Zelfgemaakte oorbellenhouder

Oorbellen zijn vaak lastig op te ruimen, zeker wanneer je er veel van hebt. Lange oorbellen raken snel in de knoop, kleine oorbellen raken vaak kwijt. Gelukkig kan dit probleem worden opgelost met een beetje creativiteit! Op twee manieren kan je een geheel uniek opbergsysteem maken voor je oorbellen. Bij de eerste manier wordt gebruik gemaakt van een fotolijstje en bij de tweede manier van een schildersdoek. In tien minuten heb jij al een leuk en origineel opbergsysteem gemaakt. Je kan je eigen creatie maken die bij je kamer past of aan een vriendin cadeau doen.

Variant 1: fotolijstje

Benodigdheden

Om te kunnen beginnen moet je eerst de benodigde spullen bij elkaar verzamelen. Wat heb je nodig?
  • een fotolijstje
  • stof of verf
  • lijm
  • versiermateriaal (glitter, stickers, etc.)
  • punaise
  • schaar

Je kunt voor een paar euro een leuk fotolijstje kopen. Je kunt een wit fotolijstje kopen die je zelf kunt verven of stofferen, maar je kan er ook voor kiezen (als je weinig tijd hebt) om een fotolijstje te kopen die al beschilderd of gestoffeerd is. Daarnaast kan je natuurlijk ook een fotolijstje gebruiken die je al in huis hebt en uit bent gekeken op de foto die er inzit.

Aan de slag

Stap 1: Bepaal de grootte van je fotolijstje
Heb je veel hang oorbellen dan is het handig om te kiezen voor een wat groter fotolijstje. Heb je daarentegen veel knopjesoorbellen, dan kun je gewoon een normaal fotolijstje kiezen. Wanneer je er van allebei veel hebt, kun je er voor kiezen om twee fotolijstjes te nemen.

Stap 2: Versier je fotolijstje
Kies een leuke kleur verf uit voor het fotolijstje of een leuke stof. Daarnaast kan het lijstje eventueel worden opgefleurd met stickers of glitters. Het is ook leuk om het kartonnetje, dat in het fotolijstje zit, een kleur te geven. Tip: gebruik een lichte kleur, dan zijn je oorbellen straks goed zichtbaar.

Stap 3: Gaatjes maken
Wanneer de verf of lijm goed gedroogd is, kan je de gaatjes voor de oorbellen gaan maken. Doe dit met een punaise en niet met je oorbellen (die gaan verbuigen). Houd er bij het maken van de gaatjes rekening mee, dat sommige oorbellen groter zijn dan andere, dus meet eerst hoeveel ruimte je tussen je oorbellen wilt en maak dan pas gaatjes. Tip: maak eerst een klein stipje met een potlood waar de gaatjes moeten komen. Maak daarna pas een gaatje met de punaise. Heb je nog ruimte over op je fotolijstje, maak dan geen extra gaatjes. Je weet nooit van te voren hoe groot je nieuwe oorbellen worden.

Stap 4: Oorbellen ordenen
Het fotolijstje is versierd, de gaatjes zijn gemaakt, dan is het nu tijd om de oorbellen netjes in de gaatjes te hangen. Je kunt er voor kiezen om je oorbellen van klein naar groot op te hangen, maar je kan ook kiezen om een andere volgorde aan te houden.

Variant 2: schildersdoek

Deze tweede variant van het opbergsysteem is leuk als je van schilderen houdt of creatief bent met stof.

Benodigdheden

Om te kunnen beginnen moet je eerst de benodigde spullen bij elkaar verzamelen. Wat heb je nodig?
  • een schildersdoek (voor een paar euro al te koop)
  • stof of verf
  • punaise
  • schaar

Aan de slag

Stap 1: Bepaal de grootte van je fotolijstje
Heb je veel hang oorbellen dan is het handig om te kiezen voor een groter schildersdoek. Heb je daarentegen veel knopjesoorbellen kun je een wat kleiner schildersdoek kiezen. Wanneer je er van allebei veel hebt, kun je er voor kiezen om twee schildersdoeken te nemen.

Stap 2: Versier je schildersdoek
Je hebt nu een leeg doek en je kunt zelf bepalen wat je hiermee doet. Houd je veel van schilderen, maak een mooi schilderij. Houd je meer van stoffen, beplak je schildersdoek dan met leuke stoffen.

Stap 3: Gaatjes maken
Wanneer de verf of lijm goed gedroogd is, kan je de gaatjes voor de oorbellen gaan maken. Doe dit met een punaise en niet met je oorbellen (die gaan verbuigen). Houd rekening met het feit dat sommige oorbellen groter zijn dan andere. Meet dus eerst hoeveel ruimte je tussen je oorbellen wilt en maak dan pas gaatje. Tip: maak eerst een klein stipje met een potlood waar de gaatjes moeten komen. Maak daarna pas een gaatje met de punaise. Heb je nog ruimte over op je schildersdoek, maak dan geen extra gaatjes. Je weet nooit van te voren hoe groot je nieuwe oorbellen worden.

Stap 4: Oorbellen ordenen
Het schildersdoek is versierd, de gaatjes zijn gemaakt, dan is het nu tijd om je oorbellen netjes in de gaatjes te hangen. Je kunt er voor kiezen om je oorbellen van klein naar groot op te hangen, maar je kan ook kiezen om een andere volgorde aan te houden.

Tip: dit is erg leuk om een vriendin, moeder of zusje cadeau te doen! Dit waren twee varianten om een unieke en originele oorbellen opbergsysteem te maken. Veel succes!
© 2015 - 2024 Eefje4444, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oorbellen laten zetten, problemen en weetjesOorbellen laten zetten, problemen en weetjesOorbellen laten zetten gebeurt heel vaak in Nederland. Het is algemeen geaccepteerd dat vrouwen oorbellen dragen en oorb…
Het kiezen van de juiste oorbellen en sieradenHet kiezen van de juiste oorbellen en sieradenHet kiezen van de juiste sieraden valt niet altijd mee. Persoonlijkheid, stijl, haarlente en lichaamsbouw spelen een rol…
Oorbellen laten zetten? Zo gaat het in zijn werkIn sommige landen is het heel gewoon dat baby's direct oorbellen krijgen. Dit is echter niet aan te raden mede omdat het…
Oorbellen makenOorbellen makenOorbellen maken kan in allerlei kleuren en met allerlei soorten materialen. Lange of korte oorhangers aan oorhaakjes met…

Vintage horloges verzamelenVintage horloges verzamelenDe echte verzamelaar kan niet anders dan waardering uitbrengen voor een verzameling vintage horloges; ouderwets vakwerk,…
Schuurmachines voor hobbyist en vakmanSchuren is soms een leuk onderdeel van het doe-het-zelfkluswerk. Alleen al omdat het vaak het laatste stadium is van een…
Eefje4444 (1 artikelen)
Gepubliceerd: 28-09-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.