Tips tegen verveling

Tips tegen verveling We kennen het gevoel allemaal: je verveelt je. De vakantie duurt net iets te lang, je zit zonder werk of je moet een middagje wachten op een afspraak. Niks is leuk, alles is saai of je hebt het al drie keer gedaan. Op zich is er niks mis mee, want een beetje saaiheid op zijn tijd mag wel. Alleen niet te lang. Verveling kan zich gaan uiten in overmatig eten, velen bezoekjes aan casino’s of zelfs depressies. Misschien wil je wel iets doen, maar weet je simpelweg gewoon niet wat? Dit artikel biedt daarvoor een oplossing, want hierin worden een aantal originele manieren besproken om verveling tegen te gaan.

Vooraf

Iedereen is uniek, en terwijl de een zijn dagen doorbrengt achter een bureaustoel, gaat de ander dagelijks naar afgelegen gebieden om giftige slangen te zoeken. Het vinden van een oplossing tegen verveling is daarom per persoon heel verschillend. Ook hangt het af van de tijd die je hebt om je te kunnen vervelen, voordat er alweer iets anders op jouw programma staat. De ideeën zijn daarom een voorbeeld van dingen die je kunt gaan ondernemen. Misschien niet op dit moment, maar onthoudt ze dan voor later. En bedenk:
 • Het hoeft niet allemaal in één dag klaar te zijn. Neem ergens de tijd voor. Maar dat zal waarschijnlijk wel lukken aangezien er verveling in het spel is
 • Het is altijd leuker om activiteiten te ondernemen met meerdere mensen. Wie weet ben je niet de enige die zich op een regenachtige dag verveelt? Bel je vrienden en nodig ze uit!
 • Er is een verschil tussen verveling en uitstellen. Moet je eigenlijk leren voor een toets, de keuken opruimen of gaan werken? Doe dat dan eerst!

Oplossingen

Wees niet bang, je bent bijna van je verveling af. Lees de onderstaande ideeën door en doe er je voordeel mee. Bij elke oplossing staat ook genoemd wat je ervoor nodig hebt.

Opruimen

Ga de zolder of kelder uitmesten. Je zult verstelt staan van wat daar allemaal wel niet opgeslagen staat. Rondneuzen in oma’s liefdesbrieven of een potje knikkeren met een gevonden knikkerzak. Wie weet ontdek je wel meer geheimen dan je verwacht.
 • Nodig: een rommelige zolder of kelder

Jezelf schrijven

Schrijf een brief aan jezelf over 10 jaar. Hoe denk je dat jouw leven er dan uit zal zien? Heb je een partner, of kinderen? En waar woon je ergens? Zoek een schoenendoos en doe de brief daarin, samen met spulletjes die je veel gebruikt of ziet. Bijvoorbeeld je (oude) agenda, die ene pasfoto in je portemonnee of een leeg parfumflesje. Nog leuker is het als je een bandje opneemt met jouw stem waarin je jezelf iets vertelt. Begraaf de schoenendoos ergens in de achtertuin en haal deze er over een aantal jaar pas uit. Je zult genieten!
 • Nodig: schoenendoos, (oude) persoonlijke spulletjes, schep, tuin

Lokale activiteiten

Er is meer te doen in jouw buurt dan je denkt. Zoek op internet of kijk op het prikbord van een lokale supermarkt naar leuke uitstapjes die je in jouw stad kunt ondernemen. Een rommelmarkt, een open dag op een boerderij, een wijnproeverij of een volleybaltoernooi. Schrijf je in en doe nieuwe ervaringen op.
 • Nodig: lokale activiteiten

Vrijwilligerswerk

Ga een dagje vrijwilligers werk doen. Koffie zetten in een bejaardentehuis, eten uitdelen in het daklozencentrum of een meehelpen bij de voedselbank? Een compleet andere omgeving met nieuwe mensen. Die het ongetwijfeld heel fijn vinden dat jij hen komt ondersteunen. Je doet echt iets nuttig, en wie weet brengt het je wel op ideeën.
 • Nodig: vrijwilligerswerk

Oude bekende

Blader je adressenboekje door en spreek met je zelf af dat je minimaal drie mensen opbelt die je allang niet meer gesproken hebt. Een jeugdliefde, die meneer uit de boekwinkel, je vroegere huisgenootje of misschien wel je ouders? Wie weet zitten jullie morgen ergens in een cafeetje bij te praten over de afgelopen paar jaar.
 • Nodig: adressenboekje met telefoonnummers van oude bekende

Ontdekt jouw nieuwe hobby

Zoek een muziekschool of sportcentrum bij jou in de buurt en ga een instrument of sport uitproberen. Veel verenigingen bieden een strippenkaart aan waarbij je elke keer iets anders kunt doen. Misschien is de gitaar helemaal jouw ding, of krijg je een grote passie voor yoga.
 • Nodig: muziekschool of sportcentrum, geld

Jeugdherinnering

Doe een foto overnieuw! Kies samen met een vriendin, partner of deel van de familie een leuke foto van vroeger uit, ga op exact dezelfde plaats staan met als het kan dezelfde kleren aan en maak de foto opnieuw. De verschillen zullen hilarisch zijn.
Een saaie en oude leefomgeving soort natuurlijk niet echt aan tot bruisende en innovatieve ideeën. Het is daarom prima om van tijd tot tijd de inrichting van jouw huis of kamer compleet om te gooien. Zo bekijk je jouw plekje ineens vanuit een heel ander oogpunt.
 • Nodig: oude foto, fototoestel

