geldt voor dat het heel persoonlijk is of je sieraden van titanium mooi vindt. Evenals sieraden waar bijvoorbeeld leer in verwerkt is.

Algemeen

Uiteraard bepaal je helemaal zelf wat je aan sieraden draagt, net zoals dit voor alles geldt. Maar dit neemt niet weg dat je sieraden koopt of krijgt om het met de rest van je uiterlijk een verfraaiend geheel te laten zijn. Door te veel of verkeerd combineren kan het gehele effect te niet gedaan worden of zelfs het tegengestelde effect bewerkstelligen. Dat zou toch zonde zijn.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf sieraden maken: de 'veterknoop' kettingKun je niet een leuke ketting vinden die je in gedachten hebt bij die ene blouse?? Maak dan gewoon zelf je eigen sieraad…
Geld voor je gouden sieradenGeld voor je gouden sieradenGoud is op dit moment een populaire middel om je geld in te beleggen. Andersom is er ook veel vraag naar goud en kun je…
Keltische pracht en praal: de torcKeltische pracht en praal: de torcMet een ketting om je nek val je op en kom je over alsof je zorg hebt besteed aan je uiterlijke vertoning. Dit is nu zo,…

Kinderfeest  met thema "Finding Nemo"Kinderfeest met thema "Finding Nemo"Een kinderfeest met als thema Finding Nemo. Dit feest kunt u bij u thuis houden. Zo voorkomt u dat u ergens naar toe moe…
Kledingaccessoires maken de outfit afSommige kleding is tijdloos en sommige is sterk aan mode onderhevig, maar voor beide geldt dat het plaatje door accessoi…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 11-07-2008
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.