De Women’s Murder Club

De Women’s Murder Club De Women’s Murder Club is een boekenserie, geschreven door James Patterson. De serie gaat over Lindsay Boxer en haar vriendinnen, die samen misdaden oplossen. Ze zijn alle vier via hun werk met misdaden bezig. Als agent, journalist, openbaar aanklager, advocaat of als lijkschouwer. De serie Women’s Murder Club valt onder het thrillergenre en de boeken zijn duidelijk geschreven voor vrouwen.

Thriller

De boeken over de Women’s Murder Club zijn thrillers. In vrijwel ieder boek komt wel een seriemoordenaar voor. Soms roept Lindsay de hulp in van haar vriendinnen om haar zaak op te lossen, maar het komt ook voor dat de vriendinnen allen een eigen zaak hebben waar ze aan werken. Zo lopen er in de boeken soms wel drie verschillende verhaallijnen door elkaar heen. Door de korte hoofdstukjes en overzichtelijke zinnen is dit geen probleem, wel kan het zo zijn dat de ene verhaallijn je meer boeit dan de andere.

De hoofdpersonen

De hoofdpersonen in de boeken zijn Lindsay Boxer, Cindy Thomas, Claire Washburn en Jill Bernhardt. Jill wordt helaas al vroeg in de serie vermoord en haar plaats in de vriendinnenclub wordt later ingenomen door Yuki Castellano.
Dit artikel geeft informatie over de inhoud van de diverse boeken.

Lindsay Boxter

Lindsay Boxter is de hoofdpersoon van de serie. Zowel als agent, als in haar privéleven maakt ze het één en ander mee. Zo leren we haar kennen als een agent die ernstig ziek is. Ze lijdt aan aplastische anemie en ook wordt ze verliefd op haar partner. Deze partner wordt aan het eind van het eerste boek vermoord. Vanwege haar succes in haar eerste grote moordzaak wordt haar ambitie verwezenlijkt en wordt ze gepromoveerd tot hoofd van de afdeling moordzaken. Tijdens haar derde moordzaak leert ze haar vriend Joe Molinari kennen. Hij wordt haar tijdelijke partner is deze moordzaak en ze krijgt een relatie met hem. Dit ondanks het feit dat ze elkaar maar zelden kunnen zien. Joe werkt namelijk in Washington en Lindsay in San Francisco. Daarna gaat het in Lindsay's carrière even niet zo goed en wordt ze vals beschuldigd van overdreven politiegeweld en staat ze zelf voor de rechter. Enkele boeken later wil Lindsay terug op straat en accepteert ze hiervoor een degradatie. Vriend Joe besluit naar San Francisco te verhuizen, aangezien hun relatie door de afstand steeds verder onder druk komt te staan. De relatie tussen Joe en Lindsay ontwikkelt zich hierna verder. Ze trouwen en krijgen een dochtertje.

Claire Washburn

De beste vriendin van Linday is de lijkschouwer Claire Washburn. Ze is wat ouder dan de overige vriendinnen, getrouwd en moeder van twee grote zoons. Ze wordt vlinder genoemd vanwege een tatoeage van een vlinder. In één van de boeken wordt ze neergeschoten door een psychopaat en in een ander boek wordt ze moeder van nakomertje Ruby Rose. Ruby wordt geboren op een tijdstip dat haar broers het huis al uit zijn.

Cindy Thomas

Cindy is een zeer volhardende journaliste. Ze leert Lindsay kennen wanneer het haar gelukt is om ongezien binnen te wandelen op een plaats delict. In het tweede boek begint Cindy een relatie met een pastoor. Deze relatie duurt echter niet lang. In het appartementencomplex waar zij woont gebeuren vreemde dingen. Er blijkt daar een psychopaat rond te lopen, die absoluut allergisch is voor geluid en uiteindelijk zijn toevlucht neemt tot moord om stilte om zich heen te creëren. In het achtste boek lijkt er wat moois op te bloeien tussen Cindy en Rich Conklin (de collega van Lindsay). Bevriend zijn met Lindsay is gevaarlijk, want ook Cindy wordt in één van de boeken neergeschoten.

Jill Bernhardt

Jill komt alleen in de eerste boeken voor, maar we komen in die boeken veel over haar te weten. Ze is een perfectionist die geen falen van zichzelf accepteert. Ze werkt als assistent-officier van justitie. In haar jeugd heeft ze zichzelf gesneden, waardoor haar armen vol littekens zitten. In één van de boeken krijgt ze een miskraam. Ze is getrouwd met een man die haar mishandeld en wanneer ze eindelijk genoeg moed heeft verzameld om hem te verlaten, wordt ze vermoord. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden, want de moordenaar is niet haar echtgenoot.

