Scrapbooking: technieken met Perfect Pearls

Perfect Pearls zijn potjes met dunne poeder in verschillende glanzende kleuren. De poeder is zo fijn dat dat het op bijna elk oppervlak blijft zitten. Gebruik deze poeder in combinatie met de Perfect Medium inktpad, een transparante, kleverige inkt. Je kunt allerlei technieken gebruiken om grappige resultaten te krijgen op bijvoorbeeld kaartjes of labels. De poeder kan aangebracht worden met een kwast, maar ook vermengd worden met vloeistoffen. Pas op met je handen want daar blijft de poeder ook aan vast zitten.

Wat heb je nodig?

Voor deze technieken heb je de volgende materialen nodig:
 • Perfect Medium inktpad
 • Perfect Pearl poeder in verschillende kleuren (naar keuze)
 • Cardstock (zwart of een andere (liefst) donkere kleur naar keuze)
 • Heating tool
 • Dikke/brede kwast en dunne kwast
 • Stempel (s)
 • Evt. embossingpoeder

Bron: Esthercita79Bron: Esthercita79

Techniek 1: Perfect Pearl achtergrond met transparante afbeelding

Neem een stuk cardstock met een afmeting naar eigen keuze. Hoe donkerder de kleur, des te beter het effect te zien is. Zoek alvast één of meerdere kleuren Perfect Pearl poeder uit die je wilt gebruiken. Breng op het gehele oppervlak van het cardstock de perfect Medium inkt aan. Perfect Medium inkt is transparant en plakt een beetje. Wrijf met de inktpad over het oppervlak van de cardstock. Neem nu met een kwast wat van de Perfect Pearl poeder en breng deze aan op het cardstock zolang de inkt nog vochtig is. De poeder blijft hierdoor op het cardstock zitten. Je kunt één kleur gebruiken voor de gehele achtergrond, maar je kunt ook verschillende kleuren gebruiken. Blaas overgebleven poeder voorzichtig van je cardstock. Kies nu een stempelafbeelding en gebruik wederom de Perfect Medium inkt op de stempel. Gebruik de stempel nu op de cardstock bovenop de poeder en probeer dit in één keer goed te doen voor het mooiste effect. Je stempelafbeelding geeft een transparante afdruk tegen een mooie achtergrond.

Bron: Esthercita79Bron: Esthercita79

Techniek 2: Inkleuren en embossen met Perfect Pearls

Optie 1: met embossing-effect

Neem een willekleurige kleur en maat cardstock. Kies een stempelafbeelding en gebruik Versamark inkt of Perfect Medium inkt om de stempel op het cardstock te plaatsen. Neem wat embossingpoeder en strooi deze over de stempelafbeelding wanneer de inkt nog vochtig is zodat de inkt de poeder opneemt. Schud overtollig poeder van de afbeelding af; je kunt deze poeder eventueel weer terug doen in het potje. Gebruik nu de heating tool op de afbeelding en de poeder. De heating tool smelt de poeder waardoor de afbeelding een embossing effect geeft.

Optie 2: zonder embossing effect

Gebruik de Versamark inkt of een andere kleur inkt en stempel de gewenste afbeelding op de cardstock.

Voor beide opties geldt dat je de Perfect Pearl poeder ook kunt gebruiken om een stempelafbeelding in te kleuren. Gebruik hiervoor de poeder vermengd met een beetje water (druppels), zodat je met een dunne kwast de afbeelding in kunt kleuren.

Bron: Esthercita79Bron: Esthercita79

Techniek 3: Verborgen stempelafbeeldingen tevoorschijn halen met Perfect Pearls

Gebruik voor deze techniek een donkere kleur cardstock. Stempel met Perfect Medium inkt één of meerdere afbeeldingen op de cardstock. Neem een zachte/brede kwast (bijvoorbeeld een make-up kwast). Neem wat Perfect Pearl poeder en veeg de poeder zachtjes over de cardstock. Je ziet nu langzaam de stempelafbeelding tevoorschijn komen.

Bron: Esthercita79Bron: Esthercita79

Techniek 4: Perfect Pearl in spray-vorm

Voor deze techniek heb je een sprayflacon nodig. Je kunt deze kopen bij een hobbywinkel, maar je kunt ook een flacon gebruiken van een parfumproefmonster. Vul de flacon met een klein beetje water en voeg de gewenste kleur Perfect Pearl toe aan het water en schud de flacon goed. Houd de flacon een eindje van de cardstock af en spray op het papier. Gebruik naar wens meerdere kleuren.

Het cardstock kan door het vocht wat kromtrekken maar dit trekt weer recht tijdens het drogen. Eenmaal opgedroogd zie je dat Perfect Pearl in spray-vorm een leuk effect geeft. Je kunt eventueel weer met Perfect Medium inkt een stempelafbeelding plaatsen op het cardstock om een gelijk resultaat te krijgen zoals bij techniek 1.


Ideeën

 • Gebruik de verschillende technieken voor het maken van kaarten, boekenleggers of zelfs als cadeaupapier. Bij alle technieken is gebruik gemaakt van cardstock omdat dit type papier zuurvrij en stevig is zodat je een goed resultaat krijgt. Je kunt natuurlijk ook andere materialen gebruiken; wie weet krijg je heel verrassende resultaten.
 • Gebruik je ook resin (epoxy) in je werkstukken: meng de Perfect Pearl poeder met de resin om het geheel een parelachtige kleur te geven alvorens het de laten drogen.
 • Gebruik je ook klei (Fimo/Cernit) in je werkstukken: je kunt de Perfect Pearl poeder aanbrengen op de klei voor een mooie glanzende kleur. Doe dit wel op het einde, omdat anders tijdens het bewerken van de klei de meeste poeder op je handen zou blijven zitten.

Lees verder

© 2012 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Materialen en gereedschap om te beginnen met scrapbookingMaterialen en gereedschap om te beginnen met scrapbookingWanneer u voor het eerst gaat scrapbooken, begint u met basisgereedschappen als een schaar en lijm. De omvang van deze h…
Engelse werkwoordstijdenEngelse werkwoordstijdenIn de Engelse taal bestaan veel werkwoordstijden. Wanneer je welke vorm gebruikt is vaak lastig te bepalen. Wat is preci…
Parel in oester, wat is de waarde?Parel in oester, wat is de waarde?Een parel vinden in een oester, het is zeldzaam maar het kan gebeuren. En als je dan zo'n parel vindt, dan wil je natuur…
Echte parels herkennenEchte parels herkennenParels zijn de juwelen uit de zee. Er worden echter enorm veel imitatieparels gemaakt. De meeste parels die om mensen hu…

Zelfgemaakte cadeau-ideeën voor de creatievelingZelfgemaakte cadeau-ideeën voor de creatievelingVoor iemand die graag met zijn handen bezig is en zich creatief wil uiten, is het een uitdaging om voor elke speciale ge…
Tips tegen vervelingTips tegen vervelingWe kennen het gevoel allemaal: je verveelt je. De vakantie duurt net iets te lang, je zit zonder werk of je moet een mid…
Bronnen en referenties
 • Afbeelding bron 1: Esthercita79
 • Afbeelding bron 2: Esthercita79
 • Afbeelding bron 3: Esthercita79
 • Afbeelding bron 4: Esthercita79
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 22-03-2018
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.