Je eigen Hollywood

Maak je eigen film. Bedenk samen met wat vrienden jullie ideale filmscenario, compleet met horror, romantiek, actie en humor. Zoek een camera en wat mooie locaties, en action! Heerlijk op filmavondjes en hilarisch om over een aantal jaar nog een terug te kijken. En wie weet ontdekt een van jullie wel een verborgen acteertalent?
 • Nodig: filmcamera

Ontwikkel jezelf

Doe iets met je passie! Houd jij van schrijven? Ga schrijven voor een lokale krant. Ben je meer van het piano spelen? Schrijf je in voor een muziekwedstrijd. Kook je graag? Nodig de buurt uit voor een gezamenlijke barbecue bij jouw in de achtertuin.
 • Nodig: passie, interesses

Bijbaantje

Als bij jou de verveling vaak toeslaat, zou je kunnen overwegen om een (bij)baantje te nemen. Je verdient er niet alleen geld mee, maar je bent gelijk nuttig bezig. Dit kan praktisch overal, van de supermarkt, de thuiszorg, op de bouw, als postbezorger, in een callcenter of in een schoenenwinkel. Vraag gewoon eens rond waar ze nog mensen zoeken voor een paar uurtjes in de week.
 • Nodig: vacatures, tijd op de langere termijn

Bedankt je vrienden

Maak een lijstje van tien mensen die voor jou belangrijk zijn. Bijvoorbeeld je familie, je vrienden of je collega’s. Nodig deze tien mensen vervolgens spontaan uit voor een leuke middag bij jou thuis, en ga iets gezelligs met ze doen. Een lange boswandeling, gezellig uit eten of gewoon een middagje zonnen in de voortuin.
 • Nodig: goede vrienden

Een nieuwe look

Verwen jezelf met iets nieuws. Misschien verveel jij je omdat je jezelf een beetje zat bent? In dat geval is het tijd voor een nieuwe look dus! Kort haar, een boblijn of een pony? Een beauty weekendje aan zee, of een uitstapje naar de sauna? Of toch die ene tatoeage of piercing waar je al een tijdje over twijfelt? Jij kent jezelf natuurlijk het beste, dus ga iets doen waar jij optimaal van kan genieten of dat beetje zelfvertrouwen kan geven wat jij net nodig hebt.
 • Nodig: winkelcentrum, geld

Je leven op een rijtje

Maak je eigen timeline! Probeer van elk jaar van jouw leven tot nu toe een foto van jezelf te zoeken met hoe je er in dat jaar uitzag. Sorteer deze op volgorde van jong naar oud en maak er een mooi setje van. Plak ze in een fotoboekje, hang ze aan de muur of zet ze in een powerpoint. Met name op verjaardagen en examenfeestjes doet dit het goed, als de hele familie komt bewonderen hoe je gegroeid bent de afgelopen jaren.
 • Nodig: foto's van jezelf van de afgelopen jaren

Orden je dromen

Creëer je eigen droomveld. Vraag jezelf eens af wat jij nou echt nog wil bereiken in je leven. Welke landen wil je nog bezoeken, en met wie? Misschien wil je graag 5 kilo afvallen, of juist aankomen? En stoppen met roken, dat was je ergens ook nog van plan. Pak een groot vel papier, een dikke stift en schrijf het helemaal vol met al jouw toekomstige plannen. Als je eenmaal jouw dromen op een rijtje hebt, weet je telkens weer waar je naartoe werkt. Plak het vel op de koelkast, hang het aan de muur of maak er een placemat van. Als je even zo’n momentje hebt waarbij niet meer weet waarom je ook alweer was opgestaan vanochtend, dan weet je waar je naar moet kijken!
 • Nodig: groot vel, stift

Zo, met bovenstaande tips moet je voorlopig wel even vooruit kunnen. Veel plezier!
© 2012 - 2024 Nellyxd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verveling: oorzaak en tipsVerveling: oorzaak en tipsVerveling is een toestand waarbij iemand zich lusteloos voelt, geen interesse toont, gaat hangen en soms zeurt, dreint o…
Verveling: Wat te doen?Verveling: Wat te doen?Verveling is een onaangenaam gevoel waar je sacherijnig van wordt. Soms gaan mensen zich ook nog aan je ergeren waar je…
Hoe voorkom je verveling?Hoe voorkom je verveling?Verveeld, we zijn het allemaal wel eens. De één meer dan de ander en/of intensiever dan de ander. We zijn het niet graag…
Wat te doen als je je verveeltWat te doen als je je verveeltIedereen van ons krijgt wel eens te maken met zo'n baaldag wanneer je jezelf verveelt. Je vervelen kan overal gebeuren,…

Scrapbooking: technieken met Perfect PearlsPerfect Pearls zijn potjes met dunne poeder in verschillende glanzende kleuren. De poeder is zo fijn dat dat het op bijn…
Zelf tabak voor shag en sigaretten kwekenZelf tabak voor shag en sigaretten kwekenHet leven wordt steeds duurder. Sigaretten en shag zijn voor veel mensen bijna niet meer te betalen. Maar, roken is niet…
Nellyxd (13 artikelen)
Gepubliceerd: 16-08-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.