De beste online soccer manager tactieken & tips

Misschien ken je dit populaire online voetbalspel wel al. Online Soccer Manager is een voetbalspel waar je zelf je tactiek moet kiezen om te kunnen winnen. Wil jij ook de beste van je competitie worden en ver boven je doelstelling eindigen? Het kan! Zelfs zonder kaarthouder te zijn. Volg gewoon mijn tips en je zal zien dat je succes zal boeken!

Wat is Online Soccer Manager?

Het is een voetbalspel dat door iedereen gratis gespeeld kan worden op het internet. Gewoon even registreren en je kan meteen beginnen. Het enige wat je dus nodig hebt om het spel te spelen is een computer met internetverbinding en een e-mailadres.

Formatie

Als je op het spel naar de formatie voor je team gaat, zie je een hele reeks mogelijke formaties. Maar niet elke formatie is even goed tegen een andere formatie. Welke formatie moet jij dan wel nemen voor jouw team?

Welke formatie voor welk team?

Is de doelstelling voor de door jou gekozen club een plaats bij de eerste 4, dan speel je best met een aanvallende formatie zoals een 4-3-3 of een 3-4-3. Als de doelstelling lager is, is het beter om iets meer verdedigend te gaan spelen. Voor clubs die voor plaats 7 gaan is het bijvoorbeeld goed om een 4-4-2 of een 4-5-1 te kiezen. Als je voor plaats 13 of lager gaat is het het beste om een 5-4-1 of 4-5-1(A) te kiezen. Dus hoe slechter je ploeg, hoe meer spelers je achter de bal moet houden.

Tactiek

Als je op de knop tactiek drukt, moet je verschillende aspecten van hoe je team virtueel zal spelen bepalen. Een overzicht:

Speelstijl

Ook speelstijl is een belangrijke factor om te winnen. Hoe harder je speelt, hoe beter de prestaties van je spelers. Maar daar komt wel bij dat je spelers makkelijker kaarten pakken of gemakkelijker geblesseerd raken. Je moet dus kiezen voor een gulden middenweg afhankelijk van hoe streng de scheidsrechter is. Daarom kies ik ook nooit om voorzichtig te spelen, maar altijd hard of normaal.

Mentaliteit

Dit hangt af van je formatie en de sterkte van je team. Als je een zeer sterk team hebt is het beter om aanvallend te spelen. In geval van een redelijk zwak team zou ik opteren voor een niet te aanvallende speelstijl. Maar het hangt dus ook af van je formatie. Zo moet je bij een 4-5-1, ook al is je team zwak, toch best wat meer aanvallend spelen, omdat je al weinig aanvallende spelers hebt opgesteld.

Baltempo

Dit hangt vooral af van de sterkte van je team. Heb je een goed team kies dan voor een redelijk hoge balcirculatie. Maar als je een zwak team hebt, is dit echter niet aan te raden want jouw spelers hebben daar dan niet de capaciteiten voor.

Pressie

Kies altijd voor een pressie van minstens 50%. Gebruik veel pressie als je met een evenwichtige formatie zoals een 4-3-3 speelt. Als je met een minder evenwichtige formatie (zoals een 4-5-1) speelt, kies dan voor minder pressie.

Dekking & Buitenspelval

Voor dekking koos ik altijd zonaal, omdat je verdedigers dan niet door elkaar achter spitsen moeten rennen. Dit lijkt me ook in het echt veel handiger om te verdedigen. Het spelen met buitenspelval zorgt voor een minder grote kans op een tegendoelpunt, waardoor je een grotere kans op overwinning hebt.
© 2011 - 2022 Michielvl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online voetbalgame: Online soccer manager (OSM)Voetbalmanagementgames zijn erg populair. Naast de computerspellen die je in de winkel kunt kopen heb je een een online…
Cheats, hints, eastereggsCheats, hints, eastereggsCheats, hints en eastereggs (codes) zijn er voor bijna alle soorten games (spelletjes). Wat kun je met cheats, easteregg…
Past Continuous - Grammatica EngelsDe Past Continuous wordt gebruikt in de verleden tijd. Je kunt de Past Continuous gebruiken als er een activiteit in het…
Tips, trucs en cheats voor Mario kart WIITips, trucs en cheats voor Mario kart WIIHier vind je verschillende tips, trucs en cheats voor Mario Kart WII. Door gebruik te maken van deze tips kun je nog sne…

DrankspelletjesDrankspelletjesAltijd leuk om in het weekend een drankje te doen met vrienden. Nog leuker wordt het als er drankspelletjes worden gespe…
Hoe speel je Pokemonspellen: een leidraadHoe speel je Pokemonspellen: een leidraadSinds het ontstaan van de Pokemonrage zijn er links en rechts vele versies van Pokemon ontstaan. Het wachten is nu op de…
Michielvl (9 artikelen)
Gepubliceerd: 27-07-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.