De beste vintage games voor de SNES super nintendo

De beste vintage games voor de SNES super nintendo De Super Nintendo, of SNES, moet toch wel de beste gameconsole ooit gemaakt zijn. Op deze console zijn de games rondom Super Mario of Zelda pas echt tot ontwikkeling gekomen en is de gamemarkt volwassen geworden. Waar de spellen van de NES wellicht net iets te beperkt zijn qua graphics, zijn deze bij de SNES nog steeds goed genoeg om te kunnen genieten van de verschillende uitgegeven games voor deze console. Niet voor niets was de SNES de best verkochte 16-bit gameconsole! Maar welke games zijn nu echt de moeite waard om te spelen op de SNES?

Het kopen van een Super Nintendo

Allereerst de console zelf. Het vinden van een werkende SNES hoeft geen probleem te zijn. Op internet zijn er genoeg particulieren te vinden die een goed werkende Super Nintendo aanbieden en er zijn ook al diverse bedrijfjes die nagekeken tweedehands SNES-consoles verkopen via internet. Een probleem wat zich wel voordoet bij het aanschaffen van een SNES is meer optisch van aard; veel van de consoles zijn sterk verkleurd. Hoewel de console eigenlijk grijzig van kleur is, zijn de meeste tweedehands modellen verkleurd waardoor ze meer geel/bruin zijn. Dit ziet er natuurlijk niet goed uit en aangezien een SNES zelf niet veel hoeft te kosten, is het de moeite waard om wat langer door te zoeken naar een exemplaar zonder verkleuring. Uiteindelijk zal een niet verkleurde console zijn waarde ook beter behouden.

Games als set bij de SNES?

Bij de aanschaf van een console bij een particulier kan vaak ook een set spellen mee overgenomen worden. Dit kan uiteindelijk veel geld schelen, aangezien de losse games van de SNES toch van vijf euro tot duizenden euro's kunnen variëren. Voor de prijs van een gemiddelde game moet toch al zo'n tien tot twintig euro gereserveerd worden. Ook al zijn de aangeboden games dus niet exact wat je zoekt, het overnemen hiervan kan uiteindelijk toch voordelig zijn. Als de games niet bevallen kunnen deze nog altijd verkocht worden via internet.

De best verkochte games voor de SNES

Nu de console is aangeschaft, kan de zoektocht naar mooie vintage games beginnen. Nu is de vraag natuurlijk wat de beste vintage games zijn voor de SNES? Het makkelijkste is het om hiervoor te kijken naar de best verkochte games voor de SNES. Deze spellen zullen immers met een bepaalde reden zo hoog in de verkooplijsten van die tijd staan! Voor de SNES zijn de best verkochte games:
  • Super Mario World (20 miljoen exemplaren)
  • Donkey Kong Country (9 miljoen exemplaren)
  • Super Mario Kart (8 miljoen exemplaren)
  • Street Fighter II: The World Warrior (6 miljoen exemplaren)
  • The Legend of Zelda: A Link to the Past (4 miljoen exemplaren)
  • Donkey Kong Country 2 (4 miljoen exemplaren)

Super Mario World

De reden voor de hoge verkoopcijfers van deze game, Super Mario World, is dat het in feite het eerste spel is dat voor de SNES werd uitgebracht en het werd ook in combinatie met de SNES verkocht. Ondanks dat dit de hoge verkoopcijfers verklaart, is het toch nog steeds een van de populairdere games van de SNES. Deze game draait om de zoektocht van Mario naar Princess Peach, die door Bowser ontvoerd is. Om de game te volbrengen moeten er verschillende levels doorlopen worden, die net als bij de Super Mario game van de NES in 2D weergegeven worden. De graphics zijn echter wel vele malen beter dan bij de NES en de game biedt meer mogelijkheden dan de oudere Super Mario voor de NES deed. Met deze game wist Nintendo de succesvolle Super Mario-lijn te verlengen en daarmee ook een icoon voor Nintendo te creëren.

Donkey Kong Country

Waar de eerdere spelen rondom Donkey Kong zich afspeelden op een stellage van balken en ladders, was bij deze game een hele wereld gecreëerd rondom het populaire karakter van Donkey Kong. Het succes van deze game lag niet alleen in de gameplay, maar was ook met name te danken aan de speciale graphics. Hoewel de SNES slechts een 16-bit machine was, wist men met deze game toch voor de eerste keer een 3D-illusie te creëren die voor die tijd ongekend was. Mede hierdoor is deze game altijd speelbaar gebleven.

Super Mario Kart

Hoewel Super Mario Kart wellicht minder bekend en geliefd is als Mario Kart 64, is deze game toch de grondlegger voor dit genre. Hoewel de graphics niet vergelijkbaar zijn met die van Mario Kart 64, is het toch een zeer leuke game om met meerderen te spelen. Daarnaast heeft ook het wat klassiekere karakter van de graphics juist wel een bepaalde uitstraling die alleen maar ten goede komt van het speelgenot.

