recensie

Vier chicklit-noir boeken van The House Of Books

Vier chicklit-noir boeken van The House Of Books De vier boeken uit dit artikel vormen samen een serie. Het zijn los van elkaar staande verhalen, maar ze zijn alle vier erg leuk en spannend om te lezen. Lees snel verder als je van chicklits en thrillers houdt en benieuwd ben waar deze boeken over gaan.

Wat is een chicklit-noir?

Een chicklit kent iedereen wel. Dit is een boek wat voornamelijk bedoeld is voor vrouwen, bovendien lezen de meeste chicklits makkelijk weg en is het verhaal makkelijk te volgen. Maar een chicklit-noir is nog niet zo bekend. Het is eigenlijk een chicklit met een duistere kant. Het kan van griezelig tot doodeng gaan, dat is per boek verschillend. Spanning en onverwachte wendingen combineren een gewone chicklit met een thriller.

Onderstaande boeken zijn alle vier uitgegeven door uitgeverij The House Of Books.

Met huid en haar

  • Schrijfster: Lucy Dawson
  • ISBN 978 90 443 26987

Inhoud

Alice is fotografe en vindt haar leven nogal saai de laatste tijd. Voor een foto-opdracht krijgt ze de kans om naar Los Angeles te gaan. Ze is er best blij mee, zeker als haar vriend begint over een huis kopen. In Los Angeles moet ze Gretchen fotograveren. Haar eerste indruk is dat ze deze vrouw helemaal niks vindt, totaal niet haar type. Toch worden Alice en Gretchen al snel vriendinnen en genieten ze samen van hippe feestjes en dure kleding. Alice vindt de broer van Gretchen ook wel aantrekkelijk, maar Gretchen blijkt een duister geheim te hebben, wat maar heel weinig mensen weten. Het duurt echter niet al te lang voordat iedereen geschokt zal zijn en vol ongeloof zal staan.

Beoordeling

Dit boek is heel erg leuk en spannend van het begin tot het einde. Het loopt niet zoals je zal verwachten. Een echte aanrader. Het boek leest makkelijk weg en is geschreven vanuit een ik-personage.

Zijn andere vriendin

  • Schrijfster: Lucy Dawson
  • ISBN 978 90 443 22699

Inhoud

Mia is al jaren lang gelukkig met Pete. Maar net zoals in de meeste relaties is ook de passie uit hun relatie een beetje verdwenen en zitten ze in een sleur. Op een avond laat Pete zijn telefoon rondslingeren en stuit Mia toevallig op een pikant smsje van ene afzender Liz. Pete doet er erg vaag over en Mia vertrouwd het niet. Mia is er zeker van dat Pete vreemd gaat. Maar ze wil hem niet kwijt, maar haar des te meer. Pete opgeven, daar denkt ze niet aan. Ze smeedt een genadeloos plan, houdt overal rekening mee, maar zal ze haar hoofd boven water kunnen houden na allerlei onvoorziene wendingen?

Beoordeling

Dit boek is ook een echte aanrader, leest ook gemakkelijk weg en is spannend en boeiend van het begin tot het einde. Ook dit boek is geschreven vanuit de ik-personage. In het begin van het boek is het even goed opletten, want het boek begint met flashbacks, maar het is niet al te moeilijk te volgen.

De nieuwe nanny

  • Schrijfster: Ress Stimson
  • ISBN 978 90 443 25010

Inhoud

Clare is getrouwd met Marc, hij is tien jaar jonger, knap en rijk. Als Clare bevalt van een tweeling, blijkt dat het moederschap haar erg zwaar valt. Marc daarentegen kan er heel goed mee overweg. Clare wil het liefst carrière maken en zich vol op haar werk storten, dit gevoel wordt steeds groter en groter. Eerst wilde ze er niet aan denken om een kindermeisje in te huren, maar uiteindelijk doet ze het toch, tegen de zin in van Marc. Het kindermeisje heet Jenna en is ontzettend goed met de kinderen. Clare gaat Jenna zien als een vriendin, maar als snel ontstaat er toch een rivaliteit in de kinderkamer. Claire komt voor moeilijke beslissingen te staan en niets loopt zoals verwacht...

Beoordeling

Ook dit boek is weer spannend van het begin tot het einde. Je denkt dat je weet waar het over gaat, maar in wezen weet je helemaal niets. Het verhaal neemt rare wendingen en is erg spannend. Het boek is erg gemakkelijk te volgen, als is het in het begin wel even wennen, aangezien elk hoofdstuk door een ander personage wordt verteld. De schrijfstijl is licht en toch weet de schrijfster er genoeg emotie uit te krijgen.

Pas op mijn dochter!

  • Schrijfster: Louise Candlish
  • ISBN 978 90 443 2377 1

Inhoud

Kate, 39 jaar, gescheiden en moeder van twee kinderen. Sinds haar scheiding wil Kate niets meer weten van liefde. Als ze in financiële moeilijkheden raakt is ze genoodzaakt om een huurder in huis te nemen. Ze kiest voor de knappe David. Kate begint gevoelens te krijgen voor deze man en wil al snel haar leven met hem delen. Ze kan goed praten met hem, want ook hij heeft een mislukt huwelijk achter de rug. Ze kan ook goed met David praten over haar onvoorspelbare dochter van zeventien. Na zes maanden zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek. Een paar dagen na de huwelijksreis doet Kate een schokkende ontdekking wat haar wereld op haar kop zet.

Beoordeling

Dit is een boek waar de nodige spanning in zit. Het is zeker een boek om een keer gelezen te hebben. Kate neemt niet altijd de juiste beslissingen, ze is vaak impulsief. Juist dit maakt het boek onvoorspelbaar en spannend. Het boek leest makkelijk weg, een echte chicklit. Het leuke aan dit boek is dat het verhaal heel anders uitpakt dan je doet denken.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boeken: de chicklit, een onderdeel van het romangenreBoeken: de chicklit, een onderdeel van het romangenreAl bestaat het genre nog niet zo lang (in 1988 werd deze term voor het eerst op papier gezet), veel vrouwen lezen graag…
Het schrijven van een liefdesroman of chicklitHet schrijven van een liefdesroman of chicklitLiefdesromans en chicklits worden steeds populairder. Voornamelijk in de bibliotheken hebben deze boeken een groot publi…
recensieBoekrecensie: Zwart-wit van Gillian KingIn 2014 is het boek 'Zwart-wit, verliefd worden is geen optie' van Gillian King verschenen. Dit is het vierde boek van d…
De unieke stijl van Film NoirDe unieke stijl van Film NoirDe Film Noir. Er is heel weinig bekend over dit genre, terwijl het in de jaren 40 zo populair was. Daarom is hieronder…

Je huis aflossen tot hypotheekvrij: lezing Gerhard HormannrecensieJe huis aflossen tot hypotheekvrij: lezing Gerhard HormannAflossingsvrije hypotheek: veel huizenbezitters hebben ervoor gekozen bij het kopen van hun woning. Wanneer ga je afloss…
Boekrecensie: Tieners en... eetstoornissen (Janine Amos)recensieBoekrecensie: Tieners en... eetstoornissen (Janine Amos)In de boekenreeks ''Tieners en...'' komen belangrijke zaken aan de orde zoals: anorexia, roken, alcohol, zwangerschap en…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 23-08-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.