InfoNu.nl > Hobby en Overige > Boeken > Feesten met de liefste papa, geschreven door Arend van Dam
recensie

Feesten met de liefste papa, geschreven door Arend van Dam

Feesten met de liefste papa, geschreven door Arend van Dam Feesten met de liefste papa is een voorleesboek maar je kunt het boek ook gebruiken om inspiratie op te doen voor leuke verjaardagsspelletjes. Er komen tien leuke spelletjes aan bod zoals: blindebeertje, op zoek naar cadeautjes, varkentje-prik en taart versieren. Je kunt het boek aanschaffen vanaf 7 euro.

Over de schrijver, Arend van Dam

Arend van Dam is geboren op 24 juni 1953 in Maassluis. Hij deed de opleiding tot maatschappelijk werker, ging na deze opleiding werken in de drugshulpverlening. Hij begon met schrijven toen hij kinderen kreeg, nu is hij fulltimeschrijver. Hij schrijft boeken voor verschillende leeftijden: voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Over de illustrator, Alex de Wolf

Alex de Wolf werd geboren in 1958 te Amstelveen. Hij ging naar de Vrije Academie in Den Haag om lessen modeltekenen en grafiek te volgen, na een jaar ging hij naar de Gerrit Rietveld academie waar hij na het eerste jaar koos voor het vak illustratie. Hij is naast illustrator ook schilder. De illustrator begint met schetsen en trekt op een lichtbak de beste lijnen over met pen en inkt. Daarna maakt hij de lijnen sterker en dikker met een penseel en kleurt de illustraties tot slot in met plakkaatverf.

Gegevens van het boek

 • Titel: Feesten met de liefste papa
 • Tekst: Arend van Dam
 • Illustraties: Alex de Wolf
 • Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
 • Gepubliceerd: 2007
 • Genre: prentenboek
 • Aantal pagina’s: 25
 • ISBN: 978 90 475 0006 3
 • Geschikt voor: kinderen vanaf drie jaar

Het verhaal Feesten met de liefste papa

Het is feest, Beertje is jarig en zijn papa heeft het huis versierd. Beertje is nog moe, maar dat hindert niet, hij mag zijn ogen dichthouden bij het eerste spelletje. Hij moet raden wie er allemaal op zijn feestje zijn gekomen. Het spel heet blindebeertje. De papa van Beertje heeft nog veel meer spelletjes bedacht zoals: op zoek naar de cadeautjes, na-apen, een weg twee erbij, boompje verwisselen, een levende tekening, varkentje prik, de appelrace, evenwicht en taart versieren. Het feest wordt een groot succes, al werkt niet iedereen bij elk spelletje mee.

De tekst en de illustraties

De afbeelding op de voorkaft laat in een oogopslag zien dat dit boek over een feest gaat, je ziet een grote beer met een klein beertje slingers/vlaggetjes ophangen. De tekening op de achterkant is erg lief, een grote beer die danst met een klein beertje op zijn nek, beide beren lachen. De schutbladen vallen op, vrolijke beertjes in het blauw, op een felrode achtergrond. De illustraties nemen veel ruimte in, soms paginavullend maar veel kleine tekeningen. Op een paar bladzijden moet je goed kijken of het één tekening is of meerdere tekeningen, het lijkt dan één tekening maar omdat je bijvoorbeeld krokodil twee keer ziet weet je dat het om verschillende tekeningen gaat. De illustrator heeft naar mijn idee pen en inkt gebruikt en de afbeeldingen ingekleurd met aquarelverf. Hij heeft veel groen-, bruin- en geeltinten gebruikt. Op iedere twee pagina’s wordt een spelletje beschreven, de tekst is al duidelijk, maar de illustraties maken het nog leuker en begrijpelijker voor kinderen. De titels (de namen van de spelletjes) zijn in zwarte letters gedrukt, de uitleg in grijze/zilverkleurige letters. Soms staat de tekst in de illustratie maar altijd op een rustige achtergrond. Het zijn korte zinnen, mijn kleuter kon alles goed volgen.

Een fragment uit het boek

Bever, jij bent aan de beurt.
Doe je ogen maar dicht.
Ezel, jij mag iets weghalen.
Bever moet raden wat het is.
Let goed op, want hoe meer
dingen er in het midden liggen,
hoe moeilijker het wordt.’

Mijn mening

Ik dacht een voorleesboek te hebben geleend bij de bibliotheek en was blij verrast toen bleek dat het boek ook leuk is om inspiratie op te doen voor spelletjes (tien) voor een feest/verjaardag. Ik heb ze direct genoteerd in een notitieboekje. Er komen veel grappige dingen in voor zoals Krokodil die wordt omschreven als een dier zonder oren en zonder billen. Met boompje verwisselen neemt Bever de opdracht letterlijk en knaagt een boomstam door, Ezel wil niet meedoen met ezeltje-prikje, daarom verandert papa beer de naam van het spel in varkentje-prik. In het begin ogen de illustraties erg druk, maar op de een of andere manier wen je daaraan en zie je duidelijk hoe een spelletje gespeeld moet worden. Heb je binnenkort een verjaardag van een peuter of kleuter dan kan ik dit boek van harte aanbevelen, maar het is ook een leuk voorleesboek!

Nog meer boeken over de liefste papa:

De liefste papa van de wereld
De liefste papa en ik
De liefste papa en ik gaan verhuizen
Spelen met mijn liefste papa
Ontdekken met mijn liefste papa
Koken met de liefste papa

Lees verder

© 2010 - 2019 Wolfje02, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kinderfeest met thema "Finding Nemo"Kinderfeest met thema "Finding Nemo"Een kinderfeest met als thema Finding Nemo. Dit feest kunt u bij u thuis houden. Zo voorkomt u dat u ergens naar toe moe…
Kinderfeest thema SpidermanHet fenomeen Spiderman is nog steeds erg geliefd onder de jonge jeugd, zodat je tegenwoordig nog steeds allerlei artikel…
Een uniek themafeest voor volwassenen: Het P-feest!Een uniek themafeest voor volwassenen: Het P-feest!Stel, je wilt als familie of vriendengroep een leuk en origineel weekend of feest organiseren, maar weet totaal niet wat…
Kinderfeestje: spellencircuit met prijzenWat is er leuker dan jarig zijn? Voor een kind vrij weinig. Want maar op een dag sta je als kind als enige in het middel…
Besparen: Zelf cadeautjes makenBesparen: Zelf cadeautjes makenHet hele jaar door is er van alles te vieren. Verjaardag, geboorte, huwelijk , kinderfeest, er is altijd wat! Om nu niet…
Bronnen en referenties
 • Feesten met de liefste papa (ISBN 978 90 475 0006 3)

Reageer op het artikel "Feesten met de liefste papa, geschreven door Arend van Dam"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Wolfje02
Laatste update: 24-03-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Special: Voorlezen
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!