Street Fighter II: The World Warrior

Een klassieke arcadegame, Street Fighter, wist een waardig vervolg te krijgen met Street Fighter II: The World Warrior. In deze game is het de bedoeling om een karakter te kiezen om één tegen één te vechten. Dit kan tegen een computer tegenstander of tegen iemand anders. Met zeven verschillende karakters om uit te kiezen, waren er evenzovele verschillende vechtstijlen en speciale effecten. Dit maakte het spel ook zo interessant; iedereen had wel een favoriet karakter om het mee op te nemen tegen iemand anders. De muziek, de geluiden en de graphics van deze vintage game maken het een game die de tijd heeft doorstaan. Juist het klassieke karakter maakt het de ultieme vintage vechtgame! Helaas is het bij deze uitvoering nog niet mogelijk om met twee mensen hetzelfde karakter te kiezen, in latere games van Street Fighter II was deze mogelijkheid wel aanwezig.

The Legend of Zelda: A Link to the Past

The Legend of Zelda, uitgebracht op de NES, kreeg een vervolg met A Link to the Past voor de SNES. Het puzzelachtige karakter van deze avontuurlijke game werd vergroot door het vanaf boven te zien. De muziek die op de achtergrond van dit spel speelt, maakt de sfeer compleet; er is geen muziek zo avontuurlijk en glorieus als bij deze SNES game!

Donkey Kong Country 2

Het succes van Donkey Kong Country zorgde voor een vervolg, Donkey Kong Country 2. In deze game spelen we met Diddy Kong en Dixie Kong. Donkey Kong is ontvoerd (toch een succesvol thema, die ontvoeringen?) en Diddy Kong en Dixie Kong moeten op zoek naar Donkey Kong langs verschillende levels. Hoewel het succes van deze game niet de eerste uitvoering wist te evenaren, was het toch de op vijf na best verkochte SNES game ooit!

Aanschaffen vintage games

Waar kunnen vintage games het beste gekocht worden? Games van de SNES zullen niet vaak op rommelmarkten liggen, maar dit zijn wel de plekken waar nog niet iedereen de waarde van de juiste spellen weet. Op internet is vrijwel iedereen zich bewust van wat een bepaalde game moet kosten en wordt dit ook weerspiegeld in de prijzen die voor de games gevraagd worden. Wel is het vaak mogelijk om via sites als marktplaats een aantal spellen in één koop aan te schaffen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als iemand een eigen verzameling wegdoet. Dergelijke sets zijn vaak tegen lagere prijzen te krijgen dan de losse games zouden kosten en zijn dus een goede mogelijkheid om in één keer een aantal games te krijgen tegen redelijke prijzen. Voor de aanschaf van een specifieke game loont het zich vaak de moeite om juist te kijken bij de professionele verkopers, zij hebben vaak een eigen site. Het onderling vergelijken van de prijzen van de games loont zich hier wel, echter is het wel van belang om hierin mee te nemen of de cassette bijvoorbeeld nagekeken en gereinigd is. Ook is de aanwezigheid van boekjes en originele doosjes bepalend voor de waarde van een game.
© 2015 - 2024 Polkozic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis Nintendo games op je PC spelen? Het is heel goed mogelijk om gratis Super Nintendo (SNES), Nintendo (NES), Ninten…
De beste vintage games voor de NES Nintendo-consoleDe beste vintage games voor de NES Nintendo-consoleIn 1983 kwam Nintendo met een revolutionaire game console die in de belangrijkste afzetmarkten, Noord-Amerika en Japan,…
Oude spelcomputers en vintage gamesOude spelcomputers en vintage gamesHoewel moderne spellen er veel beter uit zien dan de spellen van spelcomputers als de NES of de Mega Drive, hebben deze…
De beste vintage games voor de SEGA Mega DriveDe beste vintage games voor de SEGA Mega DriveMet de introductie van de NES door Nintendo was de markt voor game consoles weer opengebroken na de Amerikaanse videogam…

De postzegels van 2016, het eerste halve jaarDe postzegels van 2016, het eerste halve jaarVoor de postzegelverzamelaars is december altijd een spannende maand. Dan wordt bekend welke postzegels PostNL het komen…
Op zoek naar een leuk effect? Borduur op je muurOp zoek naar een leuk effect? Borduur op je muurWil je eens wat anders aan de muur? Ben je een beetje uitgekeken op altijd dezelfde schilderijen, foto’s, of de ingelijs…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Alexas Fotos, Pixabay
  • https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_Super_Nintendo_Entertainment_System_video_games
Polkozic (439 artikelen)
Gepubliceerd: 07-12-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.