Yuki Castellano

We leren de gedreven Yuki kennen wanneer ze Lindsay verdedigt voor de rechtbank, nadat Lindsay beschuldigd is van het gebruik van overdreven politiegeweld. De gedreven Yuki maakt kort hierop een carrière switch en gaat werken voor de officier van justitie. Ondanks haar bevlogenheid verliest ze rechtszaak op rechtszaak. In één van de boeken wordt haar moeder slachtoffer van een seriemoordenaar. In boek 14 overdenkt ze opnieuw een carrière switch na een bijna dood ervaring.

De volgorde van de boeken

De volgorde van de serie is gemakkelijk te volgen. De titels zijn namelijk genummerd in het Engels. In het Nederlands zijn de vertalers één keer eigenwijs geweest en hebben ze de nummering niet volledig doorgevoerd.
 • De eerstverlorene (1st To Die), geschreven door James Patterson (2001).
 • Mijn Wil Geschiede (2nd Change), geschreven door James Patterson samen met Andrew Gross (2002).
 • De derde aanslag (3rd Degree), geschreven door James Patterson samen met Andrew Gross (2004).
 • De vierde seconde (4th of July), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2005).
 • De vijfde vrouw (The 5th Horsemen), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2006).
 • Het zesde slachtoffer (The 6th Target), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2007).
 • Zevende hemel (The 7th Heaven), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2008).
 • Achtste Bekentenis (The 8th Confession), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2009).
 • Het negende oordeel (The 9th Judgment), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2010).
 • Het tiende jaar (The 10th Anniversary), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2011).
 • Het elfde uur (11th Hour), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2012).
 • De twaalfde van nooit (12th of Never), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2013).
 • Het dertiende ongeluk (Unlucky 13), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2014).
 • De veertiende leugen (14 Deadly Sin), geschreven door James Patterson samen met Maxine Paetro (2015).

In 2007 werd er een politieserie gemaakt, naar aanleiding van de boeken. Het boek ‘De eerstverlorene’ is in 2003 verfilmd (televisiefilm).

Maxine Paetro

Maxine Paetro schreef in 1979 haar eerste boek. Dit was een non-fictie boek over de reclame-industrie waarin zij werkzaam was geweest. Daarna heeft ze in haar eentje nog drie romans geschreven. Als co-writer van James Paterson heeft ze niet alleen meegewerkt aan de Women’s Murder Club serie maar ook aan de Jack Morgan serie en de Confessions serie.

James Patterson

Patterson is één van de best verkopende schrijvers ter wereld. Hij heeft dan ook heel veel boeken op zijn naam staan. Kwam er in de eerste jaren van zijn schrijverscarrière slecht één boek per jaar uit, tegenwoordig produceert hij met behulp van co-writers wel tussen de vijftien en twintig boeken per jaar. Hierbij maakt hij gebruik van een aantal vaste co-writers, naast de hierboven genoemde Maxine Paetro zijn dit:
 • Chris Grabenstein
 • Michael Ledwidge
 • Chris Tebbetts
 • Mark Sullivan
 • Marshall Karp
 • David Ellis.

De enige serie die James Patterson alleen schrijft, zonder co-writers is de serie over FBI-agent en psycholoog Alex Cross. Niet al zijn boeken zijn thrillers. Sommige boeken vallen meer in het roman-genre.
© 2015 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekverslag: James Patterson & Maxine Paetro 'Het elfde uur'Boekverslag: James Patterson & Maxine Paetro 'Het elfde uur'Het elfde uur is het elfde deel van de reeks Women's Murder club van het schrijversduo James Patterson & Maxine Paetro m…
Boekverslag: James Patterson 'De eerstverlorene'Boekverslag: James Patterson 'De eerstverlorene'De eerstverlorene is het eerste deel uit de reeks Women's Murder Club met Lindsay Boxer en haar vriendinnen in de hoofdr…
Boekverslag: James Patterson 'Achtste bekentenis'Boekverslag: James Patterson 'Achtste bekentenis'Achtste bekentenis is het achtste deel in de serie van de Women's murder club van de Amerikaanse thrillerschrijver James…
Top 5 best betaalde schrijvers ter wereld (2019)Top 5 best betaalde schrijvers ter wereld (2019)Het schrijven van een boek, voor veel mensen is dat geen beroep waar een goede boterham mee verdiend kan worden. Echter…

Op zoek naar een leuk effect? Borduur op je muurOp zoek naar een leuk effect? Borduur op je muurWil je eens wat anders aan de muur? Ben je een beetje uitgekeken op altijd dezelfde schilderijen, foto’s, of de ingelijs…
Hoe is de naam jukebox ontstaan?Hoe is de naam jukebox ontstaan?Hoewel de grote fabrikanten hun producten in het begin niet aanmerkten als jukebox, is dit wel de naam die in zwang is g…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: PublicDomainPictures, Pixabay
 • http://www.jamespatterson.com
 • De genoemde boeken
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/James_Patterson
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 21-06-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.