Snelle surprises en last minute cadeautjes voor iedereen

Snelle surprises en last minute cadeautjes voor iedereen Het is ons allemaal wel een keer overkomen. Onverwachts hebben we een cadeautje nodig. We weten dan ook vaak niet wat we moeten bedenken om te geven. Terwijl de oplossing vaak voor de hand ligt. Het enige is dat men de ingeving moet krijgen voor een leuke surprise of cadeau. Met deze snelle surprises en snelle cadeautips heeft men in een handomdraai een super leuk en origineel cadeau.

Geldboompje

Een veel gehoorde uitspraak in Nederland is "het geld groeit niet aan een boom". Zeker weten dat de ontvanger van dit geldboompje zeer verrast zal zijn wanneer hij of zij een geldboompje in ontvangst mag nemen. Het geldboompje kun je maken van echt geld, maar ook een geldboompje met chocolademunten zal zeker bij de ontvanger in de smaak vallen.

Benodigdheden:

 • Een leuke tak in een vaas of een leuk boompje in een bloempot. Je kunt hiervoor denken aan een tak uit het bos. Zo hoort een echte verweerde tak uit de hobbywinkel bij de kersttrend van 2012. Kies je voor een boompje dan zou je bijvoorbeeld een klein bonsaiboompje of mini kerstboompje kunnen nemen.
 • Geld (papiergeld of munten) of chocolademunten
 • Kneedgum

Werkwijze

Plak de (chocolade)munten en het briefgeld voorzichtig met een beetje kneedgum vast aan de boom. Extra leuk is het wanneer je kiest voor echte geldbiljetten en deze vooraf vouwt tot mooie bloesem. Een tutorial voor het vouwen van leuke bloesem vindt je op de site: www.lifestylbymarion.blogspot.com. Wanneer je het geldboompje gebruikt als surprise is het leuk om het cadeautje in de vaas of in de bloempot (onder de aarde) te verstoppen.

Koekjespot

Cookie Jar, is een zeer leuk cadeau om te geven. Je kunt het cadeau eenvoudig aanpassen aan de ontvanger en of de feestelijke gebeurtenis. Ook is een Cookie Jar een leuk cadeau voor Sinterklaas, Kerst, verjaardag en of bijvoorbeeld het afscheid van een juf op school. Wanneer je koekjes in een pot geeft, geeft je geen kant en klare koekjes maar de losse ingrediënten die in mooie laagjes in de pot zijn gestrooid. Aan de pot wordt een kaartje met het recept gehangen zodat de ontvanger zelf de koekjes zal kunnen bakken.

Benodigdheden

 • Mooie glazen pot (inhoud 1 liter)
 • 150 gram bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 80 gram witte basterdsuiker (kristalsuiker kan ook)
 • 75 gram havermout
 • 75 gram ongezouten pinda's
 • 100 gram pure of melkchocolade
 • 100 gram M&M's (Smarties verliezen hun kleur bij het bakken)

Werkwijze

Doe de ingrediënten laag voor laag in de pot. Plak een mooi etiket op de pot en hang er een kaartje aan met het volgende recept:
 • Meng alle ingrediënten in een kom
 • Voeg zelf 90 gram gesmolten roomboter en 1 ei toe
 • Kneed alles door elkaar met je handen
 • Maak balletjes van het deeg
 • Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier
 • Druk de balletjes plat tot een koekje
 • De koekjes bak je ±12 minuten in een voorverwarmde oven op 185 °C

Een boek vol cadeautjes of een boek vol bloemen

Een dik oud boek kan prima dienen als basis voor een nieuw cadeau. Zoek een dik boek waar in gesneden mag worden. Verzamel plastic bakjes, plantjes en potgrond. Snij stukken uit de bladzijden van het gekozen boek. De uitgesneden delen moeten zo groot zijn dat de plastic bakjes in het ontstane gat passen. Plaats de plantjes (bijvoorbeeld de plant van de maand of leuke vetplantjes) in voldoende potgrond in de plastic bakjes en zet het geheel vervolgens in het gat in het boek, waardoor snel en eenvoudig een leuk cadeau ontstaat, een boek vol bloemen!

Naast bloemen kun je er ook voor kiezen om andere cadeautjes in het boek te verstoppen. Wat denk je bijvoorbeeld van een klein flesje drank of een cadeaubon.

Lees verder

© 2012 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sinterklaas, een hulp bij gedichten en surprisesSinterklaas, een hulp bij gedichten en surprisesDe tijd van het Sinterklaasfeest komt er weer aan. Voor veel mensen een hectische periode van kadotjes kopen, surprises…
Verassend creatieve Sinterklaas surprisesVerassend creatieve Sinterklaas surprisesHet is alweer bijna Sinterklaas. En dat betekent niet alleen kadootjes maar ook het maken van surprises! Voor sommigen e…
Tips rondom Sinterklaas surprisesTips rondom Sinterklaas surprisesSinterklaas komt er weer aan en dat betekent voor sommige gevulde schoenen, maar voor vele ook een pakjesavond met surpr…
Tips voor een originele sinterklaas surpriseTips voor een originele sinterklaas surpriseSinterklaas komt er alweer aan, dus is het weer tijd om originele, grappige en leuke surprises te maken. Je wilt de ande…

Het familieportret van Jenna BlumHet familieportret van Jenna BlumJenna Blum schreef met 'Het familieportret' een meesterwerk. Wie van historische romans houdt, moet dit boek zeker ooit…
Stress tegengaan door sport, yoga, mediteren of schilderenStress tegengaan door sport, yoga, mediteren of schilderenSchilderen werkt net als mediteren, yoga of sporten goed tegen stress en is een goede tegenpool voor het drukke leven da…
Bronnen en referenties
 • www.lifestylebymarion.blogspot.com
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 12-06-2017
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.